|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Cooler Master: Cosmos vs ATCS 840
Pozdrav! Jako se dvoumim između ova dva kućišta. Molim brzo par savjeta, preporuka. Taman sam danas htio naručit Cosmos (RC1000), i onda uočio ATSC, i počeo naručivati ATSC. Na kraju vidio na testovima da Cosmos ima bolje temperature sa istim setupom. Na videoreview-u Cosmos je tih, dok na mnogim komentarima se priča da se ventovi čuju. ATSC pak hvale na sve strane, i sad ne znam što da naručim... Koje je bolje? Zahtjevi: - Tišina (kao prvo) - Što manja temp unutar kućišta (kao drugo) - Prozračnost (kao treće) Konfa, ko u potpisu, jedino ide cooler Cooler PROLIMATECH Megahalems te 5-6 komada SCYTHE GentleTyphoon, 120mm, 1150 o/min Neki savjeti? Hvala
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 11.08.2009. u 10:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Bok kolega ![]() Iskreno, u toj klasi jedino bi zbog Obsidiana 800D mijenjao P182, koji ce uskoro nadam se biti dostupan i u HR. Ako bas moras izmedju ta dva ... my choice Cosmos. Premda su njih dva vrlo slicni kejsovi, po konstrukciji i nacinu hladjenja i uglavnom odabir pada na temelju dopadljivosti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ok, jedan glas za Cosmos. Da i meni je ljepši daleko, ali nije mi više do ljepote, nego do funkcionalnosti ![]() Dobio sam info od svog dobavljača da trenutno nema Cosmosa i da bi ga trebao čekati 3 tjedna, što mi se neda, a Cosmos S - S like Shit ![]() Dali se preporuča nešto treće u tim razmjerima?
![]() |
#4 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Stacker 831, kučište je mrak. Izgleda brutalno, nije pretiho zbog rupičastih stranica. Ima puno dobrih osobina, što se može pročitati iz reviewa...da sada ne nabrajam. Mane:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Gilbert, dok ovako nabrojis samo mane covjek pomisli da to kuciste ne vrijedi tih para! ![]() Meni se vise svida ATCS. Vise od Cosmosa, no manje od 800D. No 800D nema jos kod nas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Svakako uzmi Cosmos, tri tjedna ćeš ga pričekati ali mislim da ti neće biti žao čekanja iako je po funkcionalnosti dosta sličan ATCS-u ali meni osobno je puno ljepši, dakle sve je na tvom osobnom mišljenju koje od dva navedena ti je ljepše po izgledu a funkcionalnost, prozračnost (kod Cosmosa malo bolja) i prostranost kod oba nisu upitni.
![]() |
#8 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Inače bi ti preporučio COsmos, ali pravo da kažem prvi puta vidim ovo ATCS 840 i ostao sam PAF! Iako je užas za gledati, ružno i ne-zanimljivo izvana, kučište rastura. Removable MBO tray ![]() 3 230mm venta Mjesta koliko hočeš... bolesno dobro Cosmos je prelijepo kučište i svakako lijepše za gledati. Samo ATCS 840 je preskup... 2k kn, nažalost previše U odnosu na Cosmos removable MBO tray ne vrijedi 300 kn. Iako kučište vrišti za nekom šminkom rado bi si ga ja ubo i malo preuredio Stacker za 1500 kn je još i najprihvatljivije Inače Stacker je legendarno kučište, i još najljepše od ta 3 kučišta (bar meni) sa tim agresivnim izgledom, no airflow u njemu je loš, i moguća montaža samo 120 mm ventova je ogroman minus za tako veliko kučište. No nontheless Stacker je i dalje kickass BTW, Gilbert jel tvoj Stacker prodan? Ili dali je još na lageru? ![]()
![]() |
#9 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Pa iskreno, nikada ne bih dao 1500kn za njega, uzeo sam ga polovnoga i nisam požalio. Prostora ima stvarno puno, funkcionalno je i iznimno sam zadovoljan s njim...osim par tih sitnica.. Evo jednog testa - http://www.technic3d.com/article-437...-end-tower.htm |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Evo ovako, hvala na komentarima. Pošto vidim da se dosta komentara odnosi i na cijenu, uzmite u obzir, odnosno računajte da što god da odaberem, plaćam 25% jeftinije od navedene cijene. Još nitko nije komentirao Cosmos S, pošto je on dobavljiv odmah... Te dali netko misli mijenjati mišljenje koje je ostavio, pošto plaćam 25% manje. Hvala
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
IMHO ako hočeš sleek dizajn, prostrano kučište i lijep izgled onda je Cosmos S way to go Čak od svih Cosmosa meni osobno se Cosmos S najviše sviđa. Malo mi stavljanje diskova ne paše (uspravno stoje) i mali minus je nemogučnost stavljanja više ventilatora, ali osim toga kučšte je uber
![]() |
