|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Compressed Iso image
ovak trebal bi naci neki program koji bi se mogao napraviti compressed Iso image tako da se moze mountat preko virtualnih driveova. pitanje je malo nejasno pa cu probat objasniti situaciju. dakle imam podataka preko 5gb a to bi trebao nekak smjestiti na jedan dvd. fora ja u tome kaj metoda kompresije tih podataka preko rara ili zipa i takvo przenje na dvd ne dolazi u obzir jel se onda prvo treba to otpakirat na disk pa tek onda raditi sa time kaj te volja. meni treba da mogu mountat nekak taj image preko virtualnih driveova drito sa DVD i tako onda pokrenuti setup, dakle da nemoram sve kopirat prvo na disk pa tek onda instalirat. fora je u tome kaj brijem da sam bas tak nesto vidio negdje ali sad nemrem naci. dakle da se odmah razumijemo. znam da se iso ponasa kao nekomprisirana arhiva. drugo DL mediji ne dolaze u obzir. podaci su jako razliciti od programa do video materijala.
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Jednom davno sam ga koristio: http://www.virtualcd-online.com/ Ak' se dobro sjecam mogao je sloziti kompresirani image i onda ga normalno mountati.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Ako je nekog zanimalo da li se isplati zipat, rarat ili šta: Compression pomoću WinRAR na najvećoj kompresiji traje 1 sat i 30 minuta i original 6.42GB file postane "samo" 6.12GB. Compression 7-Zip u 7z format sa maximalnom kompresiojom traje 3 sata i 14 minuta a rezultat je da orginal od 6.42GB postane 6.08GB. Sve je netko probao na Sun W1100z Java Workstation sa Opteron 150 (2.4GHz) CPU i 1GB RAMa.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
BTW za Virtual CD stoji: Source CDs above 650 MB size cannot be compressed. Please deactivate the Virtual CD COMPRESSION in the build wizard when creating a virtual CD. sa njihov supporta: http://www.virtualcd-online.com/vcd/...modus=and&lg=0
![]() |
#5 |
Moderator
|
Eh jeb* ga, koristio sam ga prije 10ak godina. Tad je sve bilo na 650 pa nisam ni skuzil ![]() Kompresija imagea ovisi o tome sto kompresiras, odnosno ako je njegova instalacija vec kompresirana onda se ne dobije nista ali ako nije moze se lijepo ustedjeti. Imam image jedne stare igre koji iznosi 250MB a kompresirana 75 sto je 69% manji file. Svaki bolji alat za izradu instalacijskih procedura nudi mogucnost biranja razine kompresije a moze se i ne koristiti. Developeri igara nekad ne stavljaju kompresiju jer im nista ne ustedi (recimo ionako ide na DVD jer nema sanse stati na CD) a bolje su performanse kod instaliranja. BTW evo jos jedan program ali neisproban od moje strane: http://www.venturaes.com/farstone/virtualdrive.html It can copy an entire CD/DVD into a single, compressed disk-image file that resides on your hard drive
![]() |
#6 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
nekim stvarima prepolovit ces velicinu
![]() |
|
|
Oglas
|