|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
Kako pojacati 3g signal
Pozdrav svima! Novi sam na forumu a i po pitanju 3g mreze pa bi vas molio da mi pomognete. Evo ovako:u prizemlju kuce mi je los signal,nekih 200 kbps. Na katu od 2 do 4 mbps dl i do 3 mbps upload.(mjereno speed testom na mob.) Razmisljam o dvije mogucnosti: 1.Kupiti USB modem sa mogucnoscu prikljucka vanjske antene koju bi postavio u podrucje dobrog signala(kat,krov) s tim da bi u prizemlju imao bezicni 3g ruter u koji ide USB. 2.bezicni 3g ruter sa USB-om staviti na kat i u prizemlju imati wi-fi signal. Da li su ove opcije uopce moguce i ako jesu koja je bolja i u kojoj bi se signal manje gubio od rutera do laptopa/PC-a? Koji bi mi USB modem i bezicni 3g ruter preporucili? Sva razmisljanja i sugestije dobrodosli! Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Te i takve teme su vec objasnjene na odjelu "Internet > ISP" dijelu ovog foruma, ali evo ti najbitnijih dijelova. 1. Kupi 3G USB modem koji ima prikljucak za vanjsku antenu. Huawei E3131 ga ima i to je provjereno vrlo dobar modem. 2. Kupi 3/4G router koji podrzava tvoj modem. Provjereno dobar (podrzava i N wireless) je Airlive Air4G. Podrzava spomenuti Huawei USB modem, kao i 500tinjak drugih. 3. Smjesti router na mjesto gdje imas najbolji 3G signal, ili kupi vanjsku antenu sa min 10dB pojacanja i potrebni kabel (ne dulji od 10m radi gubitka u kabelu) i prijelaz (pigtail) za prikljucak na USB modem. Huawei modemi imaju CRC9 konektor, pa o tome trebas vodit racuna pri kupnji pigtail-a. S vanjskom antenom imas puno vise mogucnosti za najpodesniji smjestaj routera glede rasprostiranja wifi signala po kuci, ali prvo probaj bez nje, jer je antena mozda nepotreban dodatni trosak Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 31.05.2014. u 14:43. Razlog: Maknut nepotreban quote |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Hvala puno na odgovorima! Javim rezultate kad sve nabavim i stavim u pogon. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Evo da javim rezultate moje avanture sa 3g signalom. Kupio sam airlive 4g ruter i huawei e 372 modem.(@prezime hvala na preporuci,nisan nasa 3131,a ovi je jos jaci cini mi se) Nakon dva dana i jedne noci borbe uspio sam dobiti vrlo zadovoljavajucu bzrinu. Stavio na kat na poviseno mjesto modem i router koji odlicno salje signal u prizemlje. Ping 30-ak,dl od 8mbps pa sve do 12mbps,dl do 3mbps,sve skupa odlicno! zasto je ovo sve toliko trajalo? Zato sta mi nikako nije poslo za rukom promjenit SSID i Wi-Fi signal osigurat lozinkom. Stalno stoji open. Bio sam na onoj njihovoj ip str 192.168.1.254 ali nece pa nece. Googla na sve strane i opet nisam uspio naci nista sta bi mi pomoglo. U connection manageru isto probao. Ljudi pomozite da zakljucan mrezu.Kače se susjedi i prolaznici! ![]() Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Nije mi bas jasno gdje zapnes, jer se to na Air4G vrlo jednostavno podesava... Jesi skinuo user manual za taj router? U njemu je sve detaljno objasnjeno |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Je,skinuo sam i pratio uputstva. E sad di zapnem neznam ni sam. Jednom mi se pojavilo kod spajanja na wi fi da upisem SSID a ne lozinku,nije ni SSId pomogao. probat cu jos jednom. Problem je sta uopce nisam ni nasao mjesto gdje bi se mogla upisat odgovarajuca lozinka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Na ovom ekranu se sve podesava. To naravno mozes podesavat samo kad se kablom spojis na router, ne preko wifi-a. Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 12.06.2014. u 16:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Po uputama sa videa tu sam samo upisao novi SSId i stavio kvacicu na disable siid broadcast. Probam jos pa javim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Prvo stavi SSID Broadcast na "Enable", postavi zastitu WPA2 i stisni "Save". Kad ti se svi uredjaji mogu provjereno uredno spojit, onda mozes natrag u taj setup i stavit SSID Broadcast na "Disable" |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
konacno mi de pojavilo ime mreze koju sam stavio. reci mi gdje cu lozinku upisati? Jeli mozda pod radius shared key ili? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Tamo gdje ti na onoj slici pisu brojevi: 123456789 na routeru. Ako mislis na uredjaju s kojim se spajas, onda valjda tako kako si napisao "radius shared key" |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
konacno sam uspio rijesit problem,metodom pogesaka i pokusaja ![]() greska je bila sto sam sve radio u podrucju slabog signala i postavke koje bi unio u ruter nebi se na kraju "sejvale" @prezime hvala na pomoci! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Jel ima ovo čudo negdje za nabaviti kod nas? Znači adapter za CRC9 adapter za 3g stick da mogu uštekati normalnu antenu... stalno mi je signal između edga i 2 crtice HDSPA i lagano me već to sekira.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Naruči i strpi se 2 tjedna. Mislim da ćeš i tracking broj dobit ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Znam da ima po "ebayevima" kolko hoćeš, mislio sam neko brže rješenje kod nas ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|