PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kučno kino (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16615)

ćiber_manija 22.01.2005. 15:52

Kučno kino

Bacio sam oko na jedno kučno kino od 2000kn. Sad me zanima jel to valja što?
Specifikacije:
Model:LG LH-D6547D
Broj zvučnika: 5 + 1
Snaga satelita: 5 x 60 W RMS
Snaga subwoofera: 120 W RMS
Podržani formati: DVD, DVD-R/RW, DVD+R/RW, VCD, S-VCD, Audio-CD, CD-R/RW, MP3, WMA & JPEG, DivX
Ostalo: Ugrađen RDS

Tooma 22.01.2005. 22:15

jesi siguran da je to rms snaga zvucnika?

ćiber_manija 23.01.2005. 08:10

Tražio sam to kučno kino na LGiovim stranicama ali ga nisam našao. Jajbliže kaj sam našao je bilo neko slično kučno kino sa 10 W slabijim satelitima i 20W slabijim bassom. Sad kopka me da to nije plagijat.

Panter4 23.01.2005. 14:32

znaju ti bit male razlike u verzijama uredjaja koje ovise o regiji za koju je namjenjen, a ja ne vjerujem bas previse u plagijate... jedino ak kupujes na placu

@tooma
nema sanse da su te snage RMS
za 60W RMS zvucnik je preporuceno pojacalo oko 120W, i sigurno nemre bit manji od barem 5-6kg...

Tooma 23.01.2005. 16:33

Citiraj:

Originally posted by Panter4

@tooma
nema sanse da su te snage RMS
za 60W RMS zvucnik je preporuceno pojacalo oko 120W, i sigurno nemre bit manji od barem 5-6kg...

svjestan san toga

u prvom postu on je napisa da je to RMS snaga (Snaga satelita: 5 x 60 W RMS, snaga subwoofera: 120 W RMS )

ćiber_manija 23.01.2005. 23:34

Ovaj opis kina sam našao na hg spotovim webstranicama.

MentalHarikiri 23.01.2005. 23:38

pogledaj na belgijskim stranicama od LGa ;)

ne brini...na engleskom su

ćiber_manija 23.01.2005. 23:45

Evo pogledao i piše da rade neki matteance.:fuming:

Bubba 24.01.2005. 00:22

Re: Kučno kino

Citiraj:

Originally posted by ćiber_manija
Bacio sam oko na jedno kučno kino od 2000kn.
/snipsnip

Vidim da te neki badiraju razno raznim "snagama" zvucnika i slicnim.

Odrasli muskarac zdravih glasnica, deruci se na sav glas proizvede bljedih 0.05W. Da, 0.05W, stoje 20 puta manje od 1W. Ako imas zvucnike niske iskoristivosti (low efficienci, dakle 1%), potrebno ti je pojacalo od 5W da reproduciras zvuk odraslog muskarca zdravih glasnica koji ti se dere u sobi. Ako imas malo bolje zvucnike, treba ti oko 1-2W za tu istu stvar. Koliko ce proci vremena dok ti susjedi ne pozovu policiju kada ti se covjek iz sveg glasa dere u sobi?

Volis koncerte klasicne glazbe? Ja da. Orkestar u punom sastavu u prednjim redovima proizvodi 110dB u prednjim redovima. Izvanredno iskustvo, moras probatii. No, sjecas li se onih nasih low efficience zvucnika s pocetka price. Pa, treba ti oko 0.1W da proizvedes 80dB buke u sobi. Ta kolicina buke moze uzrokovati gubitak od 34dB tvoga sluha po danu. 0.1W na 1% iskoristivim zvucnicima ti mogu osigurati slusni aparatic, za jedan dan.

Dakle, ne nasjedan na price o RMSima, PMPOovima i slicnim sufiksima. Odi tamo gdje mislis kupiti. Pogledaj mozes li poslusati tamo, ako imaju prostoriju. Ako ne, dogovori se da odneses doma i poslusas. Ako ti se svidja, odes i platis. Ako ne, Boze moj, vratis i pogledas neki drugi model. Audio (pa i video) oprema se ne uzima na "performanse", certifikate ili preporuke prijatelja/rodbine/"strucnjaka". Tvoje uho nije isto kao i moje, a Boga mi niti oko, niti ruka, niti ukus. Zvuk ovog pojacala s ovim zvucnicima meni ce biti presvijetli i preotvoren. Tebi mozda nece, nego bas taman.

Nemoj se dat zavaravat, iako nije 2k kn neka posebna lova za kupovanje audio opreme, to je _tvojih_ 2k kn, i ako ih ides utrositi u to, utrosi ih kako tebi najbolje odgovara.

Codiac 24.01.2005. 01:33

vidi vidi pa netko se popravlja . Eto da i to kazem bubba svaka cast vidis da nemoras pljuvati ljude da im pomognes.

;) jos ce i biti nesto od tebe kada te pcekspertovci preodgoje :D

ćiber_manija 24.01.2005. 04:12

Codiac ne izazivaj!

Emissary 24.01.2005. 10:47

Šta se dereš ćiber u gluho doba noći:D

BTW jesu li bile preostale 2 reprize ST-a poslije tenisa, ja sam sklopio oči oko 3:30...pa sve do sad...:(

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:38.