|
|
Rezultati ankete: Gdje držite sve svoje optičke medije | |||
Na spindlovima |
![]() ![]() ![]() ![]() |
58 | 66.67% |
U slim box-ovima |
9 | 10.34% |
U DVD / CD Rack-ovima (drvena, plastična kučišta) |
8 | 9.20% |
Negdje treće |
19 | 21.84% |
Anketa s više izbora. Glasači: 87. Ne možete glasati na ovoj anketi |
![]() |
|
Uređivanje |
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Gdje spremate svoje CD/DVD medije?
Pozdrav, Zanima me gdje danas držite sve svoje optičke medije? Ova mala anketica treba mi za testiranje za jedan novi proizvod, pa bih molio članove foruma za sudjelovanje ![]() TIA
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Pa vecinu drzim na spindlovima (backup-ovi, filmovi, igre), a glazbena kolekcija je na CD rack-u.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Ja sam glaso negdje treće, jer većina je završila obješena na špagi po balkonima, da tjera ptice kad golubovi sve zas**u, a ostatak negdje 50ak komada na spindlovima tj. ti koji još rade, budući da su beskorisni uglavnom čeka ih ista ili slična sudbina ko i prve. Nekih vrijednijih tipa muzika, filmovi nemam, samo podaci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
u smeću ![]() U par navrata sam smanjivao/bacao cd/dvd kolekciju da bi sada pao na nekolicinu audio cda i windowse. Pregazilo ih je vrijeme kao i diskete. Nevidim im više svrhu osim za neke specifične slučajeve
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Istina, pregazilo ih je vrijeme, čak nebi reko ni da će BD ikada postati toliko popularan kao što su nekad u svoje vrijeme CD i DVD bili. Čvrsti diskovi i USB stickovi su sve jeftiniji, a digitalna distribucija sadržaja je sve popularnija tako da za optičke medije ne vidim više neku svjetliju budučnost. Inače, Imam samo jedan spindl i u njemu Windowsi, par Linux distribucija i Hiren's BootCD. Zapravo se uopće ne sječam kad sam ga otvorio zadnji put, idem obrisati prašinu s njega. ![]() Zadnje izmijenjeno od: doky. 09.06.2011. u 18:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Na svemu pomalo. Najbolja iskustva imam sa Haminim Magic Touch rackovima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Spindlovi, imam CD-a na izvoz, neke nisam stavio u komp godinama. Damn, moram ići pospremati malo to, čuvam ih negdje dolje duboko u mračnoj polici ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
To!, pa i moja velika večina CD-ova i DVD-ova je pohranjena u nekim kartonskim kutijama, sudba koja im se piše je upitna, dok sam one neke starine pobaco ![]() Ali ono što još vrijedi, držim na spindlovima ![]() Slažem se da je sudba optičkih medija upitna, ali vjerujem da će i dalje neko vrijeme ostati u upotrebi, isto kao što ćemo većina nas određene stvari čuvati na njima ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Doduše ja ih još imam pofajn po spindlovima ali su mi totalno nepotrebni (jedino Windows DVD koristim), sve ostalo bi najradije bacio i riješio se CD ROMa. Već 3 godine sve podatke držim na HDD-ovima
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Od CD-a i DVD-a (ono što je još ostalo živo) sve držim u spindlu, baš nedavno sam ko i Pupo 50-ak komada pohranio u smeće (i većinu drugih čeka ista sudbina, osim starih Traxdata CD-a koji su vrlo izdržljivi i stariji od nekih forumaša ovdje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Većina na spindlovima pa u kutijama i po ormarima, imam ih tonu, filmove na dvd-u u onim kutijama a udio u kutijicama. Ono što vrijedi prebacit na hdd kad uzmem neki već, pa odnjet na tavan za backup filmoteku- Kod mene su dvd-ovi i cd-ovi još uvijek puno u upotrebi, treba stalno nešto instalirati po kompovima, stalno nekom treba neki film ili mjuza, a nemaju usbove. Radni kompletić od 20ak cd/dvd-ova uz laptop i jedan u autu ![]()
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Kupio u lidlu na akciji 2 kofera za 1000kom bilo za 80kn/kom ![]() Složio onda fino kolekciju jer svaka košuljica ima mjesto za popis + knjižica sa brojevima ![]() Malo je friki ali volim da mi je sve uredno i nadohvat ruke, a dosta mi je rasipanja spindlova kad trebam nešto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Trenutno se vaćina nalazi u 5 velikih 40litrenih PVC kištri u većinom slim kućištu i čeka ekološko zbrinjavanje. Mislim da sam sve prebacio na HDDove na serveru u garaži (moj privatni "oblak" od 2005 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 |
aka Sizif
Datum registracije: Oct 2008
|
Heh, baš sam prije dan, dva razmišljao o nećemu sličnom dok sam prolazio kraj svježe otvorene videteke ![]() CD/DVD samo OS. Glas sam dao spindlovima u ime kuma koji bolesno prži sve što mu se nađe na kompu |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Ja imam neku kolekciju od prije, pošto toga ima dost (mp3, avi, exe) to držim na spindklovima, a Audio CD-ove (originale) u kutijama (1 CD 1 kutija) no osim toga bitno je gdje to stoji, to sve čuvam na tamnom i suhom mjestu di je temperatura stabilna, to je jako bitno, inače više ne rade nakon nekoliko godina.
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
ja sam držao jednu poveću kolekciju u spindlovima,na idealnom mjestu,mračno,dobra temepratura i ajde i malo pregledat svoju kolekciju jednog dana a svaki cca 5.dvd koji ubacim izbacim onaj CRC error kao nemoze ocitiat disk.na to sam pukao,otisao i kupio hard disk i sve prebacio na njega.od tada mi živci na mjestu,nema nere,nema prženja,nema stalnih odlazaka do trgovine po dvd-e.sve na jednom mjestu,sve uvijek dostupno.update puno lakši.pržilicu odspojio od PC-a i držim je samo kad treba Win dici.što se mene tice,kraj današnji cijena diskova vrijeme optike je odavno prošlo,pa makar to bio i BR. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Ko ti je rekao da se tako čuvaju prženi DVDi??? ![]() postoje torbice gdje je zaštičenost vrlo dobra. ili bar klasična kutija za CD/DVD. Vidiš meni niti jedan DVD/CD nije sa tom greškom, a imama ih još iz 2001 godine. ![]() Više vjerujem optičnim medijima nego HDDu...oni mogu prdnut svaki čas i ode u k*** SVE što je na njima a ne samo par albuma koji su na DVDu u mp3 formatu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Nešto malo na spindlovima, većina na HDDu. Citiraj:
Upravo zbog ovoga. |
|
![]() |