Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.10.2014., 15:03   #1
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Prijepis vozacke dozvole

Dobar dan svima.
Ispricavam se sto Vas gnjavim, ali ovaj forum jedini shvacam normalnim i mislim da se ne moram ustrucavati pitati i ovakve nevezane gluposti jer sam siguran da je netko prilicno dobar u tom polju i tko bi mi znao dati nekakav odgovor.

Naime, posjedujem americku (new jersey) vozacku dozvolu D kategorije. U petak sam bio u policiji te su mi rekli da ju treba prevesti, napraviti ljecnicki, obaviti jos nekoliko stvari i da ce mi se upisati B kategorija u moju vozacku ( Posjedujem A kategoriju u Hrvatskoj). Danas sam dosao nakon dva sata cekanja na red i zaista ljubazna gospoda preuzme sve moje papire i kaze mora razgovarati sa sefom. Gospodin dolazi nakon nekog vremena i nije mu jasno kako vozacka vazi samo do 12. mjeseca 2014. Rekao sam mu kako nisam drzavljanin, te da sam u Americi imao privremeno boraviste te sam zbog toga dobio vozacku samo na 6 mjeseci.
Nakon toga sam dobio informaciju kako ce MUP kontaktirati Ministarstvo prometa i da cu vjerojatno cekati mjesec dana.

E sad me zanima imam li ja tu nekih prava, vrijedi li meni njih kontaktirati ministarstvo putem maila i moze li se uopce do njih doprijeti nekako?
Hvala, srdacan pozdrav.
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2014., 16:41   #2
sin93
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2014
za europske (u ovom slučaju njemačku vozačku ) komšinica kad se vratila iz švabije samo je otišla u mup i dobila potvrdu da može normalno vozit u HR sa tim vozi zadnjih 3-4 god i kad ju policija zaustavi pokaže obje tj. vozačku i taj papir i nikad nikaki problema.. jer je promjenila i boravište odnosno neku potvrdu za boravište..

to če ti malo duže trajat jer je preko bare ali trebo bi bez ikakvih problema moč dobit prebačaj u HR vozačku..

Par poznatih meni je polagalo u BiH tamo je oko 3500 kn vozačka B (samo se mora imat prebivalište tamo), znači položiš, odjaviš se i sa tom vozačkom dođeš u svoje mjesto (ili u grad pod koji spadaš) i jednostavno zamjeniš, platiš ko da ti ju izdaju u HR
sin93 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.10.2014., 19:44   #3
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Pa da to je i meni normalno, ali eto ovom covjeku je sumnjivo to sto je vazeca do 12 mjeseca. Strasno nesto.
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2014., 23:15   #4
sin93
Premium
Moj komp

može on tebi upisat da ti vrjedi opet do 12. mj, kao i svima mladim vozačima što traje 5god valjda.. i onda ju jednostavno produžiš, ideš na lječnički i sa potvrdom opet uletiš u mup
Staro 20.10.2014., 23:21   #5
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Kaj je to po novom da mladin vozacima vrijedi 5?
Kaj nije da je 10 svima, neovisno o tome, samo ovima koji nose naocale je na 5.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2014., 23:25   #6
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Kaj nije da je 10 svima, neovisno o tome, samo ovima koji nose naocale je na 5.
Tak je

Ja položio ove godine i dobio vozačku do 2024.

I'm only here to see how the story unfolds. Any self-respecting leading man would do the same.

panda505 je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2014., 23:45   #7
sin93
Premium
Moj komp

neznam točno, napiso sam 5 valjda.. to je samo za primjer kako bi mogo upisat do 12.mj i onda produžit
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno