|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() koliko vremena treba za prebacit neki file velik npr 10MB na usb stick preko usb2.0 porta? A koliko preko 1.1? Pitam zato sto sam neki dan kupio usb 2.0 kontroler, a nisam primjetio razliku u brzini pri kopiranju sa digitalca na komp ili sa usb sticka na komp i obrnuto. A taj stick je kingmax 256MB usb2.0! Drivere sam instaliro, i u Device manageru mi je kartica prepoznata kao usb 2.0, evo mozete vidit: Zadnje izmijenjeno od: Glupo Ime. 17.04.2005. u 01:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
razlika je ogromna. neznam za fotice i stickove, vjerovatno je limitirano brzinom samog sticka i memorijske kartice na foticu. meni je npr preko usb 1.1 trebalo preko 4 sata da prebaci 30-ak GB sa eksternog diska. koliko se sjecam najveca teoretska brzina prijenosa usb-om 2.0 je 480 MB/s, a usb 1.1 je koliko ja znam 1,5 MB/s |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
12Mb/s (1,5MB/s) - usb1.1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ja kada kopiram sa fotića (bilo kojih, probao 8 modela), brzina transfera je oko 1.5MB/s, sa card readerom(USB 2.0) isto tako. Dakle vjerovatno je ograničenje u samoj kartici. Što se tiče stickova doma imam Sandiskov Cruzer Micro od 512Mb USB2.0, on pak ima read od 15MB/s. Po meni dosta solidan rezultat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
OK, ali meni usb 2.0 stick ide uzasno sporo. evo sinoc sam mjerio vrijeme potrebno za kopiranje 17.5 MB sa fotića na komp, sa kompa na stick, sa sticka na komp... U svakom od navedenih slučajeva mi je trajalo 34 sekunde ![]() A sto je najgore uspoređivo sam i prijenos preko usb 2.0 kontrolera (kojeg sam kupio samo radi brzine) i preko usb-a 1.1 sa matične. I sve je isto!! Ima li ko ideju zasto to i sto da radim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
Jeli to 60 megaBAJTA ili megabita u sekundi ![]() da kopira 60 megabajta u sekundi???:confused: to bi ja trebao imat sa kontrolerom, a nisam dobio ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Meni je u biosu bila ova opcija za usb portove: full speed - 12mbps high speed- 480 mbps Po defoltu je uključen full speed i činilo mi se sporo, ali kad stavim na hspeed sve leti, neznam koliko mu treba ali mogu provjerit kasnije pa javim! To mi je na PC-u, a na lap-topu nemam nikakvih opcija, makar su usb2 portovi opet to nekako sporo ide.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() idem vidit imam li u biosu taj high speed |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
kao sto sam i mislio - nemam u biosu taj high speed, sto je i logicno jer mi je na maticnoj usb 1.1, maticna je starija od 5 godina ![]() a ovo sto ja hocu da mi bude brzina usb-a2.0 je kontroler u obliku PCI kartice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ex-Gastarbajter
|
ove brzine koje je mailman naveo su teoretske, ako dođeš do pola toga si sretan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
PizzoZder
|
A koja je matična?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
|
Citiraj:
maticna je Iwill VA133 ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
a koliko ima FireWire? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
PizzoZder
|
Probao sam externi hard preko usb2.0 i firewire spajanja i nisam vidio golim okom da je nešto od toga brže prilikom prebacivanja fajlova, cca ista brzina!!
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ex-Gastarbajter
|
Firewire je 400mbita/s. u teoriji slabiji od usb 2.0, ali u praksi obično brži... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
Pa sto, zar nitko nezna meni nesto odgovorit? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
jel ti instaliran koji service pack? meni je kad sam stavija ga brzina skočila.
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
PizzoZder
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
grijesis, ako je pci kontroler onda to vise nema veze s maticnom, to je ko da kazes da nemoze stavit raid kontroler ako vec nema raid na maticnoj... inace, ovako 1. moras imati barem Win XP service pack 1 (ili usb 2.0 patch) 2. instalirati drivere od kontrolera, bez obzira dal ti ga windowsi sami instaliraju 3. pogledati neki test/review na netu, koliko je stvarno tvoj stick brz, mozda je stvar u stick-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Registered User
|
1. sp1 nemam, al imam usb 2.0 patch za XP 2. Driveri od konrolera uredno instalirani 3. Stick je stvarno brz, na drugim kompovima radi ko munja Dok nisam instaliro taj patsh za usb 2.0 nisam niti drivere od kontrolera mogo instalirat. Al na kraju nakon sto mi je sve to uspjelo, brzina je ostala kao 1.1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
PizzoZder
|
Citiraj:
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
stavija sam i ja taj patch, ali ne radi baš. kad staviš service pack 1, problem će ti bit riješen.
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
PizzoZder
|
E konačno je neko na mojoj strani, to sam i ja objasnio ali pješke ![]() Izgleda da ne vide u prvom postu da je sve u redu u device manageru, inače bi bilo upitnika, ne?
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|