Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.06.2010., 12:32   #1
okarm
Premium

Datum registracije: Jan 2007
kakav Access Point kupiti ?

znaci da ne pricam puno stavt cu sliku postojece situacije, ja sam u kuci 1

U kuci 3 se pojavio laptop koji bi se spajao na net preko mog postojeceg AP-a. Problem je taj sto je signal dosta slab.. u jednoj sobi je ok, pa se laptop pomakne par metara, signal padne, pa se izgubi.. uglavnom nije bas konstantno...
Mislio sam na tavan te kuce staviti jedan AP koji bi primao signal sa mog AP-a i onda bi ga slao laptopu u toj kuci.
Znaci mislio sam kupiti neki jeftiniji (<300kn) AP, najprije ga spojiti na komp da ga konfiguriram, odspojiti sa kompa, odnjeti na tavan kuce3, ukljuciti u struju i to je to.... medjutim kad sam iso kupiti AP u ducanu su mi rekli da to nece tako raditi jer AP mora biti kabelom povezan sa prvim AP-om, te da takvi AP-ovi koji mogu raditi bez kabla kostaju oko 1000kn...

Jel to istina? ili su mi samo htjeli uvaliti skupi AP?
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2010., 13:46   #2
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Imaš USB WiFi adaptera koji bi ti to dobro odradili. Npr.
http://www.tp-link.com/products/prod...odel=TL-WN422G

Zna raditi u AP modu, a prilično je jak. Jedini problem je što bi komp na kojem je spojen trebao biti uvijek upaljen ako želiš da "laptop u kući 3" uvijek ima signal.
Oglas

Oglas
Staro 27.06.2010., 13:51   #3
SilentException
Premium
Moj komp

SilentException's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
pogledaj malo routere koji podrzavaju dd-wrt i kupi jedan takav.. recimo buffalo hp-g54 za 300-400kn se moze dobiti a jedan je od boljih, siguran sam da ima i jeftinijih..

| Dell XPS m1530 Red | 15,4'' UltraSharp WSXGA+ (1680x1050) | Intel Core2Duo T7500 2.2GHz 4MB | 3GB RAM (1x2GB + 1x1GB) | nVidia GeForce 8600M GT 256MB DDR3 | Seagate 200GB 7200RPM | Slot Loading Dual-Layer DVD+/-RW | 6-cell (2.5 sati) & 9-cell (4.5 sati) batteries | Media Remote Control IR | Intel 4965AGN Wireless (2.4GHz & 5GHz Radio), Bluetooth, Fingerprint Reader, 8in1 Card Reader, 2 MegaPixel WebCam, LAN, HDMI 1080p connector, 3xUSB, Firewire, S-Video, VGA, ExpressCard slot | Windows Vista Home Premium | Logitech VX Nano Cordless Mouse | Logitech Alto Cordless Notebook Stand & Keyboard | Logitech AudioHub Notebook Speakers |

| TBA |

| Silverstone GD01B-MXR | Corsair HX620 620W Modular PSU | ASUS P5W DH Deluxe | Intel Core2Duo E6600 2.4GHz (3.0GHz) | nVidia GeForce 8800GTX 768MB DDR3 | AverMedia AverTV Hybrid Duo PCI-E | Creative Labs X-Fi Elite Pro | 200GB Seagate Barracuda 7200.8 7200RPM | BenQ DW1650 | Scythe Ninja Mini & Sharkoon Silent Eagle 92mm | 2x Sharkoon Silent Eagle 80mm | Case separated in two termal zones (CPU, HDD, DVDRW, TV Card & PSU, GPU, Sound Card) | AZiO BTD603-132 USB 2.0 Bluetooth Adapter | Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse | Logitech diNovo Edge Keyboard |

| D-Link DNS-323 A1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 320GB Seagate Barracuda 7200.10 7200RPM RAID0 | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): 19,32 MB/sec | Average (READ): 28,60 MB/sec |

| D-Link DNS-323 B1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 1TB Samsung HD103UJ F1 7200RPM | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): XX,XX MB/sec | Average (READ): XX,XX MB/sec |

| TBA (work in progress ) |

SilentException je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2010., 14:14   #4
okarm
Premium

Citiraj:
Autor [GOW]Nec Pregled postova
Imaš USB WiFi adaptera koji bi ti to dobro odradili. Npr.
http://www.tp-link.com/products/prod...odel=TL-WN422G

