![]() |
abit an8 sli ili dfi lan party ut nf4 ultra-d
eto zanima me koja je općenito bolja po svemu i zašto?
|
Nemam niti jednu od njih al kolko sam skuzio po dojmovima drugih, obje su fenomenalne ploce.
DFI daje vece napone i ima vise postavki za memoriju, zujalicu na NB-u... Abit ima OTES i jednostavnije postavke za memu al kolko cujem i kompatibilnija je sa memorijama... DFI ima hrpu biosa (sto moze biti losa ali i dobra strana), ali se mora i malo potruditi za najbolje postavke... Po meni, obje su ploce (opet kazem:D) super i nemres pogrijesit... Al da sad moram birati izmedju te dvije, uzeo bi Abita, neznam zakej al tak je... |
A ja bih uzeo Asus A8N SLI. :)
|
Citiraj:
|
To san se bija i ja dvoumija i odlucija san se za dfi. Ima vise postavki u biosima (to moze bit dobro i lose) i ima bolju integriranu zvucnu. Negdje san cita da abit ima shrot zvucnu...
a prednost abita je hladjenje northbridga (tise je) |
neznam zakaj se svi zale na hladenje northa
imam ultra d maticnu i fakat nemam primjedbi opce ne zuji zemi si dfi bolja je od abitice |
Tu bi ti drugi mogli puno više reći od mene.
Al evo iz mog kratkog iskustva na DFI. Imao sam je tjedan dana pa mjenjao za Abit an8 Fatality. DFI-- bios me začarao-- Kreativni nered pretvara se u remek djelo kad ustabiliš postavke, nađeš ver. biosa koji ti odgovara memi, itd. Čista petica. Opet, mijenjao sam je za ovu An8 F. I nisam požalio. Sistem je vrlo stabilan. Extremni oc prolazi glatko, al ako želiš maximum moraš tražit tccd memu koja traži malo volata. ( max v. 2.8/+0.9? ) Makar, sad bih opet rado čačkao po DFI. Izazov bi mi bio zmodat onu blesavu zuju sa chipseta. Kad vrag ne spava. EDIT: Na AN8 sli riješili su mislim pitanje napona za memu. Ima tu ljudi sa tom pločom. Pa nek vele iskustva svoja. |
integrirana zvučna me nezanima jer imam creative live karticu
|
Uzmi DFI ako si nabrijan na clockanje do detalja, ali ni s Abitom neces pogrijesit, sad ti je stvar ukusa.
|
Citiraj:
|
Lihto, prepravi naslov, A8N je Asusova ploča.
|
ispravljeno
|
ili dfi pa sad imam abit :D to sve govori :D
abit ide ko lud :D abit an8 sli - 3.55V na ram daje, jedina mana abita je nesto manje opcija za ram meni konkretno fale 2, read preablme i max async, al se moze i bez njih. tisi, hadlniji chipset, manje gnjavaze oko postavljanja, veci oc procesora sam dobio na an8... Stabilnija voltaza procesora i bolje mjerenje voltaza... U svakom slucaju odlicna ploca. Integriranu zvucnu nisam probavo al sve su podjednako lose jer niti jedna se nemoze mjerit sa vecinom onih koje kupis i ubodes u pci :D nakraju dolazi na to sta ti se vise svidja, meni je abit drazi, posebno zbog qotesa i nekih sitnica tipa 5 fan headera i svi se mogu kontrolirat ovisno o temp pojedine komponente, nema jumprea za preko 3.2V, kad stavis sonic tower stoji kak je zamisljen a ne ko na dif :P |
uzet ću abit najvjerovatnije
|
ABIT rulz ;)
Kao sto je Vedran_P predlozio, moramo osnovati Abit Fan club :D |
Uzeo sam Abiticu, probao DFI, ok ploca za ljude koji imaju vremena i zivaca izgubiti tjedan dana na postelavanje svega i svacega i onda radi odlicno, mana je kompatibilnost sa memorijama koja nije bas sjajna.Pri paljenju se vent na ploci zavrti ko blesav i mozda to nekima ne smeta, ali mene je zivciralo.Mislim da je an8 daleko ispoliraniji proizvod.Nakon DFI-a ubacio AN8, bios podesio za minuticu ukljucujuci i postavke memorije, s kojima sam se namucio s DFI-em pogotovo jer Hardcore500 nije htjela raditi u zutim slotovima kako treba.Ultra-d je ok ploca, ali malo je davez.Za razliku od nje, AN8 je slozi, upali , klokaj i to je to.Nema puno filozofije, a performanse nisu nista losije, bar ne ako ne govorimo o ekstremnom overclockanju.AN8 Sli ima po meni jedan manji problem koji sam uocio montiranjem vodenog hladenja, a to je da se chipset i opcenito heatpipe sad vise grije kada nema zraka koji je prije izlazio kroz hladnjak proca.Zasada unatoc grijanju nemam problema.Zagrijavanje je reda velicine da nemogu uhvatiti pipe prstima i drzati duze od par sekundi jer pocinje peci.Nadam se da ce nekome moja iskustva biti od pomoci.
|
Citiraj:
|
@Wooo13
Možeš staviti iza iznad PS/2 jedan vent da ti puše prema unutra na otes. Moram napomenuti da je zvučnana DFI jednako loša kao i na ABIT-ici u odnosu na soundstorm, ali zasad ne mislim nabavljati novu zvučnu. Trebala bi mi neka koja ide na PCI Express. |
Zujalica na DFI se manke i stavi se collermaster ili žuti zalman a može i plavi zalman ali s emora onda zaljepit s nečime a ne pomoču predviđenog sistema ako se želi koristiti prvi slot za grfau.
Ja koristim drugi i ne žalim se. Tak i tak ću na nF4 čip strpat vodeno i onda će bit mir i tišina. Koju god ploču uzeo pogriješiti nečeš. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:22. |