![]() |
Gdje spremate svoje CD/DVD medije?
Pozdrav,
Zanima me gdje danas držite sve svoje optičke medije? Ova mala anketica treba mi za testiranje za jedan novi proizvod, pa bih molio članove foruma za sudjelovanje :) TIA |
Pa vecinu drzim na spindlovima (backup-ovi, filmovi, igre), a glazbena kolekcija je na CD rack-u....
|
Sve na spindlovima. Na njima su mi ionako samo kopije filmova sa HDDa. HDD backup je za važnije stvari...
|
Ja sam glaso negdje treće, jer većina je završila obješena na špagi po balkonima, da tjera ptice kad golubovi sve zas**u, a ostatak negdje 50ak komada na spindlovima tj. ti koji još rade, budući da su beskorisni uglavnom čeka ih ista ili slična sudbina ko i prve. Nekih vrijednijih tipa muzika, filmovi nemam, samo podaci.
|
Spindle majka sto se jednostavnosti tice, no prasina ipak dodje nekako izmedju cd-a pa treba pazit da se rotiraju sto manje.
|
u smeću :D
U par navrata sam smanjivao/bacao cd/dvd kolekciju da bi sada pao na nekolicinu audio cda i windowse. Pregazilo ih je vrijeme kao i diskete. Nevidim im više svrhu osim za neke specifične slučajeve |
Istina, pregazilo ih je vrijeme, čak nebi reko ni da će BD ikada postati toliko popularan kao što su nekad u svoje vrijeme CD i DVD bili. Čvrsti diskovi i USB stickovi su sve jeftiniji, a digitalna distribucija sadržaja je sve popularnija tako da za optičke medije ne vidim više neku svjetliju budučnost.
Inače, Imam samo jedan spindl i u njemu Windowsi, par Linux distribucija i Hiren's BootCD. Zapravo se uopće ne sječam kad sam ga otvorio zadnji put, idem obrisati prašinu s njega. :D |
Na svemu pomalo. Najbolja iskustva imam sa Haminim Magic Touch rackovima.
|
Spindlovi, imam CD-a na izvoz, neke nisam stavio u komp godinama.
Damn, moram ići pospremati malo to, čuvam ih negdje dolje duboko u mračnoj polici :D |
To!, pa i moja velika večina CD-ova i DVD-ova je pohranjena u nekim kartonskim kutijama, sudba koja im se piše je upitna, dok sam one neke starine pobaco :) (ne želim plašit ftice :P)
Ali ono što još vrijedi, držim na spindlovima ;) Slažem se da je sudba optičkih medija upitna, ali vjerujem da će i dalje neko vrijeme ostati u upotrebi, isto kao što ćemo većina nas određene stvari čuvati na njima :) |
Citiraj:
Doduše ja ih još imam pofajn po spindlovima ali su mi totalno nepotrebni (jedino Windows DVD koristim), sve ostalo bi najradije bacio i riješio se CD ROMa. Već 3 godine sve podatke držim na HDD-ovima |
Od CD-a i DVD-a (ono što je još ostalo živo) sve držim u spindlu, baš nedavno sam ko i Pupo 50-ak komada pohranio u smeće (i većinu drugih čeka ista sudbina, osim starih Traxdata CD-a koji su vrlo izdržljivi i stariji od nekih forumaša ovdje :)). Zadnjih par godina sve mi je na hard diskovima, već neko vrijeme imaju najbolji omjer cijene po GB.
|
Većina na spindlovima pa u kutijama i po ormarima, imam ih tonu, filmove na dvd-u u onim kutijama a udio u kutijicama. Ono što vrijedi prebacit na hdd kad uzmem neki već, pa odnjet na tavan za backup filmoteku-
Kod mene su dvd-ovi i cd-ovi još uvijek puno u upotrebi, treba stalno nešto instalirati po kompovima, stalno nekom treba neki film ili mjuza, a nemaju usbove. Radni kompletić od 20ak cd/dvd-ova uz laptop i jedan u autu :) i jedan prijenosni dvd-rw. Da vučem hard sa sobom ne bih daleko stigao. |
Kupio u lidlu na akciji 2 kofera za 1000kom bilo za 80kn/kom :)
Složio onda fino kolekciju jer svaka košuljica ima mjesto za popis + knjižica sa brojevima :D Malo je friki ali volim da mi je sve uredno i nadohvat ruke, a dosta mi je rasipanja spindlova kad trebam nešto :D |
Trenutno se vaćina nalazi u 5 velikih 40litrenih PVC kištri u većinom slim kućištu i čeka ekološko zbrinjavanje. Mislim da sam sve prebacio na HDDove na serveru u garaži (moj privatni "oblak" od 2005 :) ) tako da od bilo kuda na svijetu su mi dostupni svi image, programi, doumenti, ... vrijeme plastičnih pločica se bliži kraju kao i što su otišle 5,25" diskete, pa 3,5" tako je došlo vrijeme za zbogom i CDima, DVDima, ... hardovima je cijena popadala u bescjnje (0,35 kn po GB u odnosu na CD koji u boxu je oko 2,5kn po GB i još moram imati uređaj da ga snimim i pročitam, moram ga nač, staviti i izvaditi iz uređaja, katalogizirati, nemrem na ormaru stisnuti Ctrl+F i da mi kaže gdje je ... stvarno kameno (plastično) doba :)). Dakle CD je 7x skuplji od diska ... prestrašno :)
|
Heh, baš sam prije dan, dva razmišljao o nećemu sličnom dok sam prolazio kraj svježe otvorene videteke :D
CD/DVD samo OS. Glas sam dao spindlovima u ime kuma koji bolesno prži sve što mu se nađe na kompu |
Citiraj:
|
Ja imam neku kolekciju od prije, pošto toga ima dost (mp3, avi, exe) to držim na spindklovima, a Audio CD-ove (originale) u kutijama (1 CD 1 kutija) no osim toga bitno je gdje to stoji, to sve čuvam na tamnom i suhom mjestu di je temperatura stabilna, to je jako bitno, inače više ne rade nakon nekoliko godina.
|
ja držim u ladici i skupljaju prašinu več nisam jedno brijem godinu dana ubacio dvd u rom :D jednostavno net>all :D
|
u ormaru. zadnji dvd star je 3 godine. od tada vise nista ne pohranjujem na dvd. cak u novom pc-u nemam rw. :D
|
ja sam držao jednu poveću kolekciju u spindlovima,na idealnom mjestu,mračno,dobra temepratura i ajde i malo pregledat svoju kolekciju jednog dana a svaki cca 5.dvd koji ubacim izbacim onaj CRC error kao nemoze ocitiat disk.na to sam pukao,otisao i kupio hard disk i sve prebacio na njega.od tada mi živci na mjestu,nema nere,nema prženja,nema stalnih odlazaka do trgovine po dvd-e.sve na jednom mjestu,sve uvijek dostupno.update puno lakši.pržilicu odspojio od PC-a i držim je samo kad treba Win dici.što se mene tice,kraj današnji cijena diskova vrijeme optike je odavno prošlo,pa makar to bio i BR.
|
Citiraj:
Ko ti je rekao da se tako čuvaju prženi DVDi???:stoopid: postoje torbice gdje je zaštičenost vrlo dobra. ili bar klasična kutija za CD/DVD. Vidiš meni niti jedan DVD/CD nije sa tom greškom, a imama ih još iz 2001 godine.:goood: Više vjerujem optičnim medijima nego HDDu...oni mogu prdnut svaki čas i ode u k*** SVE što je na njima a ne samo par albuma koji su na DVDu u mp3 formatu. |
Ja ih imam već jedno 5-6 g. onim škatuljama gdje stane 96 cd i za sad još rade..cca 700 kom :) makar me je starh neke izvući... :D
|
Nešto malo na spindlovima, većina na HDDu.
Citiraj:
Upravo zbog ovoga. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:36. |