|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
RECESIJA-PROBLEM ILI NE KADA JE U PITANJU PC;)
dragi kolege...potaknut poprilicno konfuznom situacijom u drzavi,pala mi je na pamet jedna zgodna tema vezano za recesiju i opcenitno za informaticku industriju te da li se to osjeti u vasem doticnom slucaju tj.da li ste spremni dati istu kolicinu novaca za neki komad hardvera sada ili prije god dana kada se ta kriza nije toliko osjetila te da li mislite da ima smisla doci u ducan i pokusati izvuci neki popust na robu koja vas zanima bez obzira na trenutnu cijenu koja ju krasi? ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
za ovaj drugi dio, ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
#5 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Mislim da je i7 najbolji primjer kako recesija rastura po svijetu, kod nas jos nije ni pocela kako spada. Vidjet cete vrlo brzo kad kleknu drzavne institucije i pocne kukumavka ako ne dobiju jednu placu sto je kod nas u koji radimo u proizvodjackom sektoru gotovo vec normala... |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
slazem se...mi jos nismo ni poceli osjecati recesiju kako spada..to tek ocekujem najesen...sva sreca da sam obnovio konfiguraciju prije god dana i zapravo promjenio stari komp s ovim sto imam sada a garancija mi pokriva period narednih god do dvije dana pa se nadam da to necu morati extra osjetiti kupovanjem novih komponenti ![]() ako mene pitate..do prije god dana sam uzimao svakih 6mjeseci novu seriju grafickih kartica..mislim da cu sada malo staviti to sve na hold neko duze vrijeme ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
muimerP
|
Uuu, recesija je evo recimo..kod mene u Građevinskom sektoru(odnosno u geodeziji) vec debelo u igri. U jednoj od jacih firmi u ZG-u sam radio..a placu za 5. mjesec jos nisam dobio,a kamoli za 6. mjesec ![]() ![]() Pogotovo je loš osjećaj ići na faks..a znaš da se sve raspada. Uzalud vam trud svirači
#10 |
Premium
|
ne znam kako vi ali vise nista ne kupujem sto nije na popustu..ako mi ova drzava ne moze omoguciti i ono malo dostojanstva kao radniku e onda bome nemam vise izbora nego se dovesti u poziciju da krenem s uvjezbavanjem komunikacijskih vjestina kako izvuci popust na robu koju kupujem ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
sto se auto industrije tice, definitivno, zanimljivo je kako se u nasoj drzavi jos cijene automobila jako dobro drze, tu i tamo uleti neki dobar popustic na samo neki odredeni model, ali globalno "nema krize" no da, informatika, meni osobno prvenstveno studentu jos nista ne znaci recesija, sve je isto kao i prije, osim sto je novi posao teze naci, al na neki stari se uvjek mozes vratit pa... ali generalno kod kupovine hardvera, to je jedino sto si mogu kolko tolko priustit ponekad pa onda zasto ne, a stvar je ista sada ili prije 2 godine. Iskreno mislim da ce bit manje novaca za to jednom kad stvarno pocnem radit nego sada.
#12 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Ja sam prije svakih 5 mj uzimao novu grafu...i opcenito stalno nesto kupovao za komp...Zadnje sto sam kupio je bilo u 10.-om mj,a to je grafa..i to sam bio kupio Gainwardicu 512MB...i eto,crkla je,pa sam na reklamaciji dobio 1GB model sa novom garancijom ![]()
#14 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Recesija je bila od nekada, nikad se nije dobro živjelo, a ova današnja recesija, čisto mazanje očiju... ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
muimerP
|
#17 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
LoL, u Požegi sigurno nešto raste ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
#19 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Kod mene se iskreno neka razlika i ne osjeti, ja ne mogu izdržat da svakog mjeseca ne promijenim neki komad hardwera na kompu, većinom je to po principu kupim bolje pa se riješim onoga slabijeg što već imam za pristojnu cijenu i tako i ne osjetim da sam se zapravo odvalio po džepu ali nakon svake plaće ostavi se neka svotica sa strane za potencijalnu dobro kupovinu nečega što mi zapravo uopće ne treba ![]() ![]() ![]()
#20 |
Peacemaker
Datum registracije: Jun 2009
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |