|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
PC gaming ugrozen???
gledam malo specifikacije Xboxa 2 i Playstation 3 i razmisljam Xbox 2 ili kako ce se mozda zvati NeXtbox ili Xenon ima 3 procesora od kojih svaki radi na 3.5Ghz a grafiku cini R500 sa 32 pipelinea vjerojatno nesto isto kao R520 za PC, ali to i nije toliko strasno kao Cell, procesor playstationa 3 u jednoj jezgri osam (8) procesora koji međusobno komuniciraju sa sabirnicom...nesto slicno kao HyperTransport prpusnost 6.4GB/s i nepostojanje L1 cache memorije nego oslanjanje na RAM memoriju, koja nije nista drugo nego Rambus XDR transfer podataka 100GB/s radni takt 4.6GHz i sad gledam neku sliku iz igre nove generacije konzola, a ono film covjece, filmska kvaliteta, EA je najavio mac igara za nove konzole, a PS3 ce biti vjerojatno dosta jaci nego Xbox 2, a mi na PC, hocemo li biti zakinuti za neke igre, ili cemo samo dobivati konverzije sa konzola nakon sta ih vec svi sa konzola odigraju, i naravno nakon sto komp opremimo najnovijom grafom od 5k kuna. Hoce li se onda igre slabije razvijati za PC a vise za konzole, posto ce developerima one donositi vjerojatno vecu zaradu??, naravno na konzolama vjerojatno nece biti moguce neke igre kao na PC-u tipa MMORPG ali unatoc tome, sta nas ceka, manjakl kvalitetnih igara za PC???? :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Re: PC gaming ugrozen???
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Re: Re: PC gaming ugrozen???
Citiraj:
Ako bude ovakav PS3 kako kažu sa Cell procesorima. Igranje s igara s takvom kvalitetom neće nemoguće al bit će jako skup "sport". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
JDM
|
Re: Re: Re: PC gaming ugrozen???
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Ma sva ta grafika je uzalud.Mislim da su vec danasnji kompovi i vise nego dovoljni za vjerni prikaz stvarnog svijeta samo sta oni to ne optimiziraju kako treba.Pa PS1 se furao 5-6 godina ili koliko vec,pa pogledaj prve igre i zadnje igre,a sve na istom procu i memoriji. Ma ubiti danasnja grafika je vise nego dovoljna ja se vise nadam da ce oni izmisliti neke igre sa dusom i nesto novo jer ovo danas je sve kopija samo s boljom grafikom.Arkanoiid je igra recimo bez grafike pa je ljudi i dan danas odigraju nakon sta je izasla prije 100 godina....
![]() |
#7 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: PC gaming ugrozen???
Citiraj:
Zalosna je stvar sto za PC nije izalso kvalitetne igre vec par godina...
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
a za slike PS3 jos nije objavljeno sluzbeno kako ce izgledati PS3, ali je procurila jedna slika, kad nadjem postam! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
"procurene" official slike PS3, ovako ce valjda izgledati: http://www.gamepro.com/sony/ps2/games/news/43608.shtml nije bas nesto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
JDM
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
pa lens flare je dobar u nekim situacijama, a u nekim nepotreban, ali 99% pucacina ima taj efekt kad hodas, a po meni, kad pogledas u sunce u igri, ja bi napravio da malo oslijepis kad ga pogledas, ovisi koliko ga gledas, ako predugo, odu oci! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
slazem se sa bubbom. Kvalitetne DUGOTRAJNE igre nije bilo od starcrafta.....
![]() |
![]() |
#15 | |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Treba vidjet kakve će još mogućnosti imat nove konzole iako je po meni komp puno bolji od svih tih konzola zbog toga što nije orjentiran samo na gaming nego moš radit kaj oćeš. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Re: PC gaming ugrozen???
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
OPIS SONY-EVOG PS3-A:Central Processing Unit The PlayStation 3's CPU will be a chip codenamed "Cell", and the system will use chip-to-chip interface technology and memory technology from Rambus. Cell's technical details were released at the February 2005 ISSCC. IBM has won the contract to produce Cell chips for the console. The CPU's supposed distributed processing features have been of great interest to the press, speculation being that many items in the home, with differing numbers of Cell chips, can pool their power. Cell is a dual-core, 64-bit RISC IBM POWER derivative. Early versions of the chip will be 90-nm, with a change to a 65-nm process, if cost and performance allow. Abstracts from presentations to be presented at ISSCC show the Cell processor running at 4.6 GHz. Graphics Processing Unit In December 2004, Nvidia announced that they have been in a multi-year agreement with SCEI to develop the PlayStation 3's GPU, a custom variant of their next-generation graphics processor. In fact, they had worked for two years on the chip before making the announcement. They were previously responsible for the GPU in the Xbox console. The GPU will be manufactured at the joint Sony/Toshiba fabrication facility in Nagasaki, Japan. RAM Reuters news service reports that Elpida will be supplying the RAM used in the Playstation 3, and the company confirms spectulation that the Playstation 3 will utilize the 512 megabit version (64 Megabyte per RAM chip) of XDR DRAM, with Rambus' interface technology. Up to four can be used per Cell chip, for a maximum RAM figure of 256 Megabytes per Cell Chip. Anticipation As the latest in a series of extremely popular game consoles, anticipation surrounding the PS3 is high. Fans have already started designing images of what they think the console will look like. However, there have not been any official designs publically released by Sony as of yet. Dedicated Sony loyalists have also formed various forums, which they use to discuss all aspects of the next generation gaming system. Sony has announced that the PS3 will appear (possibly in playable form) at E3 in 2005, but will debut ahead of that event.
![]() |
#20 | |
Faraon
|
Citiraj:
Rome: Total War 23-Sep-'04 Unreal Tournament 2004 16-Mar-'04 Warcraft III: The Frozen Throne 2-Jul-'03 Mafia 4-Sep-'02 jesi siguran ili ti uopce neigras igre pa tek tako da nesto napises, ovo sam ti samo copy paste par naslova koji su bas perfektni,a nasao bih ti jos 10 kvalitetnih.
![]() |
![]() |
#21 | |
Faraon
|
Citiraj:
baldurs gate 2 fallout 2 warcraft 3 ti se upravo sad igraju u mnogo doma diljem lijepe nase. provjeri na newsgrupama, na www.gamer.hr malo forume, podstranice scena i portala. PC je vrlo karakterstican upravo po tome, sto ljudi igraju iste igre po 5 godina, ulaze u klanove, rade webstranice, sklapaju prijateljstva zbog odredene igre, za koju zive. P.S daj sansu starcraftu mozda tehnicki nije najbolja real time strategija koja je izasla, u ono vrijeme su nam bili duzni i 3D grafiku, ali je definitivno uz warcraft 3 i age of empires 2 koju su gameri najvise voljeli igrati i provodili sa njom godine i godine, bilo je nesto jako zarazno najzaraznije u toj cijeloj atmosferi starcrafta dok ga igras.
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
2.Sve te igre su neoptimizirane što znači ,da svaka jede previše memorije i resurse. Pa za WOW ti treba 1GB memorije da bi mogo igrat kak spada a to je prešlo mjeru. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
Recimo u Annu i Age-u ti radiš cijelu civilizaciju ama baš sve ne samo vojska. Danas većinu igara spašava igranje u mreži. Čisto sumnjam da bi se Starcraft tolko igrao da nema podršku za mrežu. Predosadna bi bila igrica. Dok recimo Anno i Age i druge igre takvog tipa možeš mjesecima igrat u single playeru i neće ti dosadit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
1.Far Cry -moze i multy pa je ok single player je fora grafika odlicna odlican engine. 2. Half life 2 odlican single player a dobijes i counter strike Source koji je itekako dugotrajan, znam po sebi jer ga igram 0-24 i u klanu sam i igramo matcheve na clanbaseu cesto! 3. WOW- nisam igrao volio bi jebe me pretplata, zaposlen sam premalo da bi imao toliko para. 4. UT 2004 je iznimno zabavna multy igra. 5. GTA : vice city me dosta drzao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
Čista zabava. Far Cry mi se ne sviđa , sve je lijepo i krasno al nema priču. recimo Metal gear Solid na plejki nije izgledao nešto bajno, al je igrica imala takvu priču da moraš igrat dalje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ja sam sad zapeo za Knights of Honor, igra možda nije savršena, ali meni jako ok. Možeš ju igrat, isponova, i isponova i isponova i isponova i isponova, ok skužili ste ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
JDM
|
Warhamer: dawn of war me čopio totalno. I da prelazim NFS: U2 ponovo. Rome total war dok se nekej skida fight nabrzinu. I LOMAC mi je uber čekam Firing clifs da dođe. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
joj nemoj mi lomca spominjat. ![]() ![]() mislim ono ta igra ima tolko bugova. kad sam je zaigrao dozivio sam totalno razocaranje. ono fakat sam igu jedva cekao da dodje gledo svako malo na site kad ce izac i onda kad je dosla koma.:mad: ![]() btw najzesca je stvar kaj ni sa jednim patchom nismo dobili kampanju za SU-33 (iako je bilo najavljano) i jos bolja je stvar kajse nemogu na su-33 nociti A2G missiles dakle ne rockets ni bomb nego jdenostavno prave navodjene rakete ono totalno razovaranje. bas sam neki dan skinuo kampanju za lomca di ima nekoliko A2G misija di se korisite bas prave rakete za navodjenje kad ono pet pravo razocaranje. lasersko navodjenje pitaj boga kak radi uvjek izbacuje ili prebacuje na neke sasvim deseto, radarsko navodjenje pak uopce ne radi neg ti se uopce nece upaliti MFD da mozes pocet i nisanit. a slicna svar je i sa TV navodjenjem di se MFD kao prebaca samo kaj je slika crna ![]() ![]() brijem da budem isel opet flankera 2.5 instalirat tam bar mozes nosit na flankeru navodjene rakete pa se idem malo gustat.
![]() |
#30 | |
Faraon
|
Re: Re: Re: Re: PC gaming ugrozen???
Citiraj:
![]() 2. slusaj igram wow vec 2 mjeseca s 512 rama ide mi glatko inace za danasnje igre 512 rama je minimum. bas te igre koje sam ti nabrojao se slove kao remek dijela perfekcionizma i tehnicke izvedbe istina imaju svojih tehnickih problema ali da tek vidis ostale... ![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|