|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
program za rezanje frekvencije na mp3cama
nisam znao kako nazvat topic ![]() nakon skoro 2 godine od kad mi je ova ideja prvi put pala na pamet, tek sad pitam za to... stvar je do auta, njegovih zvučnika, autoradija, rezonancije i pucketanja/krckanja. neke niske frekvencije mi stvaraju odvratnu rezonanciju u autu, dok od drugih mi nešto krcka u vratima. zato mi je glavna ideja bila da nabavim neki program, loadam mu kompletnu muziku sa sticka i podesim da odreže ća sve ispod 100hz. zvuk naravno neće bit kao do sad, ali barem ću moć poglasnit bez da mi sve živo pucketa i rezonira unutra. trenutno od programa za obradu zvuka imam samo sound forge, a u njemu nisam našao tu opciju. bilo bi super da ima batch listu, da mogu loadati 200-300 pjesama, i da on dalje sve sam napravi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Pada mi na pamet jedino audacity, vjerojatno ce ispast na kraju da je lakse bilo kupit zvucnike al probaj nekako sve skupa ![]() ako nekom treba ista stvar samo da sve pjesme budu iste glasnoce MP3Gain je odlican |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
skinuo audacity. hm. prvih par stvari je loadao dosta brzo, nakon toga sve sporije i sporije.... podesio equalizer da ubije sve ispod 100 hz, i sad radi applying na sve te pjesme. sutra ću ćut promjenu u autu. auto je suzuki swift (noviji), radio je neki jvc sa usb-om (najjeftiniji ća je bilo za kupit u puli), ostalo je original od auta, a zvučnici su u vratima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
to pucketanje ti je najverovatnije od plastike na vratima, cisto sumnjam da je do zvucnika, recimo kod mene u glof-u trici kad se uparkiram i pojacam glazbu cujem zz zz zz (ovisi kako bass lupa), ali tijekom voznje se to manje osjeti...ali ne mozes kupiti najeftiniji radio i ocekivat cudo...ja sam do prije 2 tjedna imao JVC-a s changerom i bio je zvuk dosta losiji nego s sadasnjim pionerom...obavezno javi kak ti je proslo to krckanje, zanima me jel se ista popravilo ![]()
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ti ne rijesavas problem, nego ga lose zaobilazis... umjesto izgubljenih zivaca i brdo vremena na kompu mogao si lijepo pogledati vrata od auta, mozda nesto bolje stegnuti, srediti vrata, i sve pet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
audacity bi trebao rijesit problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
rez ispod 100 hz i rješen problem. onih par pjesama šta sam jučer stigao prebacit su ok, ostatak vožnje sam slušao prodigy. i ne kanim ulagati u auto zvučnike ili bilo šta drugo. kad sam primijetio da krcka rekao sa dečkima na servisu da vide šta je s tim, i odvrnuli smo muziku u servisu i čulo se, uglavnom to je do plastike u vratima i mehanizma za prozore i nema pomoći, preduboke frekvencije nekako rezoniraju sa time. nije do zvučnika, već do konstrukcije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
prodigy bez frekvencija ispod 100Hz? gubis bogme dobar dio ![]() Si probao rukom stisnuti cijeli zvucnik/panel kad to "krcka"? ako prestane krckati, onda se to dosta lako rijesi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
ne, prodigy je bio u originalu... pritiskanjem riješim malo problem, ali i dalje ostaje. iako ako stisnem oko zvučnika ne desi se ništa, ako stisnem negdje na sredini vrata i oko botuna za dizanje prozora onda krckanje malo utihne, ali je i dalje tu. a na servisu su mi rekli da "oni nemaju šta napravit jer da je sve zategnuto kako treba". mah... ako sam mogao živit sa kazićem u starom pežou 206, i onim odvratnim zvučnicima u njemu, onda mogu i sad... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|