#12 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Nekako mi je od tih svih Cosmosa najvise ovaj zapao za oko, a onda sam vidio cijenu ... ![]() ![]() Ne znam sto je na njemu drukcije osim crne boje i mozda pokojeg detalja, ali brate mili CETIRI I PO HILJADE krznenih glodavaca ![]()
![]() |
#13 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Legure nekog qrca pretpostavljam,po boji. Impresivno,ali 600 eura,svaka čast. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#16 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ma nemas sta razmisljati cosmos S i peri ja bi ga sebi uzeo al nedam vise od soma kn za kuciste ono no f way ![]()
![]() |
#17 |
Premium
|
Ako placa 25% manje i ovisno o trgovini u kojoj ima taj popust, Cosmos S ce ga kostat oko 1300kn. To je ok cijena za to kuciste. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
moj izbor bi bio 840, cosmosi mi imaju koma rjeseno drzanje diskova Cosmos s ima to kao 83x serija rjeseno s nosacem diskova sto je genijalno, al je on rupicast pa je bucnije kuciste i drugi veci nedostatak po meni je sto izgleda pre kicasto, al to je malo kome vazno ( ![]() Ja se nebi slozio s preporukom gilberta oko 83x serije, kao prvo 831 nema bocnu stranicu koja se kod nas ne moze narucit, ja sam pokusavao u linksu i phoenixu i nema sanse, a 832 je 2200kn sto je apsolutno previse! Druga stvar je bas ta bocna stranica, fora je, ali nakon malo razmisljanja o protoku zraka, nije narocito korisno jer je u biti za upuh namjenjeno, a postoje samo 2 venta + psu za izbacivanje zraka iz kucista pa brinem da dolazi do ozbiljnog komesanja unutra. Al da, prozracnost tim kucistima je definitivno jaca strana. Ja imam 831 i 832 i ne planiram ih mjenjat, eventualno busit mbo trayeve za provlacenje kablova te slozit pleksije na bocnim stranicama za tocno podesavanje smjestaja ventilatora posto kao sto vec rekoh, onoaj nosac za 4 venta je lagano bezveze. U svakom slucaju da kupujem sada kuciste te klase bilo bi 840, ponajmanje zbog izgleda, al sama izrada i mogucnosti su po meni impresivne. Ono sto me smeta je sto nema 12 5.25" slotova nego su dolje predefinirani za diskove. Zasto me to smeta je jer u kucistima ti 3.5" slotovi zauzimaju puno vise mjesta nego bi morali ![]()
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
![]() |
#22 |
Premium
|
Eh, zaboravio sam reći, mijenjam ventove ipak za 6kom ovih: Scythe SLIP STREAM Ovako, hvala svima na komentarima, napravit ću ovako. Naručio sam ATSC 840, do 12-13h će mi javiti dali je raspoloživ, ako nije, onda ću uzet Cosmos S, jer sam već 70dana s kompom u dijelovima, i neda mi se to više gledati. Za kontrolu ventova ubacit ću: Front Panel NZXT Hvala ![]() Edit: Ma, jest da je NZXT lepo i fensi, ali na njega nemam popust od 25%, pa onda ću vjerojatno Zalman MFC1,, cca 170 kuniča, čist ok za kontrolu 6 ventilatora.
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 12.08.2009. u 12:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Iskreno, sva kućišta su super...ali jedino od njih koje bi me natjeralo da zamjenim svoj P182SE s njim je Obsidian ili Black Cosmos. Normalnom Cosmosu svaka čast, ali onaj idiotski stražnji nosač koji sprečava da se provuče kabel za matičnu i zatvore stranice ga kod mene odmah diskvalificira. Cosmos S je sve samo ne tiho kućište i po meni, velik korak nazad u odnosu na klasični Cosmos. ATCS izgleda kao jako kvalitetno kućište, ali mi se osobno vanjski dizajn ne sviđa (a o tom se ne raspravlja). Stackeri...imao sam ih više i onaj stari mi je nekako najbolji...nemam pojma zašto... Uglavnom, na tvom mjestu bi pokušao naći Obsidiana...čekao si 70 dana, još koji dan ako je raspoloživo te neće ubiti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Obsidian ce kostat 300 dolara, kad dodje kod nas oko 2200kn. To su vec ozbiljne pare. Da kosta kako Cosmos S vec mozda... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Corsair uvozi eSys, a oni su spori u uvozima, i škrti kod nabave. Ne vjerujem da će ga tako brzo naručiti, osim ukoliko neće biti potražnja direktno iz recimo linksa, adm-a, diskont24...
![]() |
#26 | |
Istrian Lifestyle
Datum registracije: Jul 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Je, pasalo bi jako, no zabolio bi me đep kad bi to uzeo: Eto, na kraju zbog raspoloživosti uzeh sljedeće: Case: Cosmos S Cooler: PROLIMATECH Megahalems Fans 6kom: Scythe "SLIP STREAM" 120mm Case Fan Fan kontroler: Zalman MFC1 (iako bi mi bio draži PLUS, al nema ga)
![]() |
#30 |
Premium
|
Joj, tak ne volim ta slikanja itd... No, vi pomogli meni sa komentarima, pa bar da se nekako odužim ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|