![]() |
Mala pomoč pri odabiru
Evo ovako: imam semprona 2500+ na matičnoj as rock k7s41gx, 512 rama, 40 gb harda i gf albatron 6600 128 mb. E sad htio bi kupit novu matičnu i procesor. Raspolažen sa kojih 1400 kn, (koliki če porast u performansama i u igrama poboljšat te dvije stvari) Mislim koliku uistinu procesor ima važnost u kompjuterskim igrama. ?
|
Re: Mala pomoč pri odabiru
Citiraj:
|
Dobro da si na mom mistu koju bi matičnu uzea , šta 512 rama je malo?
|
prodaj svoju MBO i CPU i plus 1400=amd64 + mbo za doticni cpu...preporuke za mbo su asus, msi, dfi...i preporuka uzmi kt800...nesto sporija od nf3 (nebitno mala razlika) ali dosta stabilnija ali ni sa nf3 neces fulat
|
za tja proc i mat mos dobit ak si sretne ruke 500 kuna:beer: ak vec kupujes...kupi posteno:D pikni si mobilca oko 700 kuna 2500+ i dfi lanparty nf2 isto oko 700 kuna...time ces dobit komp koji ce ic do 4000+ uz malo truda(na 3800+bez beda):beer: al to radi sam ak imas dobre rame:D ak ne odi na amd 64..sretno:beer:
|
Pa zar je neka velika razlika između tog mobilca i semprona ?Jer davat 700kn za 2500+ a več nešto slično iman, neznan.....
|
Mobilca se niesplati ako ga ne misliš klokat (i mislim da sad košta ispod 700 tj. oko 650kn)
Meni se čini da je Barton koji kad se klokne na 3500+ (ili više) puno bolje rješenje (i isplativije) od Semprona 2500+! P.S.uzmi u obzir da niti A64 nisu puno skuplji od mobilaca(2800+ oko 800kn) |
bolja bi bila opcija amd64 em sto je brzi u komunikaciji sa ram-om moze i u daljnjoj buducnosti nadograditi na nesto bolje
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Gle, kaj god da uzme: ili Mobilca za cc700kn ili A64 za cc800kn - mora uzeti i drugu matičnu. Na njemu je da izabere hoće odličnu OC sckA ili osrednju A64! |
tu se slazem:D
ali(da onaj ali)oc-ani mobilac...dere amd 643200+(bar moj)a 2800+ pojede za dorucak :p pa je po mom misljenju to bolje...:beer: |
nebi se štel prepirati ali na jednom privatnom lan druzenju imao sam prilike vidjeti razliku izmedu tzv. hebeno brzih clock-ing kanti i tada nadasve novog amd64 kante....od tada nikad vise clocking...tko zna zna a ko vidi vise zna
: cheers2 |
negdje sam na netu procito da niti soc. 939 nec dugo opstat.
|
Citiraj:
@tjeren - ovako ugrubo, puno faktora može ubrzavati igrice/rad OS a da to nije procesor! (npr. mema, hard, za igrice bolja grafa). Pravu prednost od A64 treba tek ostvariti s novim softwareom! |
O razlika se itekako vidi. Imao sam Socket A platformu, gigu rama i 9800, Pa prešao na S754, sve isto. Razlika u igrama OČIGLEDNA. Napominjem, grafa ostala ista, dakle, porast sam na procu i 64 arhitekturi. Onda ubo S939 i grafu, naravno da sve leti ko zmaj, tu nema govora. A i kada smo kod oca, i 939 platforma se da ocati, zar ne;)
|
oce al za oc s 939 trebas bar(sve ostale poloce inaju gadne bugove itd koji mi se ne svidaju...a mozda su i korisni ko zna:D ) dfi lanparty ultra d...a ona dode ponosnih 1200-1400 cuna:)+bar 3200 + koji kosta isto par krznatih:beer: an on za samo plocu dobi mobilca i lanparty nf2;)ps znam kolka je rezlika :p i nije da se ne primjeti...al s 939 nije na tako dugo vrijem here to stay:beer:
al ak moze izdvojit te pare...svakako :beer: |
Citiraj:
Na pol metra od konfiguracije iz sig.-a jos ponosno radi druga (SckA) konfiguracija: Barton 2600+ (oc na "samo"2150Mhz-slab cooler i MSI-jev MBO:rolleyes: ) GeForce4600 Ti (Legenda!), 512Mb DDR... No u istoj je bilo (na kratko no dovoljno za benchmarke:D ) i vise RAM-a i bolje graficke(9800PRO) i razlika u perfomansama je drasticno na strani konfiguracije iz sig.-a cak i kad nije oc. |
...google....: cheers2
...prije puino godina kad su vladali commodore i ostale makine bilo je sve tako dobro a piva tako dobra...:beer: |
tjeren:
Nisam baš nostalgičan prema toj prošlosti - više gledam prema budućnosti i kaj ona donosi! ;) Da sad uzimam CPU/MB uzeo bih A64! (ili s754 ili s939) :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:08. |