PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Cooler Master: Cosmos vs ATCS 840 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=155693)

Sa_Stilom 11.08.2009. 10:08

Cooler Master: Cosmos vs ATCS 840

Pozdrav!

Jako se dvoumim između ova dva kućišta.
Molim brzo par savjeta, preporuka.

Taman sam danas htio naručit Cosmos (RC1000), i onda uočio ATSC, i počeo naručivati ATSC.
Na kraju vidio na testovima da Cosmos ima bolje temperature sa istim setupom.
Na videoreview-u Cosmos je tih, dok na mnogim komentarima se priča da se ventovi čuju.
ATSC pak hvale na sve strane, i sad ne znam što da naručim...

Koje je bolje?

Zahtjevi:
- Tišina (kao prvo)
- Što manja temp unutar kućišta (kao drugo)
- Prozračnost (kao treće)

Konfa, ko u potpisu, jedino ide cooler Cooler PROLIMATECH Megahalems te 5-6 komada SCYTHE GentleTyphoon, 120mm, 1150 o/min

Neki savjeti?
Hvala

dh41400 11.08.2009. 13:26

Bok kolega :)

Iskreno, u toj klasi jedino bi zbog Obsidiana 800D mijenjao P182, koji ce uskoro nadam se biti dostupan i u HR.

Ako bas moras izmedju ta dva ... my choice Cosmos.

Premda su njih dva vrlo slicni kejsovi, po konstrukciji i nacinu hladjenja i uglavnom odabir pada na temelju dopadljivosti.

Sa_Stilom 11.08.2009. 14:05

Ok, jedan glas za Cosmos. Da i meni je ljepši daleko, ali nije mi više do ljepote, nego do funkcionalnosti :D

Dobio sam info od svog dobavljača da trenutno nema Cosmosa i da bi ga trebao čekati 3 tjedna, što mi se neda, a Cosmos S - S like Shit :D. Jel vrijedi to tih para, jel zadovoljava moje kriterije? A Stacker?

Dali se preporuča nešto treće u tim razmjerima?

Gilbert5 11.08.2009. 14:21

Stacker 831, kučište je mrak. Izgleda brutalno, nije pretiho zbog rupičastih stranica.

Ima puno dobrih osobina, što se može pročitati iz reviewa...da sada ne nabrajam.

Mane:
  • Samo tri venta (znaći, nije baš nešto idealno prozračno) ali su temperature vrlo dobre u kejsu. No, može se doplatiti onaj dodatak za bočnu stranicu - pa se na nju mogu staviti još 4 venta.
  • Stane samo 4 diska u kavez, i montaža kaveza nije najsretnije riješena - ja sam malo zgrebao case iznutra zbog vađenja kaveza.
  • Tvrd i glasan power gumb.
  • Montaža bočnih stranica nije riješena kako bi čovjek mislio za kučište od 1500kn.

thedream 11.08.2009. 14:42

Citiraj:

Autor dh41400 (Post 1403724)
Bok kolega :)

Iskreno, u toj klasi jedino bi zbog Obsidiana 800D mijenjao P182, koji ce uskoro nadam se biti dostupan i u HR.

Ako bas moras izmedju ta dva ... my choice Cosmos.

Premda su njih dva vrlo slicni kejsovi, po konstrukciji i nacinu hladjenja i uglavnom odabir pada na temelju dopadljivosti.

Perverzno uredno,ostao sam bez teksta,vrh.:chears::D Da mi je jedno,uf..naravno sa hx1000:D.

Rain Man 11.08.2009. 14:47

Gilbert, dok ovako nabrojis samo mane covjek pomisli da to kuciste ne vrijedi tih para! :)

Meni se vise svida ATCS. Vise od Cosmosa, no manje od 800D. No 800D nema jos kod nas.

Doink the Clown 11.08.2009. 14:48

Svakako uzmi Cosmos, tri tjedna ćeš ga pričekati ali mislim da ti neće biti žao čekanja iako je po funkcionalnosti dosta sličan ATCS-u ali meni osobno je puno ljepši, dakle sve je na tvom osobnom mišljenju koje od dva navedena ti je ljepše po izgledu a funkcionalnost, prozračnost (kod Cosmosa malo bolja) i prostranost kod oba nisu upitni.

hammer_of_thor 11.08.2009. 14:58

Inače bi ti preporučio COsmos, ali pravo da kažem prvi puta vidim ovo ATCS 840 i ostao sam PAF!

Iako je užas za gledati, ružno i ne-zanimljivo izvana, kučište rastura.

Removable MBO tray :nuts:
3 230mm venta
Mjesta koliko hočeš... bolesno dobro

Cosmos je prelijepo kučište i svakako lijepše za gledati.

