|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2005
|
Najbolji program za capture s TV-a?
Pozdrav, novi sam, nisam ekspert i imam problemčić. Instalira sam TV karticu Terratec Cinergy 400, njen najnoviji softwer (Cinergy TV) i najnovije drivere, imam najnoviji directX i divX codec. Konfiguracija: AMD Athlon64 3000+ 2.0 gHZ, 512 RAM-a, ATI Radeon 9600Pro Advantage 256MB... Kod gledanja TV live nema problema s kvalitetom slike, ali proba sam snimat (capture) film sa TV na PC u divx-u i snimljena slika mi je slaba i mutna. Rezolucija je namještena na 640X480 (4:3), jer je valjda to TV standard, ispravite me ako griješim. Ima sa strane izabrat između raznih slova, ali trenutno nisam doma pa se ne mogu sitit (nešto kao RGB22, YUY2 i sl.) Ima i nakakav interlaced-deinterlaced koliko se sićam. Kako i šta treba namistit da slika bude iste kvalitete ka ona na TV programu i ima li bolji program (i koji) za capture (skinija sam s neta izvjesni WinDVR3, ali ga nisam instalira, oće li služit čemu?) Inače, konačni mi je cilj prženje snimljenog TV programa na CD u divX-u i gledanje u dnevnom boravku iz fotelje na običnom DVD\divX playeru (dakle zamjena za DVD recorder koji mi je još skup i bacanje Video Recodera kroz prozor) Unaprijed zahvalan. P.S. Učiti, učiti i samo učiti, rekao je Lenjin! U mladosti ko ne uči kasnije se mnogo muči, rekla je moja mater!
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
Pogledaću ponovo, ali ipak ako može neko iz prve ruke nešto reć... Tebi, hvala svejedno ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
onda na brzinu: ako hoćeš koliko toliko kvalitetan capture -> divx (xvid), onda je potrebno snimati tv-program na hard u nekom lossless codec-u, huffyuv je jedan od svugdje preporučljivih, a besplatan je. nakon što imaš snimljen materijal, onda ga obradiš u nekom editoru (virtual dub i njegovi modovi su najrašireniji, rekao bih), znači izrežeš reklame i ostala sranja koja te ne zanimaju. tada ga još malo obradiš pomoću razno-raznih filtera (resize, smootheri,...) i daš mu da ti on od toga svega napravi tvoj željeni divx kojeg ćeš poslije gledati na linijskoj komponenti. tu još u igru dolazi mogućnost da ti on cijeli film napravi u dva prolaza, dakle, prvi put prođe film i analizira komplexnost scena te određuje potrebite kbps za pojedini dio filma, a onda u drugom prolazu napravit ono pravo. osim dvostrukog prolaza, može se raditi i višestruki prolaz, ali to je već za neku drugu priču. mana je ovog postupka potreba za relativno velikim hardom, dok je procesor za vrijeme samog capture malo zauzet (tek kod kodiranaj u divx dolazi do megdana). imaš na podforumu 'audio, video, dvd' sticky na tekst koji je tor napisao o korištenju xvid-a u te svrhe, pa možeš tamo malo bacit oko (tamo nema uputa za virtualdub i huffyuv, to možeš naći na doom-u... eto, drugi će me nadopuniti što sam fulao ili propustio |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
![]() ![]() ![]() BTW, hard mi je 80 Gb (30+50) Ajmo sad ostali, ima još piva ![]()
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
meni je za huffyuv 768x576 capture potrebno oko 40 giga za 1 sat |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Hebemu sve, pa zar toliko za običan TV signal.:confused: Valjda ima još neki način za nas smrtnike? Šta će sad ispast da mi TV kartica neće ni koristit za moje gore spomenute ideje? ![]()
![]() |
#8 |
Premium
|
pa ti možeš smanjit rezoluciju u kojoj radiš capture i odma drastično pada potreba za hard-prostorom. ako imaš jako dobar prijem, to bi ti moglo biti sasvim ok problem i je kaj je taj signal tak običan analogni da ga treba digitalizirati i još k tome treba ličit na nešto...nije to sam tak |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Na kabelskoj TV sam i potrebno mi je da krajnji rezultat bude barem onakav kakav je na TV. Znam da ga trebe digitalizirat, ali mi nije potrebno nikakvo dodatno peglanje. No probaćemo, nešto sam vrtija po DOOM9, valjda će nešto ispast, tek sam jučer počeja s ovim. Idem sad doma, radno vrime isteklo. ![]()
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Koristi Pegasus PICVideo MJPEG codec ako imas malo mijesta. U njemu mozes izabrati i velicinu kompresije. Nije loosles ali je bolje rijesenje od direktnog capturinga u DivX/XviD.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ma snimaj u MPEG 2 i bog, divx i tako nije predviđen za snimanje "u letu". Sad je toliko pala cijena i DVD pržama i medijima da fakat za onog tko se ne misli zajebavati sa konverzijom nema smisla prvo u AVI, pa u DivX, pa zajebancije sa reprodukcijom i titlovima, pa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
To sam mu i ja mislil reci ali vidim da je zapel za kvalitetu pa ono. MPEG2 mu nece tako drasticno smanjiti kvalitetu a cist se jednostavno capturira, moze cak i odmah staviti da mu se i sprz dok on uziva. Ove divx/xvid stvari su OK dok imas vremena i volje, poslije dosadi.
![]() |
#13 | ||||||||||||
Premium
|
probaj intervideo WinDVR iili cyberlinkov PoverDVR meni se vise svidja prvi
![]() |
![]() |
#14 | |
Registered User
|