|
![]() |
#1 |
Guest
|
kojih programera se najviše traži?
Pozdrav! Trebam jedan savijet: Posao na kojem sam trenutno (znanstveni novak na fakultetu) nema nikakvu budučnost i nemam šanse da ostanem na tom poslu. Zato ih si želio stvoriti neku alternativu u vidu programiranja. Zanima me to, ali ne znam što mi je najisplativije. Java, c# i .NET, web programiranje, aplikacije za mobitele ili nešto treće? Kojih programera se najviše traži? Svjestan sam se programeri moraju služiti sa više alata, ali moram od nekuda početi...pa me zanima s čime ![]() Lijepi pozdrav |
![]() |
![]() |
#2 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
badava mi taj posao kada za 4 god ostajem bez njega.... |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
znam da nije, ali ja se neću zapošljavati sada. Trebat će mi bar godina, dvije da uđem u područje da mogu nešto samostalno napraviti...a do tada će valjda biti bolje... |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
deri po actionscriptu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Uzmi Javau i nauči je. Nakon toga uzmi C# i nauči to. Nakon toga SQL. Zapravo je potpuno nebitno kojim jezikom vladaš, bitno je razmišljanje. Savjetujem ti da odabereš ili Javau ili C#, osmisliš neki vlastiti projekt i napraviš ga. Po mogućnosti nešto što se može objaviti. Možda kao open source ili freeware.
![]() |
#9 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Što se mene tiče, najviše mi je koristilo poznavanje Jave i NHibernate-a, potom C# sa SQL2005-icom. Također ako želiš nešto para brzo zaraditi, ne znam jeste li ekipo primjetili, ali izaša je Windows Phone 7 OS za mobitele, te nema puno aplikacija. Možda bi mogli napraviti aplikaciju koju? Nema puno ljudi na tržištu, zarađujem već osobno, a nemam ni mobitel, već radim sve preko emulatora. Toplo preporučujem. Ako nemate ideja za aplikaciju, pogledajte Apple Store ![]() Ali najviše ti se gura open source (java, linux, skriptni jezici), pa bi na to stavio svoje prioritete.
![]() |
#10 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
xampp rulez
Datum registracije: May 2009
|
Citiraj:
Osmisli vlastiti projekt i napravi to. Tako ćeš izbrusiti novostečena znanja i još uz to imaš referencu za pokazati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Umalo Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Ako želiš biti platformski neovisan uzmi Javu. Ako želiš zaraditi novac i raditi za Windows uzmi C#. C++ se sve manje koristi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Bitno ti je na početku da odabereš između: Nezavisne, open-source platforme (Linux) Apple aplikacije Windows aplikacije Web aplikacije Jer programiranje nije samo pisanje koda, to je i poznavanje okoline na kojoj će aplikacija raditi. Npr. U inozemstvu sam dosta vidio da se traže open source tehnologije, kod nas više windows aplikacije. Naravno, C# aplikacije će raditi na linuxu kao i Java na windowsu. Moja preporuka je da prvo ideš na windows i web aplikacije i to C# (VB.NET) i Java zatim ASP.NET i PHP Što se tiće baza, preporučam Oracle, pa Mysql, pa MS sql server, pa firebird. Razlog je jednostavno što oracle drži najviše tržišta. A mysql je više-manje besplatan.
![]() |
#15 |
Umalo Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Možda bi bilo najbolje početi s nekim neobjektnim jezikom npr. C čisto da uđe u štos pa kasnije onda Java, C#... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|