![]() |
Upravljanje HDD-a???
Evo ovako, situacija je takva da u kućištu imam 5 HDD-ova. 1 od 640gb i 4 od 1TB. S obzirom da se jako griju a ne može se staviti naprijed još jedan ventilator razmišljao sam o softverskom upravljanju, pa me zanima da li postoji program kojim bi ja napravio da ovaj disk od 640gb na kojem je sistem bude aktivan većinu vremena dok da drugi odu u stand by ako se ne koriste. Nešto kao ovo ali da se može za svaki disk posebno:
http://img41.imageshack.us/img41/6281/72724038.th.png |
Situacija je takva da već postoje takve teme i da nismo baš nešto zaključili.
|
pa ovi koje ne koristis ce i otici u standby(nakon xx minuta, ovisno sto tamo odaberes sa one slike sto si prilozio),
a zavrtiti se tek kada pristupis(i to se zavrti samo taj kojem pristupas, ne svi). ne treba ti neki dodatni program za to. |
Citiraj:
|
Inace ova mogucnost se strucno naziva MAID ili Spin-down (koristi se kod boljih kontrolera, te u velikim data centrima), a sto se tice softvera zadnje sto sam vidio bila je Linux bazirana aplikacija (u razvoju) zvana FlexRaid koja je posjedovala ovu te jos "neke" zanimljive stvarchice :)
Premda postoji vjerojatno jos koja aplikacija, ali nije da se bas cesto trazi ovako nesto ... uglavnom je bilo rijec o non-Windoze rjesenjima |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:05. |