|
![]() |
#1 |
Inter Net Freak
Datum registracije: May 2007
|
![]() Zanima me koje bi napajanje bilo najbolji omjer ulozenog i dobivenog za ovu konfu: Mb Asus P5Q3 Intel core2quad 2,33 Ghz,box DDR3 OCZ 2x2 GB,gold series Xfx gtx275 896 mb Seagate 500GB 7200rpm DVD RW Pioneer sata Antec P182 Napajanje koje sam ja mislio ugraditi: Tagan Piperock 500W modularno Je li dovoljno 500W??? Molio bih Vasa misljenja i iskustva i ako je moguce da napajanje bude modularno. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Je, al sad ce poceti rafalno masturbiranje na Corsair ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
je dosta je ali radije nemoj taj tagan meni na testu barem nije bio niš posebno što bi opravdalo njegovu cifru što po efikasnosti što po izlaznom naponu imao sam na testu 600W model i pod opterećenjem bi naponi plesali do 11.7V a recimo samo da Cooler Master Silent Pro 600W ili Hiper TypeR 680W imali i po 50W nižu potrošnju u istim uvjetima ako baš mora biti modularno pogledaj ova napajanja (tebi je dosta i kvalitetnih 450W) Corsair HX450 Corsair HX520 Cooler Master Real Power Pro M620 (postoji i M520 verzija ali je ne vidim u cjeniku Cooler Master Silent Pro M500 Silverstone Strider ST60F
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
evo da ne otvaram novu temu zanima me jel dosta Chieftec 450W iz smart power serije dovoljan za ovu konfu: Intel C2D E7400 Gigabyte EP43-DS3 2x2GB DDR2 800MHZ Corsair XFX nVidia GTS250 512MB jedan HDD i jedan DVD-RW Uglavnom napajanje mi ima dva raila od 12V jedan od 14A a drugi od 15A, a za grafičku piše minimum 400W i 26A na 12V pa me to malo buni jel se to zbraja ili šta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
dal ce drzat?
Konfiguracija iz siga stavit cu jos jednu 4870 1GB u crossfire i možda jos jedan hard. Imam http://www.enermax.com/home.php?fn=e...=1&lv1=8&no=60 je crossfire al mozda za koju generaciju prije ![]() Zanima me dal mogu nesto skuriti ako probam to potjerati s tim napajanjem ako je preslabo, a vjerojatno je. I plz ako može neka preporuka napajanja(modularnog) do 1000kn koje se može kod nas nabaviti a da ima snage za moju konfiguraciju a i za neku budučnost. Inače pročitao sam thread o napajanjima al se stvarno tesko odluciti i puno toga nema kod nas, bar po ducanima kojima sam ja trazio. Plz pomoć ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
Ako si zabrijao na modularna,kopipejstao bi gilberta i wolverinea za do 1000kn Corsair HX750W,u Protisu je oko 900. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.769.004 Ovo je isto odlično napajanje...samo kaj ga u Linksu nema! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
nije njegova konfa tak gladna ne treba mu ni približno napajanje za soma kuna ako baš želi uzet modularno napajanje i više no dosta je i HX520 no njegov Ener 400W bi trebao to držati pošto ima 360W na +12V a ostatak konfe i nije pretjerano gladan važnije pitanje je što misli dobit tom dodatnom karticom na 22'' monitoru jedna HD4870 je i više no dovoljna za 1680x1050
![]() |
#13 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 12.08.2009. u 11:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
HX450 ima malo kablova i na njemu je modularnost po meni besmislena jer ćeš ionako koristit sve kablove samo bacaš pare no da, dosta bi i on bio no to je glupo kupovat kad već ima Enera 400W
![]() |
#16 | |
Banned
|
Citiraj:
Nema četvorke PCI-E nažalost,samo šesnaestica. Ja sam skužio da baš oće spizdit soma kn na PSU,pa rekao pravac 750W HX,jasno ko dan da mu ne treba,ali kad već ulaže 140 eura.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Cini mi se da je covjek imao neke druge ideje. Da napravimo zakljucak: - dobio je preporuku za napajanje koje mu nece trebat - ima Xfire opciju koju nece moci iskoristiti na svom monitoru - sve to ce masno platiti Zanimljivo ![]()
![]() |
#18 |
Banned
|
Tražio je modularca do 1000kn,HX750 je najbolji izbor.Ili se nešto promijenilo od jučer kad sam čitao. ![]() ![]() Nema greške. Ne ulazim u to sad,šta će mu,pa zašto to a zašto ne potrošit na veći monitor, na bivšu curu ili uplatiti u crveni križ. ![]() Zašto mu ne bi trebalo HX750 ako ima love? Ili ćemo i ovdje preporučiti Fortrona 350 ili CX400? Nepotrebno.Tko ima love nešto platiti ne trebaju mu moralni sljedbenici i učeni pravednici da ispravljaju nečije želje i ambicije, što se mene tiče može kupiti i HX620 i manje,a može i 1000+ neko PSU. Dosadilo malo već čitati ispravke netočnih navoda,i zašto ne ovo,a zašto ne ono. NHF sad tebi,nije to tvoj post,nego općenito gro ljudi pita zašto? Nije nas briga,zar ne.Ako to može i želi platiti. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Da budem iskren, nacuo sam da trenutno jedan HX750, drzi s.939 4000+ i single 4870 (ne planira covjek Xfire) ... i tako to pomalo krene. Ljudi procitaju da covjek kupuje HX750W za to i onda vidis na "Kucista i napajanja" kako neki drugi decec pita hoce li mu TX650 drzat single 4870. Mislim da ste shvatili kuda ta prica ide ... Poanta: Velik broj ljudi krece u ducan bez nekakve ideje sto im treba, a onda vracaju kredite za špeceraj ![]() BTW HX750 je fantasticno napajanje, tko ima neka kupuje.
![]() |
#20 |
Agent 0
|
Kvalitetno napajnje od 1000kn nije velik trošak, uzevši o obzir cijene drugih komponenti i vrijeme koliko ce mu PSU trajati. Glup je kupovati novo napajnje pored Enera, ali ako ima novca i bude bio sretan s njim - neka uzme. Sigurno ce manje popusiti s novim HX-om, nego sa bilo kojom novijom grafičkom - kojoj ce cijena pasti 3 puta u godini dana...itd... vec prođeno 1000 puta, kao i CF - ako želi 2 kartice, neka ih kupi i dobro. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ajme majko nemojte mi sad još potuć ![]() Uglavnom matičnu ću mijenjat, a sto se tice love koju mislim dat za napajanje stvar je u tome da želim biti miran jedno vrijeme, a ne da kupujem novo za svaku platformu, pa da se zajebavam s preprodavanjem. Kad sam kupio tog enera svi su mi rekli ti si lud kaj ce ti takvo napajanje,a gle sad moguće da će potjerat jaku konfiguraciju 3 godine poslije. Uglavnom htio bi modularno jer nemam previse komponenti unutra a jaca napajanja imaju masu kablova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Agent 0
|
Hehe, jasno. Ja sam za. ![]() ![]() Edit: samo kaj on nema ono eco liberty, već neko generaciju/dvije starije. ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 13.08.2009. u 00:10. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|