Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.01.2005., 11:42   #1
perkovic0
Premium

Datum registracije: Feb 2004
MiniDV > DVD

Kak da s digitalne JVC kamere prebacim snimku na DVD? Kamera snima na MiniDV kazeticu. Snimku mogu preko USB prebacit na komp u cini mi se mpeg formatu. Koji je najbolji program da taj mpeg prebacim na dvd bez da izgubim kvalitetu??
NF7-S
Maxtor 80GB @7200 o/min.
Midi tower 400W
perkovic0 je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2005., 12:23   #2
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Sve sto ti treba naci ces na
www.doom9.org
www.videohelp.com
www.google.com

Samo par natuknica:
- ne preko USBa pa makar on bio 2.0
- prebacujes preko firewirea (DVout na kameri, firewire kontroler na PCju, povezano odgovarajućim kabelom)
- treba ti program tipa Adobe Premiere, Pinnacle Studio, ... u kojima skidas video sa kamere i odmah ga mozes i obraditi.
- skidaj u DV codec
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.01.2005., 16:39   #3
perkovic0
Premium

Jebiga, nemam taj odgovarajuci kabel pa cu se posluzit USB-om.
Ali me zanima kad mi je taj filmic na kompu( skinem ga na komp pomocu Image mixera kojeg sam dobio uz kameru) kak da ga stavim na DVD i da ga mogu gledat na dvd playeru u sto boljoj kvaliteti
NF7-S
Maxtor 80GB @7200 o/min.
Midi tower 400W
Staro 28.01.2005., 00:24   #4
ßellerophon
Sannin

ßellerophon's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
kad sam ja to prvi put isao radit postao sam, i taj topic se razvio u jedan odlican how to , nazalost ne mogu ga nac vise a trebao bi bit sticky ,jer tamo pise ama bas sve o ovome

ukratko : pogi je rekao, a ja ponavljam ne preko usb jer ces si desetkovat kvalitetu i bit ce grozna slika i nece ti bit veca od 640X480 , zato ti treba firewire cabel - kupi ga mozes nac jeftino
ja sam eksperimentirao sa puno programa i nazalost ne mogu rec da je iti jedan ispunio ocekivanja ,odma da kazem da nisam profesionalac, pa sam mozda ja krivo postavio ali sumnjam...
jer sam procitao dosta materijala na netu o tome
koje god kombinacije sam pokusavao sa razlicitim formatima prvo prebacivanja sa kamere pa onda komprimiranja slika je uvijek ispadala jako losija od originala (jedina usporedba mi je npr 20 kopija kopije neke vhs kazete) da sam jednostavno odustao jer miniDV kazetu kupim za 30kn , posto ne sniman svaki dan to mi je ok....
htio sam prebacivat na dvd ali,eto manjak jacine kompjutera,hdd prostora (mislim da 1minuta je otprilike 1.5Gb u DV formatu ,a on je kao najbolji ,ne kompresirani direktno kao i na kameri format),i mog strpljenja... zelim ti srecu ; za zivu glavu nemoj koristit image mixer najcesce koristeni programi su pinnacle studio,ulead i vegas
Staro 28.01.2005., 07:46   #5
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Citiraj:
Originally posted by perkovic0
Jebiga, nemam taj odgovarajuci kabel pa cu se posluzit USB-om.
Ali me zanima kad mi je taj filmic na kompu( skinem ga na komp pomocu Image mixera kojeg sam dobio uz kameru) kak da ga stavim na DVD i da ga mogu gledat na dvd playeru u sto boljoj kvaliteti
Dakle ipak nemoj sa USBom, ali kako hoces...

Nabavi primjerice navedeni Pinnacle Studio koji ti je All-In-One rijesenje i za pocetak je odlicno. Mada mislim da sa njime neces moci skidati film preko USBa i upravljati kamerom sto bi sa FWom radio po difoltu. Iz njega mozes i zaprzit direktno DVD bez da razmisljas o autorizaciji DVDa.

