|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Upravljanje HDD-a???
Evo ovako, situacija je takva da u kućištu imam 5 HDD-ova. 1 od 640gb i 4 od 1TB. S obzirom da se jako griju a ne može se staviti naprijed još jedan ventilator razmišljao sam o softverskom upravljanju, pa me zanima da li postoji program kojim bi ja napravio da ovaj disk od 640gb na kojem je sistem bude aktivan većinu vremena dok da drugi odu u stand by ako se ne koriste. Nešto kao ovo ali da se može za svaki disk posebno: ![]()
![]() |
#3 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
pa ovi koje ne koristis ce i otici u standby(nakon xx minuta, ovisno sto tamo odaberes sa one slike sto si prilozio), a zavrtiti se tek kada pristupis(i to se zavrti samo taj kojem pristupas, ne svi). ne treba ti neki dodatni program za to.
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Inace ova mogucnost se strucno naziva MAID ili Spin-down (koristi se kod boljih kontrolera, te u velikim data centrima), a sto se tice softvera zadnje sto sam vidio bila je Linux bazirana aplikacija (u razvoju) zvana FlexRaid koja je posjedovala ovu te jos "neke" zanimljive stvarchice ![]() Premda postoji vjerojatno jos koja aplikacija, ali nije da se bas cesto trazi ovako nesto ... uglavnom je bilo rijec o non-Windoze rjesenjima
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|