![]() |
MISLJENJE, SAVJET, PLZ HELP :)
Pozdrav,
Molim vas misljenje o ovoj trenutnoj konfiguraciji koju imam: 1. Pentium Intel4 BOX 2.4GHz, 1MB, 533MHz, 478-pin 2. 2x DDR 256MB PC3200 (400MHz), A-Data,V-Data 3. GIGABYTE Radeon 9550 128MB DDR, 128-bit, TV-out, DVI-out, AGP 8x, retail 4. *HDD Seagate ST380817AS, 80 GB 8MB, S-ATA150, NCQ, 7200 5. MB GIGABYTE 8IPE1000PROG, Sck478, Intel 865PE, FSB 800/533, Serial ATA, UDMA133, 5PCI, AGP8x, 4DDR (Dual channel 400/333/266MHz), 6-channel sound, Gigabit LAN, USB 2.0, FireWire, HT, ATX 6. Neko kuciste CODEGEN od 400W Zanima me sto bi se tu moglo poboljsati i buduci da imam Prescotta da li bi trebao mijenjat origigi INTELOV hladnjak s nekim drugim te kod kojih bi se temperatura trebao zabrinjavati.Citao sam da je temperatura od 60 °C kao prosjek kod prescotta i da to podnose bez problema.Meni se npr. krece od 35-40 kad nista ne radim, dok igram dodje i do 52. Totalni sam "rookie" sto se svega toga tice pa bi molo za iskreno misljenje i poneki savjet, hvala :) |
Temp. ti je sasvim ok a sad ne kužim što misliš pod "poboljšati"?Sistem ti je dobar a možeš ga poboljšati clockanjem ili kupiti neku jaču grafu.E da,i obavezno promjeni napajanje jer ti Codegen nije baš poznat po pouzdanosti,tj. spalio je dosta komponenti:D
|
Ma sve OK. Nema brige što se tiče temperature ak su takve kakve si napisao. Samo ako hoćeš izmjerit temperaturu u max load-u, nije baš preporučljivo reć "poslije igranja", nego imaš programičića koji ti procesor opterete 100% i tako ostaviš jedno sat vremena i onda pogledaš max temperaturu.;)
Grafa ti malo gubi takt s vremenom...Kad skupiš pare ubodi si 6600 ili 6600 GT i deri.:) Eventualno poslije ubodeš još 512 RAM-a, sad su ful jeftini. I to je to;). Si probao išta overclockati? |
Nisam nista clockao, a pod poboljsavanjem sam mislio na ovo grafulju i rame.Da li bi trebalo mijenjati cooler ili ostaviti ovaj INTELOV?Moze mi netko pls objasniti sto znaci oanj "Stepping" (one oznake C0, E0 kod prescotta)
|
ma grafa cist ok i gigabajtice za intela isto ok...jos pol gige rama kao sto je vec preporuceno:p i obavezno rekoh OBAVEZNO drugo napajanje:beer:
jer ovaj kodigen od 400 nije neka srednja katastrofa(kao 480) a voli povuc za sobom sve i svasta:rolleyes: :D |
Citiraj:
|
stepping kod intela označava "seriju" procesora...prema datumu proizvodnje...E0 je noviji od D0...a ujedno i bolji overclocker...:D
ja bi ti preporučio da uzmeš 2x512mb memorije, svejedno kakve jer imaš intela kojemu latencije znače kojih 10%... i naravno, kako su kolege rekle, novo napajanje...bilo koje do 300kn biti ce ti dovoljno snazno i pouzdano, a to je najbitnije... |
Iz svega procitanog sam zakljucio da bi se tu u buducnosti moglo
stavit vise rama i bolja graficka, a isto tako sam primjetio da imaet dosta zamjerki na napajanje pa bi me npr zanimalo koje napajanje odabrat da budem miran sto se toga "podrucja" tice :)) Kao sto sam gore vec napisao da li mi se isplati zadrzavat original INTELOV cooler ili bi ga trebalo mijenjat, hvala. |
Ostavi si taj hladnjak,to ti je dovoljno.
|
Citiraj:
Nemreš pogriješit sa Fortronom, Taganom, Chiftec, Enhance... Pogledaj malo pa javi za kaj si se odlučio pa ćemo ti reći jel ok. |
A recimo negdje do 350kn, pa sam bas malo gledao CHIEFTEC 360W, da li bi uopce trebalo ici preko toga.Kolika je razlika u watima, npr. izmedju 360 i 420 ako bi gledao CHIEFTEC i 360 u odnosu na ovih mojih 400W.Ili mozda FORTRON 350W :>
|
Citiraj:
Bacio oko i na Tagana 380W, Enhance 400W... |
Ja dajem glas fortronu. Osim s 12cm ventom imaš i izvedbu s plavim LED-icama:D
|
Oprostite na neukosti, al da upitan! Može li se na 512 rama nadodat samo 256, a ne novih 512? I moraju li rami bit iste vrste, ja iman 512 rama PC2700 DDR333, mogu li sad kupit 256 a da su neki bolji?
|
moguce je ovisi kolko se vole i kolko je ploca "gostoljubiva" moze i uzez 2x256+512:D al najbolje bi bilo ad su svi rami od istog proizvodaca, iste frekve:beer:
|
Koliko je važno imati dobro kućište?
|
hm...si freak za buku ili te zanimaju perfomanse??ili jedno od oboje?:beer:
jedino kaj trebas imat je ok propuh...dakle ak kuciste ima 1 vent odozada(jso bolje 2) 1-2 naprijed i jedan na strani ma super... |
Ma samo me ovako malo informativno zanimalo, daleko sam ja od "frika" za te stvari :gringo:
|
onda si uzmi chieftek kuciste da ili dg seriju(dragon) za kojih 400 kuna...nema do tog kucista :beer: al ti treba dizalica z anjega(17 kg je samo kuciste)
|
Ne brini, pomoći će tu teretana :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:32. |