|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
kakav Access Point kupiti ?
znaci da ne pricam puno stavt cu sliku postojece situacije, ja sam u kuci 1 ![]() U kuci 3 se pojavio laptop koji bi se spajao na net preko mog postojeceg AP-a. Problem je taj sto je signal dosta slab.. u jednoj sobi je ok, pa se laptop pomakne par metara, signal padne, pa se izgubi.. uglavnom nije bas konstantno... Mislio sam na tavan te kuce staviti jedan AP koji bi primao signal sa mog AP-a i onda bi ga slao laptopu u toj kuci. Znaci mislio sam kupiti neki jeftiniji (<300kn) AP, najprije ga spojiti na komp da ga konfiguriram, odspojiti sa kompa, odnjeti na tavan kuce3, ukljuciti u struju i to je to.... medjutim kad sam iso kupiti AP u ducanu su mi rekli da to nece tako raditi jer AP mora biti kabelom povezan sa prvim AP-om, te da takvi AP-ovi koji mogu raditi bez kabla kostaju oko 1000kn... Jel to istina? ili su mi samo htjeli uvaliti skupi AP? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Imaš USB WiFi adaptera koji bi ti to dobro odradili. Npr. http://www.tp-link.com/products/prod...odel=TL-WN422G Zna raditi u AP modu, a prilično je jak. Jedini problem je što bi komp na kojem je spojen trebao biti uvijek upaljen ako želiš da "laptop u kući 3" uvijek ima signal.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nabavi AirLive WL-5470AP |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
ok.. taj mi cijenom odgovara.. zamolio bih jos samo da mi kazes na na koji nacin da ga povezem sa svojim postojecim AP-om, tj, u koje modove ih stavljam? ovaj moj micronetov je trenutno u AP modu, mogu jos odabrati Station-Ad Hoc Station-infrastructure AP Bridge-Point to Point AP Bridge-Point to Multi-Point AP Bridge-WDS Universal Repeater ovaj AirLive ima koliko vidim sve te modove + jos neke dodatne... Pitam to jer mi je danas jedan lik na netu rekao da ovaj moj mora ostati u AP modu, a ovaj drugi kojeg mislim nabaviti mora biti u Reapeter modu, al da pazim jer 90% AP-ova u Reapetor modu radi samo ako se spaja na isti model AP-a ?? Sad sam totalno zbunjen... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
ovaj za u treću kuću mu je dovoljno da ima client mode (station-infrastructure), i onda se preko lan kabela spoji na laptop. 5470 je za ovu ulogu pretjerano, 5450 će bit dovoljan. universal repeater zna štekati, istina. na mom edimaxu ne radi nikako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Micronet ostaje (za sada) u AP modu a na 5470 prvo probaj Universal Repeter. Dok konfiguriraš 5470 spoji se preko kabela a potom može preko wireless - a. Nezaboravi uređajima definirat ip adrese u istom segmentu, manualno definirat DNS - ove (vidi slične teme / primjere), . . . |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
Inače, koristio sam ga neko vrijeme i mogu ti reći da na oko 70m kroz 2 zida radi na oko 90% signala, tako da sam siguran da nije kilav. ![]() Imaš u onom njegovom suitu i upute kako da ga narihtaš da bude AP, nisam to probao, ali piše da radi.
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
ja sam do sada koristio 5 komada : Edimax WLAN AccesPoint EW-7206 1 ap + 1 universal repeater 1 universal repeater (okacen na thompsona) + 1 universal repeater i 1 universal repeater (okacen na linksysa sa ddwrtom) dosta lako ga je podesiti , mozes skenirati mreze i vidjeti signal koliki je... ja sam se dvoumio izmedju airlivea(prednost vise lan portova i recimo ovisno do modela, 2 antene) al mi se nije dalo cekat i ovi su mi izgeldali ok... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|