Samo ATCS 840 je preskup... 2k kn, nažalost previše
U odnosu na Cosmos removable MBO tray ne vrijedi 300 kn.
Iako kučište vrišti za nekom šminkom rado bi si ga ja ubo i malo preuredio

Stacker za 1500 kn je još i najprihvatljivije

Inače Stacker je legendarno kučište, i još najljepše od ta 3 kučišta (bar meni) sa tim agresivnim izgledom, no airflow u njemu je loš, i moguća montaža samo 120 mm ventova je ogroman minus za tako veliko kučište.

No nontheless Stacker je i dalje kickass

BTW, Gilbert jel tvoj Stacker prodan? Ili dali je još na lageru? :)

Gilbert5 11.08.2009. 14:59

Citiraj:

Autor Rain Man (Post 1403806)
Gilbert, dok ovako nabrojis samo mane covjek pomisli da to kuciste ne vrijedi tih para! :)

Hehe :)

Pa iskreno, nikada ne bih dao 1500kn za njega, uzeo sam ga polovnoga i nisam požalio. Prostora ima stvarno puno, funkcionalno je i iznimno sam zadovoljan s njim...osim par tih sitnica..

Evo jednog testa - http://www.technic3d.com/article-437...-end-tower.htm

Sa_Stilom 11.08.2009. 17:25

Evo ovako, hvala na komentarima.

Pošto vidim da se dosta komentara odnosi i na cijenu, uzmite u obzir, odnosno računajte da što god da odaberem, plaćam 25% jeftinije od navedene cijene.

Još nitko nije komentirao Cosmos S, pošto je on dobavljiv odmah...
Te dali netko misli mijenjati mišljenje koje je ostavio, pošto plaćam 25% manje.

Hvala

hammer_of_thor 11.08.2009. 18:45

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 1403957)
Još nitko nije komentirao Cosmos S, pošto je on dobavljiv odmah...

IMHO ako hočeš sleek dizajn, prostrano kučište i lijep izgled onda je Cosmos S way to go

Čak od svih Cosmosa meni osobno se Cosmos S najviše sviđa.

Malo mi stavljanje diskova ne paše (uspravno stoje) i mali minus je nemogučnost stavljanja više ventilatora, ali osim toga kučšte je uber

dh41400 11.08.2009. 19:38

Nekako mi je od tih svih Cosmosa najvise ovaj zapao za oko, a onda sam vidio cijenu ... :eek: ... akcijskih 4.690,30 kn :D

Ne znam sto je na njemu drukcije osim crne boje i mozda pokojeg detalja, ali brate mili CETIRI I PO HILJADE krznenih glodavaca :stoopid:

thedream 11.08.2009. 19:47

Citiraj:

Autor dh41400 (Post 1404065)
Nekako mi je od tih svih Cosmosa najvise ovaj zapao za oko, a onda sam vidio cijenu ... :eek: ... akcijskih 4.690,30 kn :D

Ne znam sto je na njemu drukcije osim crne boje i mozda pokojeg detalja, ali brate mili CETIRI I PO HILJADE krznenih glodavaca :stoopid:

Legure nekog qrca pretpostavljam,po boji. Impresivno,ali 600 eura,svaka čast.:D Sam ću si ga nalit u kalup u željezariji za te pare :D nek daju skicu.

hammer_of_thor 11.08.2009. 19:53

To je neki fensi očito. Limited Edition :D
Da nije možda cijela konfiguracija unutra?

Cosmos S je oko 1700 kn :)

Sa_Stilom 11.08.2009. 21:50

Citiraj:

Autor dh41400 (Post 1404065)

Koliko ja znam, uz njega dobiješ 850W napajanje i cooler, vjerojatno za CPU

Codiac 11.08.2009. 22:49

ma nemas sta razmisljati cosmos S i peri

ja bi ga sebi uzeo al nedam vise od soma kn za kuciste ono no f way :D

Rain Man 11.08.2009. 22:54

Ako placa 25% manje i ovisno o trgovini u kojoj ima taj popust, Cosmos S ce ga kostat oko 1300kn. To je ok cijena za to kuciste.

illidan 11.08.2009. 23:45

silverstone tj07

antrax 12.08.2009. 00:00

moj izbor bi bio 840, cosmosi mi imaju koma rjeseno drzanje diskova Cosmos s ima to kao 83x serija rjeseno s nosacem diskova sto je genijalno, al je on rupicast pa je bucnije kuciste i drugi veci nedostatak po meni je sto izgleda pre kicasto, al to je malo kome vazno (:D), no jos mu fali mbo tray sto je dosta veliki nedostatak za kuciste tog cjenovnog ranga imho.

