PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   abit a8n sli ili dfi lan party ut nf4 ultra-d (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=27684)

Lihto 04.11.2005. 18:21

abit an8 sli ili dfi lan party ut nf4 ultra-d

eto zanima me koja je općenito bolja po svemu i zašto?

Vuco 04.11.2005. 19:17

Nemam niti jednu od njih al kolko sam skuzio po dojmovima drugih, obje su fenomenalne ploce.

DFI daje vece napone i ima vise postavki za memoriju, zujalicu na NB-u...
Abit ima OTES i jednostavnije postavke za memu al kolko cujem i kompatibilnija je sa memorijama...

DFI ima hrpu biosa (sto moze biti losa ali i dobra strana), ali se mora i malo potruditi za najbolje postavke...

Po meni, obje su ploce (opet kazem:D) super i nemres pogrijesit...

Al da sad moram birati izmedju te dvije, uzeo bi Abita, neznam zakej al tak je...

domy_os 04.11.2005. 19:27

A ja bih uzeo Asus A8N SLI. :)

Lihto 04.11.2005. 19:42

Citiraj:

Originally posted by domy_os
A ja bih uzeo Asus AN8 SLI. :)
Nikad više asus jedna od te dvije će biti

Smarty 04.11.2005. 20:21

To san se bija i ja dvoumija i odlucija san se za dfi. Ima vise postavki u biosima (to moze bit dobro i lose) i ima bolju integriranu zvucnu. Negdje san cita da abit ima shrot zvucnu...
a prednost abita je hladjenje northbridga (tise je)

jed2i 04.11.2005. 20:37

neznam zakaj se svi zale na hladenje northa

imam ultra d maticnu i fakat nemam primjedbi opce ne zuji

zemi si dfi bolja je od abitice

Tao2 04.11.2005. 21:10

Tu bi ti drugi mogli puno više reći od mene.

Al evo iz mog kratkog iskustva na DFI.
Imao sam je tjedan dana pa mjenjao za Abit an8 Fatality.

DFI-- bios me začarao--
Kreativni nered pretvara se u remek djelo kad ustabiliš postavke, nađeš ver. biosa koji ti odgovara memi, itd.

Čista petica.

Opet, mijenjao sam je za ovu An8 F.
I nisam požalio.
Sistem je vrlo stabilan.
Extremni oc prolazi glatko, al ako želiš maximum moraš tražit tccd memu koja traži malo volata. ( max v. 2.8/+0.9? )

Makar, sad bih opet rado čačkao po DFI.
Izazov bi mi bio zmodat onu blesavu zuju sa chipseta.

Kad vrag ne spava.

EDIT: Na AN8 sli riješili su mislim pitanje napona za memu.
Ima tu ljudi sa tom pločom. Pa nek vele iskustva svoja.

Lihto 04.11.2005. 21:10

integrirana zvučna me nezanima jer imam creative live karticu

Srky 04.11.2005. 22:29

Uzmi DFI ako si nabrijan na clockanje do detalja, ali ni s Abitom neces pogrijesit, sad ti je stvar ukusa.

Lihto 04.11.2005. 22:30

Citiraj:

Originally posted by Srky
Uzmi DFI ako si nabrijan na clockanje do detalja, ali ni s Abitom neces pogrijesit, sad ti je stvar ukusa.
rak mi je predložio abit pa i sam kontam uzet abit,vidjet ću,kolika je razlika u clocku između abita i dfi-a

domy_os 04.11.2005. 23:27

Lihto, prepravi naslov, A8N je Asusova ploča.

Lihto 05.11.2005. 08:15

ispravljeno

Trek 05.11.2005. 12:42

ili dfi pa sad imam abit :D to sve govori :D

abit ide ko lud :D
abit an8 sli - 3.55V na ram daje, jedina mana abita je nesto manje opcija za ram meni konkretno fale 2, read preablme i max async, al se moze i bez njih. tisi, hadlniji chipset, manje gnjavaze oko postavljanja, veci oc procesora sam dobio na an8... Stabilnija voltaza procesora i bolje mjerenje voltaza... U svakom slucaju odlicna ploca. Integriranu zvucnu nisam probavo al sve su podjednako lose jer niti jedna se nemoze mjerit sa vecinom onih koje kupis i ubodes u pci :D

nakraju dolazi na to sta ti se vise svidja, meni je abit drazi, posebno zbog qotesa i nekih sitnica tipa 5 fan headera i svi se mogu kontrolirat ovisno o temp pojedine komponente, nema jumprea za preko 3.2V, kad stavis sonic tower stoji kak je zamisljen a ne ko na dif :P

Lihto 05.11.2005. 14:47

uzet ću abit najvjerovatnije

CatKiller 05.11.2005. 14:51

ABIT rulz ;)

Kao sto je Vedran_P predlozio, moramo osnovati Abit Fan club :D

Wooo13 06.11.2005. 00:55

Uzeo sam Abiticu, probao DFI, ok ploca za ljude koji imaju vremena i zivaca izgubiti tjedan dana na postelavanje svega i svacega i onda radi odlicno, mana je kompatibilnost sa memorijama koja nije bas sjajna.Pri paljenju se vent na ploci zavrti ko blesav i mozda to nekima ne smeta, ali mene je zivciralo.Mislim da je an8 daleko ispoliraniji proizvod.Nakon DFI-a ubacio AN8, bios podesio za minuticu ukljucujuci i postavke memorije, s kojima sam se namucio s DFI-em pogotovo jer Hardcore500 nije htjela raditi u zutim slotovima kako treba.Ultra-d je ok ploca, ali malo je davez.Za razliku od nje, AN8 je slozi, upali , klokaj i to je to.Nema puno filozofije, a performanse nisu nista losije, bar ne ako ne govorimo o ekstremnom overclockanju.AN8 Sli ima po meni jedan manji problem koji sam uocio montiranjem vodenog hladenja, a to je da se chipset i opcenito heatpipe sad vise grije kada nema zraka koji je prije izlazio kroz hladnjak proca.Zasada unatoc grijanju nemam problema.Zagrijavanje je reda velicine da nemogu uhvatiti pipe prstima i drzati duze od par sekundi jer pocinje peci.Nadam se da ce nekome moja iskustva biti od pomoci.

Wooo13 06.11.2005. 00:59

Citiraj:

Originally posted by CatKiller
ABIT rulz ;)

Kao sto je Vedran_P predlozio, moramo osnovati Abit Fan club :D

Definitivno bi trebalo.Moje iskustvo sa Abitom je zasada uvijek bilo pozitivno.Asus P2B je takodjer bila ploca za koju mislim da je legendarna, ali nekako nove Asusice nisu kao stare.Cak je i u vrijeme P2B abit imao bolju alternativu...

Raven_1 07.11.2005. 00:10

@Wooo13
Možeš staviti iza iznad PS/2 jedan vent da ti puše prema unutra na otes.

Moram napomenuti da je zvučnana DFI jednako loša kao i na ABIT-ici u odnosu na soundstorm, ali zasad ne mislim nabavljati novu zvučnu. Trebala bi mi neka koja ide na PCI Express.

Isus 10.11.2005. 02:36

Zujalica na DFI se manke i stavi se collermaster ili žuti zalman a može i plavi zalman ali s emora onda zaljepit s nečime a ne pomoču predviđenog sistema ako se želi koristiti prvi slot za grfau.

Ja koristim drugi i ne žalim se.
Tak i tak ću na nF4 čip strpat vodeno i onda će bit mir i tišina.

Koju god ploču uzeo pogriješiti nečeš.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:22.