Zna raditi u AP modu, a prilično je jak. Jedini problem je što bi komp na kojem je spojen trebao biti uvijek upaljen ako želiš da "laptop u kući 3" uvijek ima signal.
kompa u kuci 3 nema, samo laptop.... a i upravo sam taj model wn422G ispraobao sa laptopom jer sam mislio da ce imati bolji signal nego wifi u laptopu, no nema.. tj. ima jos i slabiji signal...
Staro 27.06.2010., 19:49   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nabavi AirLive WL-5470AP
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2010., 20:14   #6
okarm
Premium

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Nabavi AirLive WL-5470AP
ok.. taj mi cijenom odgovara.. zamolio bih jos samo da mi kazes na na koji nacin da ga povezem sa svojim postojecim AP-om, tj, u koje modove ih stavljam?

ovaj moj micronetov je trenutno u AP modu, mogu jos odabrati
Station-Ad Hoc
Station-infrastructure
AP Bridge-Point to Point
AP Bridge-Point to Multi-Point
AP Bridge-WDS
Universal Repeater

ovaj AirLive ima koliko vidim sve te modove + jos neke dodatne...

Pitam to jer mi je danas jedan lik na netu rekao da ovaj moj mora ostati u AP modu, a ovaj drugi kojeg mislim nabaviti mora biti u Reapeter modu, al da pazim jer 90% AP-ova u Reapetor modu radi samo ako se spaja na isti model AP-a ??

Sad sam totalno zbunjen...
Staro 27.06.2010., 21:15   #7
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
ovaj za u treću kuću mu je dovoljno da ima client mode (station-infrastructure), i onda se preko lan kabela spoji na laptop. 5470 je za ovu ulogu pretjerano, 5450 će bit dovoljan.
universal repeater zna štekati, istina. na mom edimaxu ne radi nikako.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2010., 21:46   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Micronet ostaje (za sada) u AP modu a na 5470 prvo probaj Universal Repeter.
Dok konfiguriraš 5470 spoji se preko kabela a potom može preko wireless - a.
Nezaboravi uređajima definirat ip adrese u istom segmentu, manualno definirat DNS - ove (vidi slične teme / primjere), . . .
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2010., 22:16   #9
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor okarm Pregled postova
kompa u kuci 3 nema, samo laptop.... a i upravo sam taj model wn422G ispraobao sa laptopom jer sam mislio da ce imati bolji signal nego wifi u laptopu, no nema.. tj. ima jos i slabiji signal...
Nisam ni mislio da ga ukopčaš na laptop, nego na svoj komp. Nema baš nekog smisla da bude pristupna točka na lapu koji nema vezu na net, zar ne..?
Inače, koristio sam ga neko vrijeme i mogu ti reći da na oko 70m kroz 2 zida radi na oko 90% signala, tako da sam siguran da nije kilav.

Imaš u onom njegovom suitu i upute kako da ga narihtaš da bude AP, nisam to probao, ali piše da radi.
Staro 27.06.2010., 22:35   #10
walbandon
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
ja sam do sada koristio 5 komada : Edimax WLAN AccesPoint EW-7206
1 ap + 1 universal repeater
1 universal repeater (okacen na thompsona) + 1 universal repeater
i 1 universal repeater (okacen na linksysa sa ddwrtom)

dosta lako ga je podesiti , mozes skenirati mreze i vidjeti signal koliki je...
ja sam se dvoumio izmedju airlivea(prednost vise lan portova i recimo ovisno do modela, 2 antene) al mi se nije dalo cekat i ovi su mi izgeldali ok...
Oglas

Oglas
Staro 10.07.2010., 11:14   #11
okarm
Premium

Citiraj:
Autor walbandon Pregled postova
ja sam do sada koristio 5 komada : Edimax WLAN AccesPoint EW-7206
1 ap + 1 universal repeater
1 universal repeater (okacen na thompsona) + 1 universal repeater
i 1 universal repeater (okacen na linksysa sa ddwrtom)

dosta lako ga je podesiti , mozes skenirati mreze i vidjeti signal koliki je...
ja sam se dvoumio izmedju airlivea(prednost vise lan portova i recimo ovisno do modela, 2 antene) al mi se nije dalo cekat i ovi su mi izgeldali ok...
Evo uzeo sam na kraju taj Edimax, stavio ga u universal repeater mod i radi savrseno..

hvala svima na savjetima
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno