Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.04.2005., 15:53   #1
jopps
pcekspert rules

jopps's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
mozilla firefox work offline

Imam mozillu firefox 1.0.3. (ali isto je i sa prijašnjim verzijama) i nikako nemogu pregledavati ponovo stranice kada sam offline koje sam već otvarao kao na iexplore.
Da li netko zna šta treba poštimat ili koju extenziju skinut da to radi??
Ja sam skinuo extenziju work offline ali mi je ona samo dala ikonicu u desnom donjem kutu i preko nje mogu samo izabrati offline ili online ali opet nemogu pregledavat stranice.:confused:
jopps je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2005., 19:55   #2
Red Worm
Plasticni kirurg
Moj komp

Red Worm's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Ne kužim.

Pa si stavio kvacicu na >File> work offline?
Red Worm je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.04.2005., 21:38   #3
jopps
pcekspert rules

jopps's Avatar

stavio sam kvačicu naravno, ali ni jednu stranicu neće otvorit kaže da nemože se vidit offline.
Dakle radi se o gledanju history u offline. Nije valjda da nema nitko ko zna u čem je problem??
Staro 23.04.2005., 20:45   #4
Red Worm
Plasticni kirurg
Moj komp

Red Worm's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Ma skini novu Operu i peglaj njime. I mene hebe taj firefox u nekim stvarima. Nije jos usavrsen kak spada.
Red Worm je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2005., 09:24   #5
Costa
Moderator

Costa's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Originally posted by jopps
stavio sam kvačicu naravno, ali ni jednu stranicu neće otvorit kaže da nemože se vidit offline.
Dakle radi se o gledanju history u offline. Nije valjda da nema nitko ko zna u čem je problem??
Provjeri u Tools > Options > Privacy > Cache na koliko ti je postavljen.

Po defaultu je 50000. Probaj ga i isprazniti.
Costa je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2005., 11:40   #6
Vedran
Premium

Vedran's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
prema mojim iskustvima, to nema veze s cacheom već je to bug u firefoxu... i to je službeno, nakon izlaska verzije 1.0 vidio sam na bugzilli masu postova o tome. čini mi se da je službeni stav da je podrška za offline mode neslužbena, tj. fiktivna.

iskreno, čudi me što se nitko dosad nije žalio na to. imho to je glavni (a vjerojatno i jedini) razlog zašto se za ff može reći da je user-unfriendly za dial-up usere.
Vedran je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2005., 13:15   #7
Zond
Rabotnik
Moj komp

Datum registracije: Feb 2003
Meni je cache postavljen na 150mb i ekstenzivno ga koristim. Sto se tice work offline, radi mi jednako kao i sa ie tako da tu nisam primjetio nekih problema. Vazno je odmah nakon odspajanja kliknuti na work offline jel ako recimo si odspojen i kliknes na nesto sto si gledao a da ti radi online javiti ce gresku i neces nakon toga uopce moci pregledati ikoju stranicu u cacheu (barem je meni tako bilo), zato uzdaj se u se i work offline gumb
Zond je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2005., 18:18   #8
Costa
Moderator

Costa's Avatar

Citiraj:
Originally posted by VedranP
prema mojim iskustvima, to nema veze s cacheom već je to bug u firefoxu... i to je službeno, nakon izlaska verzije 1.0 vidio sam na bugzilli masu postova o tome. čini mi se da je službeni stav da je podrška za offline mode neslužbena, tj. fiktivna.

iskreno, čudi me što se nitko dosad nije žalio na to. imho to je glavni (a vjerojatno i jedini) razlog zašto se za ff može reći da je user-unfriendly za dial-up usere.
Nisam primjetio nikakve probleme ali ako ih itko i ima moze se uvijek posluziti Slogger ekstenzijom.

http://www.kenschutte.com/firefoxext/
Staro 24.04.2005., 19:57   #9
Vedran
Premium

Vedran's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
sjajno, nisam znao za tu ekstenziju... :clap:

nego, na bugzilli stvarno ima hrpa toga o famoznom problemu s offline modom, nije da sam to izmislio.

kod mene su se stvari manifestirale na sljedeći način: disconnectam se, zatvorim ff, nešt petljam po kompu pa opet dižem ff, pokušavam otvoriti određenu stranicu ali bezuspiješno. to prolazi kod ie. znalo mi se zalomiti par puta da uspije otvorit, ali onda nakon 15ak minuta ponovno pokušam i onda ne uspijeva. to je neovisno o prostoru prijedjeljenom cacheu, samo da se zna. puno sam experimentirao oko toga svojedobno.
Vedran je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2005., 06:48   #10
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Ha, super je Slogger, ja ga koristim kad hoću sejvati nekaj velikoga i da mogu poslije na miru proučavati, no sa Sloggerom mi nikak nejde sistem offline browsanja kao u history modu, tj. uvijek se moraš iz otvorene stranice vratiti u Slogger folder pa klik na novu. Nema klikanja po učitanoj stranici pa hajd na drugu, treću...ima li za to lijeka?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.04.2005., 22:01   #11
Costa
Moderator

Costa's Avatar

Nisam te bas shvatio? Udjes u direktorij gdje slogger sprema stranice i tamo te ceka glavni file koji je nazvan prema datumu spremanja. Pokrenes i ceka te stranica u kojoj je lista svih spremljenih stranica skupa s linkovima preko kojih onda otvaras pojedine, a preko browserovog back gumba (ili tipka backspace) se vracas natrag.
Staro 28.04.2005., 01:39   #12
jopps
pcekspert rules

jopps's Avatar

sorry nije me bilo na netu vidim da se javilo dosta ljudi ali opet nisam siguran da sam rješio problem.
Prvo što se tiče cache-a to sam već odavno povećao, dodao sam na postojeći broj jedno 6-7 nula tako da nije do toga.: nono :
Dakle izgleda da ff nemože kao IE nakon što se diskonektaš i prođe nekoliko dana da lijepo otvoriš history i pregledavaš stranice u offline modu, tako da se slažem da je work offline mod samo fiktivan. : sniper :
Nisam probao odmah nakon diskonekta stavit work offline probat ću, ali s tim ne dobijam da nakon par dana gledam ponovo.
Probat ću slogger extenziju čini mi se da je to ono šta mi treba.

Pozdrav svima
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno