|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
SSD i civilizacija IV
Kako igran civilizaciju na giant mapu loadanje turnova mi dosta traje pa bi volija znat bil kupnja SSD diska išta značajno promijenila, ako bi civilizacija išla 10% brže ja zadovoljan ![]() Moja sadašnja konfiguracija Procesor E5300 2,60GHz 5GB rama DDR2 Matična EP43-S3L Grafička ati radeon 4600 512mb Hard disk samsung HD501LJ i HD502IJ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
na ssd bi zadnje ulozio u tvom slucaju ni sam sebi nebi uzimao ssd jer je preskupo a imam podosta bolji komp kod tebe ili neki upgrade proc ili grafa ovisi kolko para ili nova konfa sveukupno takodje ovisi kolko para a ssd je kad vec imas zesce opak komp pa zelis jos malo edit: civ5 je zahtjevnija za proc nego za grafu zaboravih reci edit duo: a jesi li overclockirao mozda procesor da vidis kolko ti utjece |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
A nisan provava overclockirat, u to se ne razmunim baš pa ne bi eksperimentira. A ako nema koristi od ssd-a onda će se morat ulagat u novi kompjuter ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
a za cijenu ssd-a mozes komotno uzet procesor ili graficku, a mozes cak uzeti i oboje ako ides na nesto starije polovno. a ako imas novaca za cijelu novu konfiguraciju onda je to super rijesenje ako si u banani s novcima kao i svi, mozes uzet nesto polovno i ubacit u komp npr graficku 4850 ili 4870 mozes za 500ak kuna naci, a to je od toga sto imas deset puta bolje i osjetit ces razliku sigurno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 04.08.2011. u 18:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
znaci nije problem do ucitavanja tekstura i ostalog, nego je problem u tome sto komp, kad je njegov turn, on dugo razmislja sta ce napraviti, pa to traje i traje znam kako je to meni izgledalo kad sam igrao heroje 5 na slabom procu i samo zamjenjivanje proca je ucinilo cudesa. dakle ako je to, onda je proc u pitanju bez pogovora edit: a ovo s grafom sam samo naveo za primjer sta bi se moglo uzet polovno za cijenu jeftinijeg ssd-a da, trebao sam navest procesor posto za civ IV (isprika i na tom sto sam procitao civ V, koja je takodjer orjentirana procesoru a ne grafi) treba procesor prije nego graficka edit2: a i iskreno ako bi uzimao samo novi intelov procesor ne znam koji bi mu trenutno preporucio za socket 775 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Za loudanje mapa bilo koje igre najvecu ulogu ima proc, pa disk, pa ram... Neka si uzme neki E8xxx i nakloka ga na 4ghz i bit ce miran, a fala bogu svi idu na 4ghz s malo ili čak ništa zafrkancije. Sjecam se dok sam imo p4 northwood na @3.3ghz i kako mi je fino loudao heroese 3, a kad sam isprobao loudat na e8500... to je bilo jedno 5x brze... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|