|
![]() |
#1 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Kučno kino
Bacio sam oko na jedno kučno kino od 2000kn. Sad me zanima jel to valja što? Specifikacije: Model:LG LH-D6547D Broj zvučnika: 5 + 1 Snaga satelita: 5 x 60 W RMS Snaga subwoofera: 120 W RMS Podržani formati: DVD, DVD-R/RW, DVD+R/RW, VCD, S-VCD, Audio-CD, CD-R/RW, MP3, WMA & JPEG, DivX Ostalo: Ugrađen RDS
![]() |
#2 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
jesi siguran da je to rms snaga zvucnika?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
CyberSky
|
Tražio sam to kučno kino na LGiovim stranicama ali ga nisam našao. Jajbliže kaj sam našao je bilo neko slično kučno kino sa 10 W slabijim satelitima i 20W slabijim bassom. Sad kopka me da to nije plagijat.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
znaju ti bit male razlike u verzijama uredjaja koje ovise o regiji za koju je namjenjen, a ja ne vjerujem bas previse u plagijate... jedino ak kupujes na placu @tooma nema sanse da su te snage RMS za 60W RMS zvucnik je preporuceno pojacalo oko 120W, i sigurno nemre bit manji od barem 5-6kg... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
u prvom postu on je napisa da je to RMS snaga (Snaga satelita: 5 x 60 W RMS, snaga subwoofera: 120 W RMS )
![]() |
![]() |
#6 |
CyberSky
|
Ovaj opis kina sam našao na hg spotovim webstranicama.
![]() |
#8 |
CyberSky
|
Evo pogledao i piše da rade neki matteance. ![]()
![]() |
#9 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: Kučno kino
Citiraj:
Odrasli muskarac zdravih glasnica, deruci se na sav glas proizvede bljedih 0.05W. Da, 0.05W, stoje 20 puta manje od 1W. Ako imas zvucnike niske iskoristivosti (low efficienci, dakle 1%), potrebno ti je pojacalo od 5W da reproduciras zvuk odraslog muskarca zdravih glasnica koji ti se dere u sobi. Ako imas malo bolje zvucnike, treba ti oko 1-2W za tu istu stvar. Koliko ce proci vremena dok ti susjedi ne pozovu policiju kada ti se covjek iz sveg glasa dere u sobi? Volis koncerte klasicne glazbe? Ja da. Orkestar u punom sastavu u prednjim redovima proizvodi 110dB u prednjim redovima. Izvanredno iskustvo, moras probatii. No, sjecas li se onih nasih low efficience zvucnika s pocetka price. Pa, treba ti oko 0.1W da proizvedes 80dB buke u sobi. Ta kolicina buke moze uzrokovati gubitak od 34dB tvoga sluha po danu. 0.1W na 1% iskoristivim zvucnicima ti mogu osigurati slusni aparatic, za jedan dan. Dakle, ne nasjedan na price o RMSima, PMPOovima i slicnim sufiksima. Odi tamo gdje mislis kupiti. Pogledaj mozes li poslusati tamo, ako imaju prostoriju. Ako ne, dogovori se da odneses doma i poslusas. Ako ti se svidja, odes i platis. Ako ne, Boze moj, vratis i pogledas neki drugi model. Audio (pa i video) oprema se ne uzima na "performanse", certifikate ili preporuke prijatelja/rodbine/"strucnjaka". Tvoje uho nije isto kao i moje, a Boga mi niti oko, niti ruka, niti ukus. Zvuk ovog pojacala s ovim zvucnicima meni ce biti presvijetli i preotvoren. Tebi mozda nece, nego bas taman. Nemoj se dat zavaravat, iako nije 2k kn neka posebna lova za kupovanje audio opreme, to je _tvojih_ 2k kn, i ako ih ides utrositi u to, utrosi ih kako tebi najbolje odgovara.
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
vidi vidi pa netko se popravlja . Eto da i to kazem bubba svaka cast vidis da nemoras pljuvati ljude da im pomognes. ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
CyberSky
|
Codiac ne izazivaj!
![]() |
#12 |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Šta se dereš ćiber u gluho doba noći ![]() BTW jesu li bile preostale 2 reprize ST-a poslije tenisa, ja sam sklopio oči oko 3:30...pa sve do sad... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|