|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Linux Mint 8 Helena: ATI Driver Error
Bok svima. Nakon stavljanja novih 'proprietary' drivera za svoju ATI Mobility Radeon HD 4330 dogodi se sljedeće: 1.reboot 2.BIOS prođe dobro 3.Vidim LM logo 4.Crn ekran 5.Loading disk cache nesto...bla ne znam točno 6.Crn ekran sa nekoliko bijelih pixela u vrhu ekrana 7.Neodgovoran sustav Lijek: 1.Uštakaj USB sa boot-abilnim LM-om 2.Resetaj komp(u ovom slučaju laptop) nasilno, znači držati 5 sec power dok se ne ugasi i potom ponovno stisnuti power da se upali 3.sa F2 uci u BIOS i staviti USB kao first boot device 4.Linux Mint se podiže; dalje ima 2 puta: 5.a. Reinstall Linux Mint-a (relativno dugotrajno i loše po podatke na disku) ili jednostavnije 5.b.1. Odeš u /etc/X11/ (ili tak nešt) i obrišeš xorg.config 5.b.2. napišeš reboot 5.b.3. Ištekaš USB ili neki drugi bootabilni device 5.b.4. Stisneš <ENTER> Eto, to sam radio tako već tjedan dana. Nekad korak a kasnije b. I sad moje pitanje glasi: 1.Zašto ATI mrzi Mint? 2.Postoji li neki zaobilazni put da se stave bolji driver za ATI-ja? Naime, pokušavao sam pokrenuti Team Fortress 2 na njemu i sve se lijepo instalira, Steam, TF2, i kad probam pokrenuti TF2 nakon Valveovog Logo-a dobim crn neodgovorni ekran. Over and out. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Kratko i jasno. ATi ima užasno loše drivere za starije kartulje (čitaj ne podržava ih više). Ali sadašnji driveri za linux su odlični! |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |