Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.10.2010., 01:19   #1
njOob
Premium
Moj komp

njOob's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
(riješeno) Nakon kloniranja pariticije na novi hard i particiju WIN7 - neradi

Pozdrav,

kao sto naslov kaze.Klonirao sam particiju sa jednog harda Seagate na novi WD.Nakon sto sam to napravio primjetio sam bio da ustvari,bootam windowse sa particije JWD hard ) a sve ucitava sa C: ( tada jos nisam bio formatirao particiju C: koja je bila Win7 na Seagate).
Ok rekoh sam sebi formatirao tu particiju i prilikom formatiranja srusio mi se windows iako sam bio bootao sa particije J: koja je bila na novom hardu.Nakon toga kad ualzim u windowse pojavi mi se Welcome screen i napise Preparing your desktop ili tak nes i nema nicega.Nakon sto sam napravio ctrl-alt-del i otvorio taskbar nema uopce explorer.exe pa sam ga pokrenio preko taska.Ucita mi se cijeli desktop ali opet nista nije funkcionalno.
Pokuso sam i sa Win7 Start repair ali isto nefunkcionira.

A situacija hard diskova i sistema je ovakva:

WD250
C: - Vista Home Premium
D: - Storage

Seagate 500gb
J: - Tu se nalazio Win7 prvotno

WD 1TB
I: - Storage
H: - Win7 klon sa J:
F: - Storage

Kad sam takodjer pokusao iskljucit seagatea iz napajanja onda javlja boot error,a trebalo bi bit ako nista bar Vista.Prije sam radio bio bez Seagatea sa WD250 i 1tb.

Takodjer sam i pokusao i ponovo kopirat particiju sa H na J,znaci windowse i programe i sve i nesto se ko pomaklo ali opet nije funkcionalno.Neznam koji ****** da radim vise,pokusao sam i mjenjanje drive lettera,tj zamjenio J sa U a H sa J ( nebi li potakao da bude C: jer kad se WIN7 boota onda je C: )

Totalni kaos

Zadnje izmijenjeno od: nino. 19.10.2010. u 09:53.
njOob je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2010., 13:26   #2
njOob
Premium
Moj komp

njOob's Avatar

Evo,ono sto trazim je ako mi moze ko objasnit kako.

Kad udjem u Windows 7 on pokazuje da je Seagate C: a on treba bit J: dok particija na kojoj je windows 7 je J: a treba bit C:

Eto samo to trazim da mi objasni netko,mislim da ce proradit onda.Pokuso sam to mjenjat iz viste sa onim disk managerom ali nije pomoglo.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.10.2010., 15:56   #3
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Nisam potpuno siguran za sedmicu, ali xp sam klonirao puno puta i on ti pamti na čemu je instaliran. Ako ti je npr. xp bio d disk, gdje god ga staviš, on je opet d disk. Ako ti win 7 nisu bili na c particiji, brisanjem c particije si obrisao i njihov boot. To znam jer sam klonirao xp (prva particija, c disk) u virtualni disk i na drugom kompu pokrenuo. Tamo je isto prikazivao win7 boot manager u kojem sam onda izabrao previous version of windows i tek tada se palio xp boot manager.
Probaj klonirat sedmicu na prvu particiju i onda popravit boot sa nekim od programa. Ima ovdje već takvih tema.
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2010., 19:38   #4
njOob
Premium
Moj komp

njOob's Avatar

Evo rijesio sam.

Znaci treba otic u Regedit i u HKEY_LOCAL_MACHINE -> HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM -> HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices treba naci \DosDevice\C: ( pretpostavljamo da je na tom driveletteru prije bio Win7 ) i izbrisati ga.Zatim naci \DosDevice\X: ( pretpostavimo da je ovo novi drive letter particije na kojoj je sad Win7 ) i prreimenujte ga \DosDevice\C: ( to je bio drive letter prije )

I restartat i voila
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno