|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
![]() Lijepi pozdrav, za početak, da se ispričam ako sam fulao mjesto i temu. No možda bi netko mogao znati ovdje... Ovakava je situacija. Stari mi je u Dubaiju i uzeo je paket - net,tv i tel. I sve radi ok. Brzina preko 20/8 MB/sec. Inače ISP je : http://www.du.ae/en/default. No, pošto sam ja sad došao u posjet malo preko blagdana...uviđam da postoji problem u uključivanju wirelessa. Ovako, za početak, ima u stanu sprovedene utp kabele i utičnice, i na kabel net radi ko blesav. Router je tilginov : http://www.tilgin.com/Special-pages-...203/Features1/ Router ema dakle adsl utičnicu na sebi kao naši t-comovi u Hrvatskoj, nego wlan i tu je dovesen net u stan. Nadalje, iz rutera idu 3 utp kabela 1 za tv, i 2 za utp utičnice po sobama, i to sve ide preko neke vrste switcha koliko mogu vidjeti, jer je to sve u stropu(ima prostora jedno pola metra za klimatizaciju i vodove, pa je tu i ruter smješten) DakLE, na ruteru ima tipka za uključivanje wlana, i ja ga uključim i lampica svijetli. Nnadalje, ima ispod rutera etiketa s SSID-om mreže i šifra kao i SN uređaja - slično kao novi simensovi ruteri koje t-com liferuje zadnje vrijeme. Sad, ja se spojim na ruter sa šifrom tom, i laptop je spojen s ruterom, ali nema pristupa netu (limited access). Idem ja probati se spojiti na ruter, dakle, spojim se utp kablom odiza ditrekt na ruter, utipkam 192.168.1.1 - ništa....i od tu nemogu nikako dalje, točnije, nemogu nikako ući u setup uređaja. Nadalje, ima tu susjed neki isto net, otvorena mreže, reko...idem se na nega uključt, sve radi normalno. Reko, idem probati njegov ruter konfigurirati, upišem normalno 192.168.1.1 , i neće, onda vidim ne netu da neki ruteri imaju zadnje dvije 2.1.,pa probam ja na taj susjedov sa .192.168.2.1, i uđe normalno, upišem default usera i šifru, i uđe komotno, sve mogu štimati. sad je moje pitanje jeli zna tko zašto je nemogu ući u setup svog tilginovog rutera, ta vidim zašto taj wlan ne radi kako treba. Ako ima ko kakvu ideju, ili se susreo s istim problemom neka se javi, bio bi zahvalan. ![]() Naznam kaj bi više sprobavao.... i da zovem ja helpdesk od tog du-a, majko moja mila, t-com je mila majka. Zvao sam par puta, neću li naletjeti na neog tko zna, ali svaki put mi vele kao da oni ne daju podršku za wlan nego samo za žičano, uglavnom, nikakve koristi od toga. Inače OS na laptopu je windows 7 ultimate. evo i copy paste iz IPCONFIG-a ...ako kaj znači: (probao sam : IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 94.203.217.28, i Default Gateway . . . . . . . . . : 94.203.216.1 , ali ništa opet) Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 2: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Connection-specific DNS Suffix . : Wireless LAN adapter Wireless Network Connection: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Connection-specific DNS Suffix . : Ethernet adapter Local Area Connection: Connection-specific DNS Suffix . : net.sahm.ae Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::a566:4a8e:c09e:7c7%12 IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 94.203.217.28 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.248.0 Default Gateway . . . . . . . . . : 94.203.216.1 Tunnel adapter Local Area Connection* 13: Connection-specific DNS Suffix . : IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:4137:9e76:1c21:2db7:a134:26e3 Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::1c21:2db7:a134:26e3%11 Default Gateway . . . . . . . . . : Tunnel adapter 6TO4 Adapter: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Connection-specific DNS Suffix . : Tunnel adapter isatap.net.sahm.ae: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Connection-specific DNS Suffix . : net.sahm.ae Tunnel adapter isatap.{7B623677-DDBA-4533-9FE4-D65635F65ADA}: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Connection-specific DNS Suffix . : Tunnel adapter Reusable Microsoft 6To4 Adapter: Connection-specific DNS Suffix . : net.sahm.ae IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2002:5ecb:d91c::5ecb:d91c Default Gateway . . . . . . . . . : 2002:c058:6301::1 Zadnje izmijenjeno od: nightfire007. 27.12.2010. u 16:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Zovi službu za korisnike i nadaje se da dobro govore engleski, teško će ti ovako napamet netko moć pomoć. Btw., nevezano za wi-fi, ako si možda koristio skype i sl. programe, da li rade ok? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() a velim...zvao sam službu za korisnike..žali bože zvati, vele...i'm sorry mister xxxx, but we don't support wireless internet, try to find someone to do wireless for you. ....što i radim 2 dana već...ali bezuspješno uglavnom, hvala na odgovoru... slijedeći ;-) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Prvo probaj sve "default gateway-e". Jedan bi morao dozvoliti ulaz do login screen-a, što ti ustvari i trebaš. Još je jedna mogućnost: da ti taj isti piše na routeru. Nadalje, znaš li/ imaš li pristup username-u i pass-u? Malo ti je bezveze pokušavati doći do login-a ako to nemaš. Probaj ovaj: 2002:c058:6301::1
