PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   (riješeno) Nakon kloniranja pariticije na novi hard i particiju WIN7 - neradi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=200730)

njOob 19.10.2010. 02:19

(riješeno) Nakon kloniranja pariticije na novi hard i particiju WIN7 - neradi

Pozdrav,

kao sto naslov kaze.Klonirao sam particiju sa jednog harda Seagate na novi WD.Nakon sto sam to napravio primjetio sam bio da ustvari,bootam windowse sa particije J:(WD hard ) a sve ucitava sa C: ( tada jos nisam bio formatirao particiju C: koja je bila Win7 na Seagate).
Ok rekoh sam sebi formatirao tu particiju i prilikom formatiranja srusio mi se windows iako sam bio bootao sa particije J: koja je bila na novom hardu.Nakon toga kad ualzim u windowse pojavi mi se Welcome screen i napise Preparing your desktop ili tak nes i nema nicega.Nakon sto sam napravio ctrl-alt-del i otvorio taskbar nema uopce explorer.exe pa sam ga pokrenio preko taska.Ucita mi se cijeli desktop ali opet nista nije funkcionalno.
Pokuso sam i sa Win7 Start repair ali isto nefunkcionira.

A situacija hard diskova i sistema je ovakva:

WD250
C: - Vista Home Premium
D: - Storage

Seagate 500gb
J: - Tu se nalazio Win7 prvotno

WD 1TB
I: - Storage
H: - Win7 klon sa J:
F: - Storage

Kad sam takodjer pokusao iskljucit seagatea iz napajanja onda javlja boot error,a trebalo bi bit ako nista bar Vista.Prije sam radio bio bez Seagatea sa WD250 i 1tb.

Takodjer sam i pokusao i ponovo kopirat particiju sa H na J,znaci windowse i programe i sve i nesto se ko pomaklo ali opet nije funkcionalno.Neznam koji ****** da radim vise,pokusao sam i mjenjanje drive lettera,tj zamjenio J sa U a H sa J ( nebi li potakao da bude C: jer kad se WIN7 boota onda je C: )

Totalni kaos :lol2:

njOob 19.10.2010. 14:26

Evo,ono sto trazim je ako mi moze ko objasnit kako.

Kad udjem u Windows 7 on pokazuje da je Seagate C: a on treba bit J: dok particija na kojoj je windows 7 je J: a treba bit C:

Eto samo to trazim da mi objasni netko,mislim da ce proradit onda.Pokuso sam to mjenjat iz viste sa onim disk managerom ali nije pomoglo.

D1viry 19.10.2010. 16:56

Nisam potpuno siguran za sedmicu, ali xp sam klonirao puno puta i on ti pamti na čemu je instaliran. Ako ti je npr. xp bio d disk, gdje god ga staviš, on je opet d disk. Ako ti win 7 nisu bili na c particiji, brisanjem c particije si obrisao i njihov boot. To znam jer sam klonirao xp (prva particija, c disk) u virtualni disk i na drugom kompu pokrenuo. Tamo je isto prikazivao win7 boot manager u kojem sam onda izabrao previous version of windows i tek tada se palio xp boot manager.
Probaj klonirat sedmicu na prvu particiju i onda popravit boot sa nekim od programa. Ima ovdje već takvih tema.

njOob 19.10.2010. 20:38

Evo rijesio sam.

Znaci treba otic u Regedit i u HKEY_LOCAL_MACHINE -> HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM -> HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices treba naci \DosDevice\C: ( pretpostavljamo da je na tom driveletteru prije bio Win7 ) i izbrisati ga.Zatim naci \DosDevice\X: ( pretpostavimo da je ovo novi drive letter particije na kojoj je sad Win7 ) i prreimenujte ga \DosDevice\C: ( to je bio drive letter prije )

I restartat i voila :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:02.