|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2004
|
Mala pomoč pri odabiru
Evo ovako: imam semprona 2500+ na matičnoj as rock k7s41gx, 512 rama, 40 gb harda i gf albatron 6600 128 mb. E sad htio bi kupit novu matičnu i procesor. Raspolažen sa kojih 1400 kn, (koliki če porast u performansama i u igrama poboljšat te dvije stvari) Mislim koliku uistinu procesor ima važnost u kompjuterskim igrama. ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Re: Mala pomoč pri odabiru
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Dobro da si na mom mistu koju bi matičnu uzea , šta 512 rama je malo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
prodaj svoju MBO i CPU i plus 1400=amd64 + mbo za doticni cpu...preporuke za mbo su asus, msi, dfi...i preporuka uzmi kt800...nesto sporija od nf3 (nebitno mala razlika) ali dosta stabilnija ali ni sa nf3 neces fulat |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
za tja proc i mat mos dobit ak si sretne ruke 500 kuna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Pa zar je neka velika razlika između tog mobilca i semprona ?Jer davat 700kn za 2500+ a več nešto slično iman, neznan..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
partibrejker
Datum registracije: May 2004
|
Mobilca se niesplati ako ga ne misliš klokat (i mislim da sad košta ispod 700 tj. oko 650kn) Meni se čini da je Barton koji kad se klokne na 3500+ (ili više) puno bolje rješenje (i isplativije) od Semprona 2500+! P.S.uzmi u obzir da niti A64 nisu puno skuplji od mobilaca(2800+ oko 800kn) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
bolja bi bila opcija amd64 em sto je brzi u komunikaciji sa ram-om moze i u daljnjoj buducnosti nadograditi na nesto bolje |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
partibrejker
|
Citiraj:
![]() Gle, kaj god da uzme: ili Mobilca za cc700kn ili A64 za cc800kn - mora uzeti i drugu matičnu. Na njemu je da izabere hoće odličnu OC sckA ili osrednju A64! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
the luda ribetna
|
tu se slazem ![]() ali(da onaj ali)oc-ani mobilac...dere amd 643200+(bar moj)a 2800+ pojede za dorucak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
nebi se štel prepirati ali na jednom privatnom lan druzenju imao sam prilike vidjeti razliku izmedu tzv. hebeno brzih clock-ing kanti i tada nadasve novog amd64 kante....od tada nikad vise clocking...tko zna zna a ko vidi vise zna : cheers2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
partibrejker
|
Citiraj:
@tjeren - ovako ugrubo, puno faktora može ubrzavati igrice/rad OS a da to nije procesor! (npr. mema, hard, za igrice bolja grafa). Pravu prednost od A64 treba tek ostvariti s novim softwareom! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
O razlika se itekako vidi. Imao sam Socket A platformu, gigu rama i 9800, Pa prešao na S754, sve isto. Razlika u igrama OČIGLEDNA. Napominjem, grafa ostala ista, dakle, porast sam na procu i 64 arhitekturi. Onda ubo S939 i grafu, naravno da sve leti ko zmaj, tu nema govora. A i kada smo kod oca, i 939 platforma se da ocati, zar ne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
the luda ribetna
|
oce al za oc s 939 trebas bar(sve ostale poloce inaju gadne bugove itd koji mi se ne svidaju...a mozda su i korisni ko zna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() al ak moze izdvojit te pare...svakako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Na pol metra od konfiguracije iz sig.-a jos ponosno radi druga (SckA) konfiguracija: Barton 2600+ (oc na "samo"2150Mhz-slab cooler i MSI-jev MBO ![]() GeForce4600 Ti (Legenda!), 512Mb DDR... No u istoj je bilo (na kratko no dovoljno za benchmarke ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
...google....: cheers2 ...prije puino godina kad su vladali commodore i ostale makine bilo je sve tako dobro a piva tako dobra... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
partibrejker
|
tjeren: Nisam baš nostalgičan prema toj prošlosti - više gledam prema budućnosti i kaj ona donosi! ![]() Da sad uzimam CPU/MB uzeo bih A64! (ili s754 ili s939) ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|