|
|||||||||||
|
|
#1 | |||
|
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
HP 6730b - VGA izlaz problem
Prvotno sam svoj problem objasnio u podforumu Monitori, no nakon malo istraživanja zaključio sam da bi problem mogao ležati u samom laptopu/ njegovom VGA izlazu/ grafičkoj kartici (4500MHD). Dakle, copy-paste iz teme: Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Evo u ovom trenu je slika potpuno čista. Ne shvaćam zbilja..
[ASUS ZenBook UX303UA - i7-6500U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520] What man is a man that doesn't make the world better Zadnje izmijenjeno od: daxxx88. 06.11.2011. u 15:31. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
Premium
|
Sad sam otkrio još jednu karakteristiku: kad su linije međusobno paralelne, no "deblje" i pod kutem od cca 5-10 stupnjeva --> desni klik na desktopu (otvaranje onog izbornika opcija), bilo na samom monitoru ili na monitoru laptopa (dual screen sam namjestio), uzrokuje promjenu u "tanje" i horizontalne linije (podnošljivije za gledanje). Uzastopno klikanje alternira pojavu iz jedne u drugu. Sve to skupa liči na pojavu interferencije nekakvih valova. No ne znam što se događa. Izgleda da se nitko nije susreo s ovim problemom, niti guglanje ne nalazi ništa pametno. Probat ću posuditi kolegin docking station, pa spojiti preko DVI outputa, da vidim je li problem u grafici ili u samom VGA output laptopa.
[ASUS ZenBook UX303UA - i7-6500U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520] What man is a man that doesn't make the world better Zadnje izmijenjeno od: daxxx88. 06.11.2011. u 15:28. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ti nesretni hp-ovi imaju jako loše riješeno hlađenje i skuplja prašinu ko sauger, pa nerijetko da i intel i amd verzije imaju cpu na 70-80c idle... uzevši to u obzir skupa sa činjenicom da isti heatpajp dijeli i grafa/čipset, može biti da je vga pod napadom temperature dala svoje. temeljno očišćeni finovi i vent sa zamijenjenom pastom ne bi trebalo ni paliti vent na sobnoj temperaturi u office radu, tj. cpu temp se skidaju i za 40-50c. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Probat ću ga otvoriti i očistiti, pa vidjeti ima li promjene. Ali prema ovom što si napisao, zvuči mi kao trajno "oštećenje". Ako je tako, misliš li da bi dock uopće pomogao? Laptop je star 3+ godine, i prilično sam ga pazio (nisam ga držao po dekama i sl. ), nikad nisam imao problema s pregrijavanjem.Evo pogledao sam baš u Everest, trenutna temp (browser + winamp samo; Balanced battery mode) iznosi 44-47C, na obje jezgre (sam CPU je na 39C).
|
|
|
|
#6 |
|
Premium
|
grafa nije problem, evo preko docka frendovog smo spojili, i VGA i DVI rade bez mane dakle neki vrag sa VGA izlazom/odvodom/ očito ne valja nakon "zagrijavanja" laptopa (10-15min rada), slika je čista - evo već par sati bez linije na ekranu evo naletio sam i na ovo, možda ima veze s tim također - ovo zvuči kao sličan problem mojem driveri su updateani, i nisam overclocko GPU (integruša )sad idem isprobat ovaj artifact tester koji spominju edit: ništa od toga smrdi na neku interferenciju (tu bi feritni kabel trebao pomoći? no to već imam) - ovdje kaže da je stvar u tome što je strujni priključak preblizu VGA priključku - kao i kod mene. drugi problem može biti ground loop sad ne mogu testirati jer je slika ok, moram čekati sutra ujutro ![]()
[ASUS ZenBook UX303UA - i7-6500U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520] What man is a man that doesn't make the world better Zadnje izmijenjeno od: daxxx88. 07.11.2011. u 01:45. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Po mom skromnom iskustvu nisam niti jedan slučaj imao s neispravnom intelovom grafikom Činjenica je da imaš smetnje logično na analognom izlazu jer je jasno podložniji tome Probaj malo bez punjača sutra pa će bit puno toga jasnije |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Premium
|
Uf, ništa, i bez punjača su linije tu, kao i ranije. ![]() Udaljio sam koliko god sam mogao VGA kabel od svih ostalih (pa tako i napajanja samog monitora), no ništa.. "Zagrijavanje" opet popravlja situaciju (manje vidljive linije, s vremenom i nestanu) --> možda bi se dalo zaključiti da je neki spoj grafička-VGA slab, pa se radi topline re-balla? Je li tako nešto uopće moguće? ![]()
[ASUS ZenBook UX303UA - i7-6500U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520] What man is a man that doesn't make the world better Zadnje izmijenjeno od: daxxx88. 07.11.2011. u 18:08. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probaj spojiti neki kvalitetniji D-SUB kabel, možda pomogne...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Premium
|
a ne znam baš što trebam tražiti (pozlaćeni? ), moj je ovakav sa "čvorovima" (feriti) na oba kraja. jest da su nešto manji no što sam inače viđao, no ne znam koliko veličina igra ulogu (u ovom slučaju ).nov je, došao s monitorom.
[ASUS ZenBook UX303UA - i7-6500U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520] What man is a man that doesn't make the world better Zadnje izmijenjeno od: daxxx88. 07.11.2011. u 18:26. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|