|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Sugestije za tihi setup Stackera
Odlučio sam spojiti nespojivo, performanse i tišinu. Čak ni vodeno nije isključeno... ![]() Eto, ako ima netko kakvu ideju ili zanimljivi link, molim ga da tu posta. Uglavnom, trenutno mi se vrti u glavi ideja o lijepljenju izolacije, ali nema baš puno mjesta između stranica. Ima netko iskustava sa cross fanom? Ovješenje hardova : bolje u 4 u 3 modul ili u nešto tipa Sharkoon VibeFixer1? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Kak nema puno mjesta izmedu stranica?? Dviju bocnih ili kojih stranica?? Ali inace i ja sam razmisljo o ljepljenju izolacije no nisam uspio nabaviti nes "kompatibilno".. uglavnom su to debeli materijali od nekoliko centimetara sto meni ne doalzi u obzir. Ja sam ciljao na max 1cm... cuo da ekipa koristi neki materijal koji koriste krovopokrivaci za izolaciju..materijal se zaljepi za povrsinu. No nisam uspio saznat ni akk se to zova a jos manje di i za kolko bi mogo kupit. I postoji tzv. bitumen, al sam se raspitivo i to sluzi sa smanjivanje vibracija kod glasne buke-pa za one "nijanse" u kucistu to je nepotrebno. Uglavnom, ak nabavis neki dobar i tanki materijal pliz obajvi informacije o doticnome ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
eto kad već pričate o bitumenima.....i takvim stvarima.....kad bi nabacio kobit ili ti bitumen stišao bi kučište u svakom slučaju sad koliko to stvarno neznam.....možeš isto tako iskoristiti bitumene u rolama (za gradnju) ima ih sa dodatnom izolacijom .....ono o ćemu ja razmišljam je zalet do auto otopada pa tamo pokupit izolacije od auta ( po mogućnosti dizela) ona je cca 1 cm možda zeru deblja slično nešto kao staklena vuna......no to ti baš nebi preporučio......
![]() |
#5 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Da, ubo sam ga i što reći, kućište je za cifru koju sam ga platio nenad*ebivo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Re: Sugestije za tihi setup Stackera
Citiraj:
sto se cross fana tice neman vlastitog iskustva ali san po netu cita da je ucinkovit samo pri vecem broju okretaja kada ga drzis na nizem broju okretaja nema bas koristi od njega 4 u 3 modul za diskove treba bi ti bit dovoljan ventovi sto se dobiju sa stackerom su imho dovoljno tihi da ne trebas razmisljat o drugima (barem oni od 12cm)
![]() |
![]() |
#7 | |
Mutant Year Zero
Datum registracije: Nov 2004
|
Re: Re: Sugestije za tihi setup Stackera
Citiraj:
Iz prve ruke mogu reći da je crossfan vrlo učinkovit (hvata se inje po ploči ![]() Stacker sa crossfanom je idealan za layout DFI LP i za clockat( ko da je ploča rađena za stackera).. Zadnje izmijenjeno od: zlikovski. 21.09.2005. u 13:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||||||||||
Premium
|
Re: Re: Re: Sugestije za tihi setup Stackera
Citiraj:
ali znajuc sky-a moj mu je savjet da isproba prije nego iskesira lovu ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jun 2002
|
Ja sam si uzeo 1 m2, debljine 2mm.. Nisam jos ugradio pa ne mogu reci kakva je (osim da je crna ![]()
![]() |
#12 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Secret Undercover Agent
|
Pa to nije ni jeftino, al je prihvatljivo ![]() al daj ajde stavi to nutra, ak ne zbog sebe onda zbog NAS ![]()
"I can resist everything except temptation" Zadnje izmijenjeno od: Denzil. 22.09.2005. u 09:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
S obzirom na veličinu, mislim da je vodeno sasvim realna stvar. meni se po glavi mota ideja o potopnoj pumpi u velikoj posudi u vodi... pumpa unutra "pliva", a cijelu posudu omotati još u izolaciju. mislim da bi to riješilo problem buke... - posuda lako stane u prostor donjeg napajanja... šta se tiče killera, ja sam za svoj komp ga mislio staviti ili na gornju stranu (pa onda blowhole koji puše iz kućišta na vrhu hladi i killer, ili na bočnu stranu izvana... naravno pošto je stacker ipak daleko veći od moje kante, vjerujem da će se čak i za veliki killer naći mjesta unutar kante... izolacija - ja sam malo eksperimentirao sa zvučnom izolacijom koja dođe u knauf zidove, debela je cca 1cm, ali je kruta pa može biti problem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
Sklopio sam komp i sad tek kužim koliko je moj stari AOpen bio tih ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
stvar sa stackerom a i sa centurionom je u tome da im je prednja strana sva perforirana, što je u jednu ruku odlična stvar, a u drugu i nije. nije zato jer buka "izlazi" van iz kućišta, previše je šuplje, a i potrebno je svakih 5 dana usisivačem čistiti prašinu koju ventovi navuku na prednju stranu. barem je tako kod mene. nego Sky, da svratim sa digitalcem, pa da nabacimo koju sliku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2004
|
Tihi Stacker
E moj Sky, i ja već par mjeseci istu muku mučim sa Stackerom i njegovom iznutricom. Trenutni setup su origigi ventovi + crossflow fan, svi na 5V regulatoru. Što se tiče Crossflowa - isključivo za extreme performance, podnošljiv je samo na 5V; već na 7V se čuje i laganini kljucka u mozak, a na full 12V je daleko najglasniji. Procesor se hladi Zalman Reseratorom. Grafička je Glacier Galaxy 6800GT (6800GT+AC NV5 Silencer). Jedine preostale komponente koje se čuju su dvije Barice 250GB 7200.8 i napajanje REVOLTEC Chromus 2. Dijete me tove, nastavak posta slijedi.