Vidim da su nam konfe slicne pa evo savjet kod kojeg bi trebalo biti vrlo malo/nista problema:

- skini film u avi file u DV codec
- isti sada na disku obradi sa TMPGENCplusom u MPEG2 za DVD
- autoriziraj ga sa TMPGENC DVD autorom ili DVDlabom
- zaprzi na DVD sa istim ili NErom
Staro 28.01.2005., 10:43   #6
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Citiraj:
Originally posted by ßellerophon
zato ti treba firewire cabel - kupi ga mozes nac jeftino
Sad sam skuzio. Njemu vjerojatno fali oni kablovi USB+FW koji se spaja sa konektora na MBO pa zauzme jednu pozadinu PCI slota.
Staro 30.01.2005., 12:41   #7
perkovic0
Premium

Nije problem u firewire cotrolleru jer ga imam nego u tom convertiranju. Konvertiro sam S TMPGEnc u mpeg format( valjda) zauzeto je oko 2GB harda za 30 min filma. I sad ne kuzim kaj dalje, ovo autoriziranje mi bas i nije jasno.
Nist, nabavit cu taj kabel i Pinnacle pa budemo vidli.
NF7-S
Maxtor 80GB @7200 o/min.
Midi tower 400W
Staro 30.01.2005., 14:47   #8
perkovic0
Premium

Sad sam autoriziro i radi mi na dvd playeru ali nemam zvuka a ni slika bas nije nejbolja.
Probo sam preko DV outa na kameri spojit se na TV i sve radi samo kaj nema tona.
Kaj mi onda znaci firewire ak necu imat tona kad to sve skupa prebacim na komp?
NF7-S
Maxtor 80GB @7200 o/min.
Midi tower 400W
Staro 30.01.2005., 16:25   #9
ßellerophon
Sannin

ßellerophon's Avatar

mislim da bi mogao pogledat u opcije kamere sta se tice tona...
znas imas podesavanja tipa koliko bitni ton da pusta na tv itd...

i btw, s kojim kabelom si ga spojio? treba ti audio/video coaxialni/banana sa scart dodatkom

no npr. izleda : na jednom kraju banana sa 3 crte a na drugom kraju 3 cincha http://www.prosatellitesupply.com/im...le_254-320.jpg
i onda jos dodatak od scarta za spojit na tv
Staro 30.01.2005., 21:58   #10
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Citiraj:
kad sam ja to prvi put isao radit postao sam, i taj topic se razvio u jedan odlican how to , nazalost ne mogu ga nac vise a trebao bi bit sticky ,jer tamo pise ama bas sve o ovome

ukratko : pogi je rekao, a ja ponavljam ne preko usb jer ces si desetkovat kvalitetu i bit ce grozna slika i nece ti bit veca od 640X480 , zato ti treba firewire cabel - kupi ga mozes nac jeftino
ja sam eksperimentirao sa puno programa i nazalost ne mogu rec da je iti jedan ispunio ocekivanja ,odma da kazem da nisam profesionalac, pa sam mozda ja krivo postavio ali sumnjam...
jer sam procitao dosta materijala na netu o tome
koje god kombinacije sam pokusavao sa razlicitim formatima prvo prebacivanja sa kamere pa onda komprimiranja slika je uvijek ispadala jako losija od originala (jedina usporedba mi je npr 20 kopija kopije neke vhs kazete) da sam jednostavno odustao jer miniDV kazetu kupim za 30kn , posto ne sniman svaki dan to mi je ok....
htio sam prebacivat na dvd ali,eto manjak jacine kompjutera,hdd prostora (mislim da 1minuta je otprilike 1.5Gb u DV formatu ,a on je kao najbolji ,ne kompresirani direktno kao i na kameri format),i mog strpljenja... zelim ti srecu ; za zivu glavu nemoj koristit image mixer najcesce koristeni programi su pinnacle studio,ulead i vegas

minuta je cirka 1.5 - 2 Mb a ne 1.5 Gb !

TMPGENC je jaaako dobar program....čak stabilniji od Pinnacle-a...a i sučelje je "user friendly"...ima jako brz rendering te podržava sve video kartice na tržištu...ja ga koristim u kombinaciji canopusa ili pinnacle studia ( kartice direktno hardverski enkodiraju signal za daljnju obradu). slika je mrak, a daljnjom obradom postaje još bolja...

video možeš s kamere prebaciti i preko Movie Makera, drži se 720x576 full PAL rezolucije i nebi trebalo biti problema...također bi bilo dobro kad bi imao i neku zvučnu karticu, jer Avance 97, koju najčešće imaju matične, zna zaštekati...ako imaš zvučnu karticu instaliranu (ja koristim Creative Audigy) bilo bi dobro da na matičnoj u BIOS-u isključiš zvučnu Avance 97, jer se one znaju "poklati"...

Zadnje izmijenjeno od: tin.. 30.01.2005. u 22:08.
tin. je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.01.2005., 22:12   #11
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Citiraj:
Sad sam autoriziro i radi mi na dvd playeru ali nemam zvuka a ni slika bas nije nejbolja.
Probo sam preko DV outa na kameri spojit se na TV i sve radi samo kaj nema tona.
pusti sliku koju si presnimio na komp i vidjel budeš da imaš zvuka....ja isto prilikom presnimavanja u kompjuter nemam tona, ali poslije je sve OK...
Staro 30.01.2005., 22:20   #12
Costa
Moderator

Costa's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Jel ovo:
http://forum.pcekspert.com/showthrea...&threadid=8279
Costa je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2005., 08:39   #13
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Citiraj:
Kameru sigurno nisi spojio na TV preko DV outa, jer ti televizija sigurno nema DV ulaz. Vjerojatno si spoji preko A/V konektora sa jednim malim "jackom" koji na drugoj strani kabela ima 2 ili 3 prikljucka. To ti je analogni izlaz (kompozitni video i mono ili stereo zvuk)

Zasto nema zvuka.... moze biti vise razloga

Kada skines video sa kamere pa daj ga prvo tako neobradjenog probaj u nekom playeru da vidis ima li i sliku i zvuk tako da ustanovis da li je problem u prenosu sa kamere ili u daljoj obradi...

Kako da ti pomognemo kad ne dajes dovoljno informacija?
Staro 31.01.2005., 08:51   #14
tin.
Premium

tin.'s Avatar

ne kužim zakaj mora spojiti DV signal na TV ? možda hoće na TV-u snimati video ?:confused:
Staro 31.01.2005., 09:04   #15
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Citiraj:
Originally posted by tin.
ne kužim zakaj mora spojiti DV signal na TV ? možda hoće na TV-u snimati video ?:confused:
Ne kuzim ni ja, zato sam i quotao taj dio da mu kazem da to sigurno nije napravio jer mu TV nema firewire ulaz.
Staro 02.02.2005., 11:38   #16
ßellerophon
Sannin

ßellerophon's Avatar

heh, je Costa...

bi li se to moglo stavit u sticky jer tu je bas opsirno opisano prebacivanje sa kamere na kompic

p.s. tin. u mom starom postu kad si mi rekao da prebacim sa pinnacle ,kad sam to ucinio mojih 60minuta sa miniDV je u na kompjuteru u nekompresiranom formatu bilo preko 80Gb (ne sjecam se sad ali ako je bila opcija full DVD quality to sam oznacio)- morao sam cili jedan hdd obrisat da to prebacim?
Staro 02.02.2005., 18:12   #17
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Staro 02.02.2005., 18:13   #18
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Citiraj:
heh, je Costa...

bi li se to moglo stavit u sticky jer tu je bas opsirno opisano prebacivanje sa kamere na kompic

p.s. tin. u mom starom postu kad si mi rekao da prebacim sa pinnacle ,kad sam to ucinio mojih 60minuta sa miniDV je u na kompjuteru u nekompresiranom formatu bilo preko 80Gb (ne sjecam se sad ali ako je bila opcija full DVD quality to sam oznacio)- morao sam cili jedan hdd obrisat da to prebacim?
to i je tak negdje...samo sam ja krivo pročitao.....
treba pisati slijedeće.......zauzeće prostora HDD-a je oko 1.5 Gb u MINUTI !! a ne u SEKUNDI ! kak sam napisao...i to ispada oko 1 Gb/min...

moje isprike...u pravu si...pogrešno sam pročital...
Staro 02.02.2005., 22:13   #19
perkovic0
Premium

Evo mene opet, nabavio sam FW kabel i sve spojio i sve je to super s windows movie makerom nabacim snimku na komp i onda ga pokusam convertirat s TMPGEnc , ali mi tmpgenc odvoji sliku i zvuk u dva zasebna filea i sjebe mi kvalitetu.
Jel zna ko kak da podesim opcije da nekak dobijem zvuk i sliku u jednom fileu i kak da to prebacim na dvd. Probo sam s dvdlabom ali u njemu mogu otvorit samo mpeg fileove koji su lose kvalitete. Namogu npr. otvorit neki WMV file koji mi je capturiran na hardu. i koji je puno bolje kvalitete.
NF7-S
Maxtor 80GB @7200 o/min.
Midi tower 400W
Staro 02.02.2005., 22:15   #20
perkovic0
Premium

Evo mene opet, nabavio sam FW kabel i sve spojio i sve je to super s windows movie makerom nabacim snimku na komp i onda ga pokusam convertirat s TMPGEnc , ali mi tmpgenc odvoji sliku i zvuk u dva zasebna filea i sjebe mi kvalitetu.
Jel zna ko kak da podesim opcije da nekak dobijem zvuk i sliku u jednom fileu i kak da to prebacim na dvd. Probo sam s dvdlabom ali u njemu mogu otvorit samo mpeg fileove koji su lose kvalitete. Namogu npr. otvorit neki WMV file koji mi je capturiran na hardu. i koji je puno bolje kvalitete.
NF7-S
Maxtor 80GB @7200 o/min.
Midi tower 400W
Staro 02.02.2005., 22:49   #21
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Citiraj:
? koji TMPGNC imaš ?
Staro 02.02.2005., 23:02   #22
tin.
Premium

tin.'s Avatar

EVO U 6 KORAKA ( isječak s moje web stranice...)

otvori program

2.

3.

4.

5.

6. TU JE GREŠKA....GLEDAJ STRELICU KURSORA...MAKNI OVU KVAČICU...

Staro 02.02.2005., 23:05   #23
tin.
Premium

tin.'s Avatar

ustvari...ako misliš raditi DVD authoring gore označi DVD PAL 16 :9 ...jer nećeš moći film obrađivati, pošto je 16:9 standard za sve dvd authoring programe...
Staro 03.02.2005., 07:37   #24
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Citiraj:
Pa mislim da je zapravo tako i bolje, odvojeni zvuk od videa. Tako ja radim non stop. Sto znaci to da ti sjebe kvalitetu. Mislis da ce ti biti bolji zvuk ako je sa slikom u jednom fajlu? JAvi rezultate.

Citiraj:
DVDlab upravo preferira da su slika i zvuk odvojeni.
Staro 03.02.2005., 09:57   #25
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Citiraj:
Originally posted by pogi

Pa mislim da je zapravo tako i bolje, odvojeni zvuk od videa. Tako ja radim non stop. Sto znaci to da ti sjebe kvalitetu. Mislis da ce ti biti bolji zvuk ako je sa slikom u jednom fajlu? JAvi rezultate.

istina...svi kvalitetni programi upravo inzistiraju na odvojenim fajlovima...meni i
Staro 03.02.2005., 10:03   #26
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Citiraj:
Originally posted by pogi

Neznam kaj mu znači ono "...da mu sjebe kvalitetu?!?" :confused: I ja isto radim sa komponentalnim signalom.Nikad sve u jednom" ..Svakako je bolje kad su zvuk i slika razdvojeni na zasebne komponente...ne samo da je brži unos u neki softver za obradu, nego se i sa zvukom i slikom možeš "igrati", tj. raditi efekte,ubacivati svoju podlogu, itd..Ja osobno koristim Adobe CS, pa onda frame po frame...rezultati su odlični..
Staro 03.02.2005., 10:05   #27
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Staro 03.02.2005., 10:05   #28
tin.
Premium

tin.'s Avatar

.
Staro 04.02.2005., 19:24   #29
perkovic0
Premium

imam neki valjda starijiu tmpgenc jer nemam puno onih opcija, pa me valjda to cima. Kak da otvorim posebno video a posebno audio file u dvd labu?
NF7-S
Maxtor 80GB @7200 o/min.
Midi tower 400W
Staro 04.02.2005., 22:42   #30
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Citiraj:
imam neki valjda starijiu tmpgenc jer nemam puno onih opcija, pa me valjda to cima. Kak da otvorim posebno video a posebno audio file u dvd labu?
ako želiš odvojiti posebno video i audio fajlove, onda označiš onu strelicu koju sam i ja označio (nemoj se bojati, svi TMPGENC programi imaju isto sučelje samo je potrebno B]PAZITI I ČITATI ![/B] ....u dvd labu nemožeš.... to zaboravi...dvd lab je aplikacija za DVD Authoring a ne za editiranje videa ! ti prvo moraš pripremiti video materijal ( ma šta to god tebi značilo) za dvd authoring obradu, a onda ga unositi u dvd aplikaciju...to ti je isto ko i slaganje web stranice...potpuno isto...samo su drugi mediji primjenjivi na drugačiji način u igri..

Imam dojam da se je tema počela razvlačiti unedogled
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno