|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2004
|
MISLJENJE, SAVJET, PLZ HELP :)
Pozdrav, Molim vas misljenje o ovoj trenutnoj konfiguraciji koju imam: 1. Pentium Intel4 BOX 2.4GHz, 1MB, 533MHz, 478-pin 2. 2x DDR 256MB PC3200 (400MHz), A-Data,V-Data 3. GIGABYTE Radeon 9550 128MB DDR, 128-bit, TV-out, DVI-out, AGP 8x, retail 4. *HDD Seagate ST380817AS, 80 GB 8MB, S-ATA150, NCQ, 7200 5. MB GIGABYTE 8IPE1000PROG, Sck478, Intel 865PE, FSB 800/533, Serial ATA, UDMA133, 5PCI, AGP8x, 4DDR (Dual channel 400/333/266MHz), 6-channel sound, Gigabit LAN, USB 2.0, FireWire, HT, ATX 6. Neko kuciste CODEGEN od 400W Zanima me sto bi se tu moglo poboljsati i buduci da imam Prescotta da li bi trebao mijenjat origigi INTELOV hladnjak s nekim drugim te kod kojih bi se temperatura trebao zabrinjavati.Citao sam da je temperatura od 60 °C kao prosjek kod prescotta i da to podnose bez problema.Meni se npr. krece od 35-40 kad nista ne radim, dok igram dodje i do 52. Totalni sam "rookie" sto se svega toga tice pa bi molo za iskreno misljenje i poneki savjet, hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Temp. ti je sasvim ok a sad ne kužim što misliš pod "poboljšati"?Sistem ti je dobar a možeš ga poboljšati clockanjem ili kupiti neku jaču grafu.E da,i obavezno promjeni napajanje jer ti Codegen nije baš poznat po pouzdanosti,tj. spalio je dosta komponenti ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Ma sve OK. Nema brige što se tiče temperature ak su takve kakve si napisao. Samo ako hoćeš izmjerit temperaturu u max load-u, nije baš preporučljivo reć "poslije igranja", nego imaš programičića koji ti procesor opterete 100% i tako ostaviš jedno sat vremena i onda pogledaš max temperaturu. ![]() Grafa ti malo gubi takt s vremenom...Kad skupiš pare ubodi si 6600 ili 6600 GT i deri. ![]() Eventualno poslije ubodeš još 512 RAM-a, sad su ful jeftini. I to je to ![]() Si probao išta overclockati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Nisam nista clockao, a pod poboljsavanjem sam mislio na ovo grafulju i rame.Da li bi trebalo mijenjati cooler ili ostaviti ovaj INTELOV?Moze mi netko pls objasniti sto znaci oanj "Stepping" (one oznake C0, E0 kod prescotta) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
the luda ribetna
|
ma grafa cist ok i gigabajtice za intela isto ok...jos pol gige rama kao sto je vec preporuceno ![]() ![]() jer ovaj kodigen od 400 nije neka srednja katastrofa(kao 480) a voli povuc za sobom sve i svasta ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
stepping kod intela označava "seriju" procesora...prema datumu proizvodnje...E0 je noviji od D0...a ujedno i bolji overclocker... ![]() ja bi ti preporučio da uzmeš 2x512mb memorije, svejedno kakve jer imaš intela kojemu latencije znače kojih 10%... i naravno, kako su kolege rekle, novo napajanje...bilo koje do 300kn biti ce ti dovoljno snazno i pouzdano, a to je najbitnije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Iz svega procitanog sam zakljucio da bi se tu u buducnosti moglo stavit vise rama i bolja graficka, a isto tako sam primjetio da imaet dosta zamjerki na napajanje pa bi me npr zanimalo koje napajanje odabrat da budem miran sto se toga "podrucja" tice ![]() Kao sto sam gore vec napisao da li mi se isplati zadrzavat original INTELOV cooler ili bi ga trebalo mijenjat, hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
Nemreš pogriješit sa Fortronom, Taganom, Chiftec, Enhance... Pogledaj malo pa javi za kaj si se odlučio pa ćemo ti reći jel ok. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
A recimo negdje do 350kn, pa sam bas malo gledao CHIEFTEC 360W, da li bi uopce trebalo ici preko toga.Kolika je razlika u watima, npr. izmedju 360 i 420 ako bi gledao CHIEFTEC i 360 u odnosu na ovih mojih 400W.Ili mozda FORTRON 350W :> |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
Bacio oko i na Tagana 380W, Enhance 400W... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Oprostite na neukosti, al da upitan! Može li se na 512 rama nadodat samo 256, a ne novih 512? I moraju li rami bit iste vrste, ja iman 512 rama PC2700 DDR333, mogu li sad kupit 256 a da su neki bolji?
Greed, for lack of a better word, is good. Greed is right. Greed works. Greed clarifies, cuts through, and captures the essence of the evolutionary spirit. Greed, in all of its forms, greed for life, for money, for love, knowledge has marked the upward surge of mankind. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
the luda ribetna
|
moguce je ovisi kolko se vole i kolko je ploca "gostoljubiva" moze i uzez 2x256+512 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
Koliko je važno imati dobro kućište? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
the luda ribetna
|
hm...si freak za buku ili te zanimaju perfomanse??ili jedno od oboje? ![]() jedino kaj trebas imat je ok propuh...dakle ak kuciste ima 1 vent odozada(jso bolje 2) 1-2 naprijed i jedan na strani ma super... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
Ma samo me ovako malo informativno zanimalo, daleko sam ja od "frika" za te stvari ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
the luda ribetna
|
onda si uzmi chieftek kuciste da ili dg seriju(dragon) za kojih 400 kuna...nema do tog kucista ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
Ne brini, pomoći će tu teretana ![]() |
![]() |
![]() |
|
|