![]() |
kojih programera se najviše traži?
Pozdrav!
Trebam jedan savijet: Posao na kojem sam trenutno (znanstveni novak na fakultetu) nema nikakvu budučnost i nemam šanse da ostanem na tom poslu. Zato ih si želio stvoriti neku alternativu u vidu programiranja. Zanima me to, ali ne znam što mi je najisplativije. Java, c# i .NET, web programiranje, aplikacije za mobitele ili nešto treće? Kojih programera se najviše traži? Svjestan sam se programeri moraju služiti sa više alata, ali moram od nekuda početi...pa me zanima s čime :) Lijepi pozdrav |
Citiraj:
|
badava mi taj posao kada za 4 god ostajem bez njega....
|
To što si napisao se dosta traži, no situacija za zaposljavanje trenutacno nije bas bajna, bar za ekipu koja nema radnog iskustva.
|
Citiraj:
|
deri po actionscriptu...
|
igre za ajfon, naravno ako imas neku dobru ideju :D
|
Uzmi Javau i nauči je. Nakon toga uzmi C# i nauči to. Nakon toga SQL.
Zapravo je potpuno nebitno kojim jezikom vladaš, bitno je razmišljanje. Savjetujem ti da odabereš ili Javau ili C#, osmisliš neki vlastiti projekt i napraviš ga. Po mogućnosti nešto što se može objaviti. Možda kao open source ili freeware. |
Što se mene tiče, najviše mi je koristilo poznavanje Jave i NHibernate-a, potom C# sa SQL2005-icom.
Također ako želiš nešto para brzo zaraditi, ne znam jeste li ekipo primjetili, ali izaša je Windows Phone 7 OS za mobitele, te nema puno aplikacija. Možda bi mogli napraviti aplikaciju koju? Nema puno ljudi na tržištu, zarađujem već osobno, a nemam ni mobitel, već radim sve preko emulatora. Toplo preporučujem. Ako nemate ideja za aplikaciju, pogledajte Apple Store :) Ali najviše ti se gura open source (java, linux, skriptni jezici), pa bi na to stavio svoje prioritete. |
Citiraj:
|
Moguće je, ali se prijaviš u nekoj stranoj državi. Ja sam se prijavija u Njemačkoj.
|
Citiraj:
Osmisli vlastiti projekt i napravi to. Tako ćeš izbrusiti novostečena znanja i još uz to imaš referencu za pokazati. |
Ako želiš biti platformski neovisan uzmi Javu.
Ako želiš zaraditi novac i raditi za Windows uzmi C#. C++ se sve manje koristi. |
Bitno ti je na početku da odabereš između:
Nezavisne, open-source platforme (Linux) Apple aplikacije Windows aplikacije Web aplikacije Jer programiranje nije samo pisanje koda, to je i poznavanje okoline na kojoj će aplikacija raditi. Npr. U inozemstvu sam dosta vidio da se traže open source tehnologije, kod nas više windows aplikacije. Naravno, C# aplikacije će raditi na linuxu kao i Java na windowsu. Moja preporuka je da prvo ideš na windows i web aplikacije i to C# (VB.NET) i Java zatim ASP.NET i PHP Što se tiće baza, preporučam Oracle, pa Mysql, pa MS sql server, pa firebird. Razlog je jednostavno što oracle drži najviše tržišta. A mysql je više-manje besplatan. |
Možda bi bilo najbolje početi s nekim neobjektnim jezikom npr. C čisto da uđe u štos pa kasnije onda Java, C#...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:49. |