PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   RECESIJA-PROBLEM ILI NE KADA JE U PITANJU PC;) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=154071)

zec 23.07.2009. 12:43

RECESIJA-PROBLEM ILI NE KADA JE U PITANJU PC;)

dragi kolege...potaknut poprilicno konfuznom situacijom u drzavi,pala mi je na pamet jedna zgodna tema vezano za recesiju i opcenitno za informaticku industriju te da li se to osjeti u vasem doticnom slucaju tj.da li ste spremni dati istu kolicinu novaca za neki komad hardvera sada ili prije god dana kada se ta kriza nije toliko osjetila te da li mislite da ima smisla doci u ducan i pokusati izvuci neki popust na robu koja vas zanima bez obzira na trenutnu cijenu koja ju krasi?;)

Munjara 23.07.2009. 12:47

za ovaj drugi dio, :roller:volio bih tome prisustvovati

blava 23.07.2009. 12:48

ne boj se,dati ce ti sto posto popust,samo ti idi i pitaj ih:D

Doink the Clown 23.07.2009. 12:53

Citiraj:

Autor blava (Post 1391113)
ne boj se,dati ce ti sto posto popust,samo ti idi i pitaj ih:D

Popust ti vrijedi do 1.8. a onda gospodin PDV ide na 23% :lol2:

Dizel 23.07.2009. 13:13

Mislim da je i7 najbolji primjer kako recesija rastura po svijetu, kod nas jos nije ni pocela kako spada.

Vidjet cete vrlo brzo kad kleknu drzavne institucije i pocne kukumavka ako ne dobiju jednu placu sto je kod nas u koji radimo u proizvodjackom sektoru gotovo vec normala...

zec 23.07.2009. 13:34

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1391133)
Mislim da je i7 najbolji primjer kako recesija rastura po svijetu, kod nas jos nije ni pocela kako spada.

Vidjet cete vrlo brzo kad kleknu drzavne institucije i pocne kukumavka ako ne dobiju jednu placu sto je kod nas u koji radimo u proizvodjackom sektoru gotovo vec normala...

slazem se...mi jos nismo ni poceli osjecati recesiju kako spada..to tek ocekujem najesen...sva sreca da sam obnovio konfiguraciju prije god dana i zapravo promjenio stari komp s ovim sto imam sada a garancija mi pokriva period narednih god do dvije dana pa se nadam da to necu morati extra osjetiti kupovanjem novih komponenti:)
ako mene pitate..do prije god dana sam uzimao svakih 6mjeseci novu seriju grafickih kartica..mislim da cu sada malo staviti to sve na hold neko duze vrijeme;)

fordam 23.07.2009. 13:43

Ne znam za Informatiku ali automobilski sektor. Dobio sam ponudu sa 32% popusta....

Sn4k3 23.07.2009. 13:53

Mali OT ali opce poznata stvar da je auto-industrija na globalnoj razini u ku*cu..
Kupac je sigurno u boljoj poziciji nego onaj koji prodaje...

Halos 23.07.2009. 13:56

Uuu, recesija je evo recimo..kod mene u Građevinskom sektoru(odnosno u geodeziji) vec debelo u igri. U jednoj od jacih firmi u ZG-u sam radio..a placu za 5. mjesec jos nisam dobio,a kamoli za 6. mjesec :)...komponente sad nadogradim i nemislim još dugo ništa kupovati u smislu nadogradnje. Eventualno nekkave polovne stvari :) ako ide za bagatelu

Pogotovo je loš osjećaj ići na faks..a znaš da se sve raspada.
Uzalud vam trud svirači

zec 23.07.2009. 14:02

ne znam kako vi ali vise nista ne kupujem sto nije na popustu..ako mi ova drzava ne moze omoguciti i ono malo dostojanstva kao radniku e onda bome nemam vise izbora nego se dovesti u poziciju da krenem s uvjezbavanjem komunikacijskih vjestina kako izvuci popust na robu koju kupujem;)

antrax 23.07.2009. 14:03

sto se auto industrije tice, definitivno, zanimljivo je kako se u nasoj drzavi jos cijene automobila jako dobro drze, tu i tamo uleti neki dobar popustic na samo neki odredeni model, ali globalno "nema krize"

no da, informatika, meni osobno prvenstveno studentu jos nista ne znaci recesija, sve je isto kao i prije, osim sto je novi posao teze naci, al na neki stari se uvjek mozes vratit pa... ali generalno kod kupovine hardvera, to je jedino sto si mogu kolko tolko priustit ponekad pa onda zasto ne, a stvar je ista sada ili prije 2 godine.

Iskreno mislim da ce bit manje novaca za to jednom kad stvarno pocnem radit nego sada.

mislav_os 23.07.2009. 15:06

Ja sam prije svakih 5 mj uzimao novu grafu...i opcenito stalno nesto kupovao za komp...Zadnje sto sam kupio je bilo u 10.-om mj,a to je grafa..i to sam bio kupio Gainwardicu 512MB...i eto,crkla je,pa sam na reklamaciji dobio 1GB model sa novom garancijom:D..da sam morao nadoplatit,ne bih mogao..sad samo jos proc novi uzet...i ja vise nista ne ulazem u taj komp...

Lud76 23.07.2009. 15:23

Zasad nemam problema sa recesijom....dapače :D

Mr.Black 23.07.2009. 15:41

Recesija je bila od nekada, nikad se nije dobro živjelo, a ova današnja recesija, čisto mazanje očiju... :chears:

Gandhi 23.07.2009. 16:54

ma kakva recesija
ja radim u proizvodnom sektoru gdje potražnja svakim danom raste
za koji 2mj dolazi nova konfa bez pola beda

Halos 23.07.2009. 16:59

Citiraj:

Autor Gandhi (Post 1391304)
ma kakva recesija
ja radim u proizvodnom sektoru gdje potražnja svakim danom raste
za koji 2mj dolazi nova konfa bez pola beda

daj ti Gadni, otvorio si novi acc da bi nas oraspoložio:D

sve je u banani:goood:

Razer 23.07.2009. 17:14

LoL, u Požegi sigurno nešto raste :D

Codiac 23.07.2009. 17:23

Citiraj:

Autor fordam (Post 1391172)
Ne znam za Informatiku ali automobilski sektor. Dobio sam ponudu sa 32% popusta....

daj na pm od koga si to dobio (razmisljam o novom autu)

kriza ?

nedira me bas ..

Doink the Clown 23.07.2009. 17:28

Kod mene se iskreno neka razlika i ne osjeti, ja ne mogu izdržat da svakog mjeseca ne promijenim neki komad hardwera na kompu, većinom je to po principu kupim bolje pa se riješim onoga slabijeg što već imam za pristojnu cijenu i tako i ne osjetim da sam se zapravo odvalio po džepu ali nakon svake plaće ostavi se neka svotica sa strane za potencijalnu dobro kupovinu nečega što mi zapravo uopće ne treba :D, uvijek se nekako trudim držati korak a ne čitavu konfu odjednom uzimati, dakle tramakanje na forumu i s frendovima više nego posjeta trgovini iako određene komponente kupujem isključivo nove. Sve u svemu po meni prave krize kod nas još nema (do sada su nas pripremali na to svakodnevnim medijskim pranjem mozga) ali uskoro će i to nastupiti i mnogi će mali pc shopovi izumrijeti, da ne spominjem neke nekad velike i jake koji su spali na prodaju miksera i setova za manikuru i sramotno srozali zaposlenima plaće :nono: Ali kad prava kriza naleti drž'te se za gaće ljudi ali ipak nemojte prodavati komponente za kikiriki, i to sr**e će proći ;)

Gandhi 23.07.2009. 17:30

Citiraj:

Autor Razer (Post 1391314)
LoL, u Požegi sigurno nešto raste :D

općenito u HR nešto raste
našao sam si posao preko studenskog centra u tvornici lampiona :goood:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:22.