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A zo dakle, najte štrapat, 94.203.217.28 je javna adresa a HG1311 je WAN Ethernet home gateway sa mogučnnošću VoIp telefonije. Ako je internet konfiguriran u jednu vrstu Bridge mode onda wireless uređaja "visi" i zato nemožeš preko njega na internet. Ako se hoćeš igrat evo šta bi trebalo napravit: - detektirat šta je koji kabel, dolazni ide u wan, 1 za IPTV i 2 za kompove žično - iz uređaja ištekaj wan kako nebi imao vezu sa remote managmentom - sa kompa spojen na uređaj trebaš pogodit ip adresu i user / pass za web konfig - po defaultu bi trebao biti na 192.168.1.1, što znači da na kompu manualno postaviš mrežne postavke ip=192.168.1.10, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.1 - probaj admin / admin, ako uspiješ upast u konfig treba vidit kako je sada konfiguriran, jeli wireless u istoj "grupi" interfaces u kojoj se nalazi Lan za kompove - . . . Dodatni info nemogu iskopat jer proizvođač Tilgin glumata kao i ostali pa nema dostupnog manuala za home usere, vjerojatno ima za ISP - e. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Pozivi sa skypa na telefone i mobitele su blokirani. Poruke na mobitele prolaze nakon nekoliko pokušaja. Meni se na e72 skyp rušio čim sam ga palio i resetirao telefon automatski, naravno čim sam napustio emirate sve je radilo super kao i prije... Zna li netko viop alternativu koja nije blokirana ? ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
hvala Nikky, ali ni to nije pomoglo. Napravio sam kao što ti reče, odspojio wlan, dekle nema vezu sa ostatkom svijeta, odspojio sam i sve drugo, i onda se priteškao na jedna od 4 lana, a prije toga podesio mrežnu kako si rekao, slika slijedi: ![]() nije išlo ništa, pa sam se spojio direkt na tej wlan, ali onda se opće nije htjelo spojiti.... uglavnom, neznam koji je to k.... danas brijem da će doć neki lik to složit, kojega sam u avionu sreo, i rako da ga zovem ako bilo što mi treba u dubaiju, pa eto :-) hvala još jednom svima, ai izgleda da je neka tolika glupost, da se niko nemre sjetiti :-) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
offtopic: na blokirane stranice mozes preko proxya, barem sam ja mogao dok sam bio u Iranu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Stavis da ti IP adresu i DNS dodijeli automatski. Ako se uspijes spojiti, evo ti lista IP adresa od routera, pa isprobavaj http://www.techspot.com/guides/287-d...-ip-addresses/
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Po defaultu je taj uređaj na 192.168.1.1 i user / pass je admin / admin, međutim lokalni isp je mogao postavit bilo drugu ip adresu bilo šifru uređaja. Možeš probati mrežne postavke na automatic ako je uključen DHCP Server pa će dodjelit ip adresu kompu a pod Gateway ti je onda ip adresa uređaja (CMD > ipconfig /all), ovo svakako na XP - u jer Vista i 7 (da budem fin) zafrkava, pametuje. Ako nikako drugačije, glupo al istinito, kupi bilo kakvi jeftini AP (tamo nebi trebalo biti skupo), "nasadi ga" na postojeći uređaj, naštimaj zaštitu i uživaj, možda ćeš se morat malo igrat ip adresama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Ma ti si super prošao. Frend mi je bio par tjedana poslovno u Iranu i vratio se sav deformiran. Internet na kapaljku. A ostalo je opisao sljedećim riječima. ".eš državu di nema špeka, pive i pi.ki." ![]()
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
u Egyptu recimo skype kao i voip radi savrseno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ma nije tako, stvarno, u Egyptu mozes sve. i tamo kao bijelac si kralj. mislim, da znate ako idete tamo. imas 2-3 ducana u centru gdje mozes kupit cugu i oni ti je stave u crnu vrecinu i tako to smijes nosit kuci ![]() ![]() edit: e da, pardon na OT |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|