![]() |
Prijepis vozacke dozvole
Dobar dan svima.
Ispricavam se sto Vas gnjavim, ali ovaj forum jedini shvacam normalnim i mislim da se ne moram ustrucavati pitati i ovakve nevezane gluposti jer sam siguran da je netko prilicno dobar u tom polju i tko bi mi znao dati nekakav odgovor. Naime, posjedujem americku (new jersey) vozacku dozvolu D kategorije. U petak sam bio u policiji te su mi rekli da ju treba prevesti, napraviti ljecnicki, obaviti jos nekoliko stvari i da ce mi se upisati B kategorija u moju vozacku ( Posjedujem A kategoriju u Hrvatskoj). Danas sam dosao nakon dva sata cekanja na red i zaista ljubazna gospoda preuzme sve moje papire i kaze mora razgovarati sa sefom. Gospodin dolazi nakon nekog vremena i nije mu jasno kako vozacka vazi samo do 12. mjeseca 2014. Rekao sam mu kako nisam drzavljanin, te da sam u Americi imao privremeno boraviste te sam zbog toga dobio vozacku samo na 6 mjeseci. Nakon toga sam dobio informaciju kako ce MUP kontaktirati Ministarstvo prometa i da cu vjerojatno cekati mjesec dana. E sad me zanima imam li ja tu nekih prava, vrijedi li meni njih kontaktirati ministarstvo putem maila i moze li se uopce do njih doprijeti nekako? Hvala, srdacan pozdrav. :chears: |
za europske (u ovom slučaju njemačku vozačku ) komšinica kad se vratila iz švabije samo je otišla u mup i dobila potvrdu da može normalno vozit u HR sa tim vozi zadnjih 3-4 god i kad ju policija zaustavi pokaže obje tj. vozačku i taj papir i nikad nikaki problema.. jer je promjenila i boravište odnosno neku potvrdu za boravište..
to če ti malo duže trajat jer je preko bare ali trebo bi bez ikakvih problema moč dobit prebačaj u HR vozačku.. Par poznatih meni je polagalo u BiH tamo je oko 3500 kn vozačka B (samo se mora imat prebivalište tamo), znači položiš, odjaviš se i sa tom vozačkom dođeš u svoje mjesto (ili u grad pod koji spadaš) i jednostavno zamjeniš, platiš ko da ti ju izdaju u HR |
Pa da to je i meni normalno, ali eto ovom covjeku je sumnjivo to sto je vazeca do 12 mjeseca. Strasno nesto.
|
može on tebi upisat da ti vrjedi opet do 12. mj, kao i svima mladim vozačima što traje 5god valjda.. i onda ju jednostavno produžiš, ideš na lječnički i sa potvrdom opet uletiš u mup
|
Kaj je to po novom da mladin vozacima vrijedi 5?
Kaj nije da je 10 svima, neovisno o tome, samo ovima koji nose naocale je na 5. |
Citiraj:
Ja položio ove godine i dobio vozačku do 2024. |
neznam točno, napiso sam 5 valjda.. to je samo za primjer kako bi mogo upisat do 12.mj i onda produžit
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:41. |