|
![]() |
#1 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
abit an8 sli ili dfi lan party ut nf4 ultra-d
eto zanima me koja je općenito bolja po svemu i zašto?
Macbook M1+ LG32UQ85R iPad 5 White 32gb Wifi iPhone XR 128gb Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED) Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80 Zadnje izmijenjeno od: Lihto. 04.11.2005. u 23:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Nemam niti jednu od njih al kolko sam skuzio po dojmovima drugih, obje su fenomenalne ploce. DFI daje vece napone i ima vise postavki za memoriju, zujalicu na NB-u... Abit ima OTES i jednostavnije postavke za memu al kolko cujem i kompatibilnija je sa memorijama... DFI ima hrpu biosa (sto moze biti losa ali i dobra strana), ali se mora i malo potruditi za najbolje postavke... Po meni, obje su ploce (opet kazem ![]() Al da sad moram birati izmedju te dvije, uzeo bi Abita, neznam zakej al tak je...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A ja bih uzeo Asus A8N SLI. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 04.11.2005. u 23:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
The Dark Side of Moon
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
To san se bija i ja dvoumija i odlucija san se za dfi. Ima vise postavki u biosima (to moze bit dobro i lose) i ima bolju integriranu zvucnu. Negdje san cita da abit ima shrot zvucnu... a prednost abita je hladjenje northbridga (tise je) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
Tu bi ti drugi mogli puno više reći od mene. Al evo iz mog kratkog iskustva na DFI. Imao sam je tjedan dana pa mjenjao za Abit an8 Fatality. DFI-- bios me začarao-- Kreativni nered pretvara se u remek djelo kad ustabiliš postavke, nađeš ver. biosa koji ti odgovara memi, itd. Čista petica. Opet, mijenjao sam je za ovu An8 F. I nisam požalio. Sistem je vrlo stabilan. Extremni oc prolazi glatko, al ako želiš maximum moraš tražit tccd memu koja traži malo volata. ( max v. 2.8/+0.9? ) Makar, sad bih opet rado čačkao po DFI. Izazov bi mi bio zmodat onu blesavu zuju sa chipseta. Kad vrag ne spava. EDIT: Na AN8 sli riješili su mislim pitanje napona za memu. Ima tu ljudi sa tom pločom. Pa nek vele iskustva svoja.
Zadnje izmijenjeno od: Tao2. 04.11.2005. u 21:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
The Dark Side of Moon
|
integrirana zvučna me nezanima jer imam creative live karticu
![]() |
#9 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Uzmi DFI ako si nabrijan na clockanje do detalja, ali ni s Abitom neces pogrijesit, sad ti je stvar ukusa.
![]() |
![]() |
#10 | |
The Dark Side of Moon
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Lihto, prepravi naslov, A8N je Asusova ploča.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
The Dark Side of Moon
|
ispravljeno
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
ili dfi pa sad imam abit ![]() ![]() abit ide ko lud ![]() abit an8 sli - 3.55V na ram daje, jedina mana abita je nesto manje opcija za ram meni konkretno fale 2, read preablme i max async, al se moze i bez njih. tisi, hadlniji chipset, manje gnjavaze oko postavljanja, veci oc procesora sam dobio na an8... Stabilnija voltaza procesora i bolje mjerenje voltaza... U svakom slucaju odlicna ploca. Integriranu zvucnu nisam probavo al sve su podjednako lose jer niti jedna se nemoze mjerit sa vecinom onih koje kupis i ubodes u pci ![]() nakraju dolazi na to sta ti se vise svidja, meni je abit drazi, posebno zbog qotesa i nekih sitnica tipa 5 fan headera i svi se mogu kontrolirat ovisno o temp pojedine komponente, nema jumprea za preko 3.2V, kad stavis sonic tower stoji kak je zamisljen a ne ko na dif :P
![]() |
#14 |
The Dark Side of Moon
|
uzet ću abit najvjerovatnije
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Uzeo sam Abiticu, probao DFI, ok ploca za ljude koji imaju vremena i zivaca izgubiti tjedan dana na postelavanje svega i svacega i onda radi odlicno, mana je kompatibilnost sa memorijama koja nije bas sjajna.Pri paljenju se vent na ploci zavrti ko blesav i mozda to nekima ne smeta, ali mene je zivciralo.Mislim da je an8 daleko ispoliraniji proizvod.Nakon DFI-a ubacio AN8, bios podesio za minuticu ukljucujuci i postavke memorije, s kojima sam se namucio s DFI-em pogotovo jer Hardcore500 nije htjela raditi u zutim slotovima kako treba.Ultra-d je ok ploca, ali malo je davez.Za razliku od nje, AN8 je slozi, upali , klokaj i to je to.Nema puno filozofije, a performanse nisu nista losije, bar ne ako ne govorimo o ekstremnom overclockanju.AN8 Sli ima po meni jedan manji problem koji sam uocio montiranjem vodenog hladenja, a to je da se chipset i opcenito heatpipe sad vise grije kada nema zraka koji je prije izlazio kroz hladnjak proca.Zasada unatoc grijanju nemam problema.Zagrijavanje je reda velicine da nemogu uhvatiti pipe prstima i drzati duze od par sekundi jer pocinje peci.Nadam se da ce nekome moja iskustva biti od pomoci.
Londo Mollari: "There comes a time when you look into the mirror, and you realize that what you see is all that you will ever be. Then you accept it, or you kill yourself. Or you stop looking into mirrors." |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
Londo Mollari: "There comes a time when you look into the mirror, and you realize that what you see is all that you will ever be. Then you accept it, or you kill yourself. Or you stop looking into mirrors." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
@Wooo13 Možeš staviti iza iznad PS/2 jedan vent da ti puše prema unutra na otes. Moram napomenuti da je zvučnana DFI jednako loša kao i na ABIT-ici u odnosu na soundstorm, ali zasad ne mislim nabavljati novu zvučnu. Trebala bi mi neka koja ide na PCI Express.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Zujalica na DFI se manke i stavi se collermaster ili žuti zalman a može i plavi zalman ali s emora onda zaljepit s nečime a ne pomoču predviđenog sistema ako se želi koristiti prvi slot za grfau. Ja koristim drugi i ne žalim se. Tak i tak ću na nF4 čip strpat vodeno i onda će bit mir i tišina. Koju god ploču uzeo pogriješiti nečeš.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|