Ja se nebi slozio s preporukom gilberta oko 83x serije, kao prvo 831 nema bocnu stranicu koja se kod nas ne moze narucit, ja sam pokusavao u linksu i phoenixu i nema sanse, a 832 je 2200kn sto je apsolutno previse! Druga stvar je bas ta bocna stranica, fora je, ali nakon malo razmisljanja o protoku zraka, nije narocito korisno jer je u biti za upuh namjenjeno, a postoje samo 2 venta + psu za izbacivanje zraka iz kucista pa brinem da dolazi do ozbiljnog komesanja unutra. Al da, prozracnost tim kucistima je definitivno jaca strana. Ja imam 831 i 832 i ne planiram ih mjenjat, eventualno busit mbo trayeve za provlacenje kablova te slozit pleksije na bocnim stranicama za tocno podesavanje smjestaja ventilatora posto kao sto vec rekoh, onoaj nosac za 4 venta je lagano bezveze.

U svakom slucaju da kupujem sada kuciste te klase bilo bi 840, ponajmanje zbog izgleda, al sama izrada i mogucnosti su po meni impresivne. Ono sto me smeta je sto nema 12 5.25" slotova nego su dolje predefinirani za diskove. Zasto me to smeta je jer u kucistima ti 3.5" slotovi zauzimaju puno vise mjesta nego bi morali :)

Gilbert5 12.08.2009. 00:07

:)

Nisam napisao da mu preporučam 831. Samo moj dojam kučišta, pošto je tražio info. :)

Edit: nisam vidio hammerovo pitanje...nije prodan, puno prometa, malo ponuda. :D

antrax 12.08.2009. 00:41

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 1404224)
Nisam napisao da mu preporučam 831. Samo moj dojam kučišta, pošto je tražio info. :)

ma ja samo navodim lose strane kucista, ipak je vec pomalo zastarjelo jbg :(

btw, vidjeh pm i hocu, sutra poslje jobstera :chears:

Sa_Stilom 12.08.2009. 11:43

Eh, zaboravio sam reći, mijenjam ventove ipak za 6kom ovih:
Scythe SLIP STREAM

Ovako, hvala svima na komentarima, napravit ću ovako.
Naručio sam ATSC 840, do 12-13h će mi javiti dali je raspoloživ, ako nije, onda ću uzet Cosmos S, jer sam već 70dana s kompom u dijelovima, i neda mi se to više gledati.

Za kontrolu ventova ubacit ću:
Front Panel NZXT

Hvala :D

Edit: Ma, jest da je NZXT lepo i fensi, ali na njega nemam popust od 25%, pa onda ću vjerojatno Zalman MFC1,, cca 170 kuniča, čist ok za kontrolu 6 ventilatora.

Garro 12.08.2009. 11:56

Iskreno, sva kućišta su super...ali jedino od njih koje bi me natjeralo da zamjenim svoj P182SE s njim je Obsidian ili Black Cosmos. Normalnom Cosmosu svaka čast, ali onaj idiotski stražnji nosač koji sprečava da se provuče kabel za matičnu i zatvore stranice ga kod mene odmah diskvalificira. Cosmos S je sve samo ne tiho kućište i po meni, velik korak nazad u odnosu na klasični Cosmos. ATCS izgleda kao jako kvalitetno kućište, ali mi se osobno vanjski dizajn ne sviđa (a o tom se ne raspravlja). Stackeri...imao sam ih više i onaj stari mi je nekako najbolji...nemam pojma zašto...

Uglavnom, na tvom mjestu bi pokušao naći Obsidiana...čekao si 70 dana, još koji dan ako je raspoloživo te neće ubiti. :)

Rain Man 12.08.2009. 12:04

Obsidian ce kostat 300 dolara, kad dodje kod nas oko 2200kn. To su vec ozbiljne pare. Da kosta kako Cosmos S vec mozda...

Sa_Stilom 12.08.2009. 12:23

Corsair uvozi eSys, a oni su spori u uvozima, i škrti kod nabave.

Ne vjerujem da će ga tako brzo naručiti, osim ukoliko neće biti potražnja direktno iz recimo linksa, adm-a, diskont24...

V.I.P 12.08.2009. 12:55

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 1404445)
Za kontrolu ventova ubacit ću:
Front Panel NZXT

e ovo je vec zanimljivo :D pasalo bi uz cosmos ko budali samar ..

Sa_Stilom 12.08.2009. 13:47

Je, pasalo bi jako, no zabolio bi me đep kad bi to uzeo:

Eto, na kraju zbog raspoloživosti uzeh sljedeće:
Case: Cosmos S
Cooler: PROLIMATECH Megahalems
Fans 6kom: Scythe "SLIP STREAM" 120mm Case Fan
Fan kontroler: Zalman MFC1 (iako bi mi bio draži PLUS, al nema ga)

Gilbert5 12.08.2009. 13:50

Hehe, old skul zalman - takvi su najbolji. :D

Poslikaj konfu i case kada složiš. :)

V.I.P 12.08.2009. 13:57

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 1404564)
Poslikaj konfu i case kada složiš. :)

to se podrazumjeva :) bas me interesira kako ce mrcina izgledati :)

Sa_Stilom 12.08.2009. 14:14

Joj, tak ne volim ta slikanja itd...

No, vi pomogli meni sa komentarima, pa bar da se nekako odužim :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:37.