![]() |
#18 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Ma vi ste svi bolesni ![]() Moj komp je već pola godine 24/7 nasred tinela kraj TV i da ne svijetli iz njega ne bi ni znali da je upaljen...
![]() |
#19 |
JDM
|
Ja fino na centuriona zakeljio spužvu ispred perforacija i ne čuje se. Svako kučište se da stišat, samo je pitanje kolko si maštovit. Doletim jedan dan do tebe pa ti pokažem kak se to radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() Cijelo je rupicasto... A imas anteca P180 u MSanu :P
![]() |
![]() |
#21 |
JDM
|
Ima i u diskontu24 za 1100kn. IMHO way too much za case, ali ajde.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Banned
Datum registracije: Oct 2001
|
Daklem ovako.Svakako koristit 4u3 shemu montaže hardova sa jednim ventom jer sam ja prije probao sa titanovim hladnjacima na hardovima na kojima su 2 40mm venta.Reko ima puno željeza na tome pa če hladit bolje.Al zuje brate da nemreš vjerovat,pogotovo ako imaš 3 para radi 3 harda.Puko mi film i stavio sve u tu kutiju sa jednim 12cm i super.Em se nečuje,em se hladi.Kaj se tiče hlađenja moje energane,čitaj proca, tu slažem vodenjaču.Kupijo neku Moru od radijatora pa ju smjeram stavit na bočnu desnu stranicu da viri van,izrezat rupetinu radi ventova i puknut one glacialtechove sporaće bešumne kaj ima kod nas za kupit.Zasad je sve u nekoj polufazi i sviđa mi se učinjeno.Al kako sam do sada bio na zrakači sa deltinim ventom odjednom sam skužio da se čuje i vent na grafikaneru.Pa sad smišljam neki blok i za to.Kolko sam primjetio kučište nema tendenciju vibriranja,one rezonance kaj mi se prije znalo dešavat da cjelo kučište zvuči ko FAP kljunaš!Sa prednjestrane ču stavit tri 12cm venta,odostraga samo jedan,onu perforaciju na ljevoj trani zatvorit pa da sav zrak prolazi preko ventova sa desne strane kroz radijator vun.Zvuči grbavo jelda?Al kad gledam da moram provuč čim više zraka kroz radijator i to potiho ovo mi se čini kao jedina solucija.Znam da je puno ventova ali su svi 12cm i radit če na 7V.Ima tko kakvu drukčiju sugestiju za shemu protoka zraka?Ili montaže hladnjaka? Sky jel dovoljno? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Guest
|
Kako mi se čini, komp će ići na pod i bit će nečujan ![]() Inače, prezadovoljan sam kućištem, još da nabavim izolaciju i zamjenim vent na Zalmanu na grafi i bit će svemirsko ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Banned
|
Citiraj:
jel netko probao možda farbat kučište u crno?jer ja sam uboo srebrno dok je tek izašao staker kod nas.a crno me kuri jako mlogo! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
My preciousss... ![]() ![]() Kako bi rekli MIB, ovo je zadnje odijelo, ovaj, kućište koje ću posjedovati. Što se tiče farbanja, sretno. Ja se ne bi usudio. Teško je postići onaj alu look na stranicama. Ali si u pravu kad kažeš da crno izgleda bolje od srebrnog, da je tip prodavao srebrnog, vjerojatmo ga ne bi ni uzeo u obzir... Gornji vent je po meni nepotreban, moglo se i bez njega. Mislim da je tu više kao dizajnerski detalj da razbiju velike površine nego sa nekom funkcijom. Što se tiče izolacije, možda uspijem preko prijatelja nešto nabaviti, ali to je upitno, tako da ako to otpadne, neću trošiti lovu na izolaciju. Jedino me sada živcira ovaj Zalmanov vent na VF700. Ima netko neki 8 cm Panaflo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Barem ces sad imati manevra za optimiziranje tisine ondnosno optimiziranja cimbenika tisine ![]() Kuciste je u svakom pogledu prekrasno, samo jedna jedina stavka me ne cini vlasnikom = nedostatak vrata Kuca mora imati vrata. Ali pitam se ... kako na Net-u ima puno dodavanja vrata na kucista... zasigurno je neko to vec napravio? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
I mene je isto fascinirala konstrukcija pa sam i uzeo vise komada, ali ako imas vrata (poluprozracna) i kuciste debelo ispod velikog stola, onda nista ne cujes ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|