|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Pitanje, ćemu task bar na vrhu?
Onak iz čiste radoznalosti me zanima zašto si ljudi stavljaju task bar na vrh, ok MAC-ovci to imaju po defaultu, a viđam sve češće da "MS-ovci" bacaju task bar na vrh. U čemu je štos? Izgled i estetika, funkcionalnost, efikasnost? Ja osobno nisam primijetio neke prednosti (nit neke nedostatke), pa ako me netko može prosvijetliti ![]() EDIT: može promjena naslova u Čemu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Baja!
Datum registracije: Jul 2007
|
Koja tema e ![]() Zasto netko ima 100 ikona na desktopu, a netko samo njih par? Zasto ici biciklom, kad mozes pjeske i slicno ![]() Znas kako se kaze, 100 ljudi, 100 cudi..dalje nastavi sam ako bas hoces ^^ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Guest
|
Citiraj:
A sa psihološkog aspekta taskbar gore je najprirodnije imati. Dok razmišljaš i pokušavaš se sjetiti imena, izgleda nekog programa koji tražiš oči ti po defaultu idu gore. Mislim, zanemarivo je to za produktivnost, ali opet, nekim ljudima i 4 sekunde brži boot znaci nekaj ovdje pa... :P |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja ga vec imam vise 3 godine tako, kroz 3 sistema (XP, Vista, 7). Apsolutno nemam neko objasnjenje zasto ga drzim gore. Jedanput ga stavio i tako ostalo. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Ma mislio sam da ima možda neki dubok i važan razlog, sad mi je lakše jer je moj i dalje dolje ![]() dalje dolje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
A neznam baš, ako koristiš godinama taskbar dolje onda ti je prirodnije dolje, eventualno možda za nekoga ko se prvi put susreće sa PCom
![]() |
#9 |
Never Forgetti
Datum registracije: Jan 2009
|
Probao sam sa gore stavljenim i malo je lakse nego sa dolje postavljenim,...jedino je problem sto svi oko mene imaju po def. dolje pa je malo cudno ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ajme majko čime se vi zamarate... ![]()
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / Fedora Workstation 42 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Never Forgetti
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#12 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]() ![]() ... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
na windowsima mi je dole na linux distrama gore koristim defoltne polozaje i dobro mi je ![]()
![]() |
#15 |
-------
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne držim ga gore zato što mi onda gornji dio ekrana bude pretrpan barovima: 1. task bar 2. title bar 3. tool bar i onda na dnu ostane samo status bar. ![]() Ovako kad je task bar dole, imam raspoređeno - title i tool bar su gore, a status bar i task bar su dole. Osim toga, kod zatvaranja prozora (ukoliko ne stisnem ALT+F4) imam naviku samo odvući miš u gornji desni kut i zatvoriti program, a da mi je task bar gore, kliknuo bih na show desktop tipku (kod Windowsa 7). Uglavnom, sto ljudi, sto ćudi. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
![]() |
#20 | |
Registered User
|
ok, očito je sve stvar navike usputno rečeno meni je task bar dolje, a dock desno ![]() http://i49.tinypic.com/10yfghw.jpg Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
meni je najbolje kad vidim taskbar od novijih windoza (vista i 7) od 80px ![]() edit: meni je taskbar ili iskljucen ili max 20-25px - pozicija nevazna - gore/dolje (premda kad malo razmislim manje razmisljam kad je gore) |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Tako je kod mene, dock je fixan (tj ima svoju poziciju i preko njega ne idu prozori). Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
preferiram dolje zato što kod 24'' monitora kada gledam gore više/jače mi se oči naprežu nego kada samo gledaju (vise ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja preferiram taskbar lijevo, a dock gore. Taskbar je lijevo uglavnom zbog štednje prostora i preglednosti u masivnom multitaskingu. Kako uglavnom radim u softverima (CAD 2D&3D) koji imaju po 4 (ili vise) view prozora, na 16:10 monitorima mi uvijek fali "visine". Zato mi je logičnijie staviti taskbar sa strane. Tako je već par godina i nema šanse da se vratim na taskbar gore ili dolje. No, muku mučim s dockom. Nema idealne pozicije u mojem slučaju. Gore smeta za naslove aplikacija. Lijevo smeta taskbaru. Dolje smeta nekim opcijama u nekim aplikacijama, a desno ne može zbog "multiple displays". Uglavnom ništa ne paše 100%. Čini mi se da je gore najmanja šteta. Iako se često ulovim kako pomičem dock da bih vidio kako se file zove... PS Meni je diskusija zanimljiva. Fetish skoro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
-------
|
Složi (ako već nisi) dock na autohide i onda ne bude smetal otvorenim aplikacijama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Registered User
|
Rješenje svih ovih "problema" bio bi jedan dodatni 10" touchscreen na kojem bi bili shortcutsi, dock i taskovi, a na "glavnom" ekranu bi se imala stopostotna površina za aplikacije. Tako bi se tim dodatnim ekranom upravljalo kontra rukom od miša i eto efikasnosti da boli glava. Ova ideja je pod kopirajtom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
1. task bar 2. title bar 3. tool bar Se to maže na kruh, šta je to?!?!??!? ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|