|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() Trebam pomoć. Digitalni aparat Trust LCD 820. Radi OK. Problem: Uz aparta sam dobio i kabel kako bih slike mogao gledati i na TV. I to doista radi Ok. Medjutim ukoliko preko USB kabela (kojim inace skidam slika na PC) stavim neke slike na foto aparat (jpg format), iste ne mogu vidjeti niti na aparatu niti na TV. Ima li netko rijesenje za navedeni problem. Postoji li neki fotoaparat na kojem bi takva stvar sljakala; stavi slike iz PC na foto-aparat, isti prikljucim na TV i pogledam te slike ? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Ja mogu na svom ali uz uvjet da slika ima EXIF informaciju (neobradjivano) i da je file nazvan onako kako to fotic radi. npr: Dscn0666.jpg
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
![]() Hvala na savjetu. Pokusati cu slici dodjeliti naziv slican nazivu koji dodjeljuje foto aparat (slicno kako je navedeno u odgovoru dis00675.jpg) pa se nadam da ce raditi. Medjutim nije mi jasno onaj dio o EXIF formatu. Moze kratko objasnjenje ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Fotici kad slikaju osim same fotografije u nju spremaju i podatke o modelu aparata, postavkama... Ako koristis IrfanView za pregledavanje slika onda stisnes I ili Image > Information pa ce tise prikazati Image properties prozor u kojem dolje-lijevo imas gumb EXIF Info (ali samo ako ga slika ima). Ako nemas plugin mozes ga skinuti ovdje: http://irfanview.tuwien.ac.at/plugins/iv_misc.zip
![]() |
#6 |
Registered User
|
Hvala na savjetima. Idem sada to probati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Nazalost moje je veselje kratkog vijeka. Sve sam pokusao ali ne ide. Instalirao sam plug-in u Irfan-u, i sada imam EXIF informaciju, medjutim ne znam kako da to kopiram/iskoristim za sliku koju sam sam napravio. Probao sam i sa posebnim nazivom datoteke (onako kako fotić označava) i uspio sam nešto dobiti, ali su to samo nekakve trake u boji, nista više. Cini mi se da ovaj moj problem nema riješenja. Ali imam jos jedno pitanje. Može li se prezentacija napravljena u Power P., snimiti na neki dlanovnik, te isti onda spojiti na projektor tj. mogu li korisitit dlanovnik+projektor za prikazivanje slika/prezentacija ? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||||||||||
Premium
|
jedino ako ti palm ima izlaz za monitor ili chinch/supervideo za televiziju, a takvog jos nisam vidio
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
Citiraj:
Mogao bi rucno editirati slike pa nekim HEX editorom dodavati postavke ali to bi ti oduzelo previse vremena. Nis, spoji komp s TV-om i to je to.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|