Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.05.2009., 18:27   #1
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
LCD display - servis

Trebao bih profesionalno čišćenje LCD ekrana s Game Boy Advance konzole, pa me znanima jeli netko zna pošto svi servisi u mojoj blizini kažu da nemaju opremu za takvo čišćenje.

Znači broj ili kontakt informacija servisa koji čisti LCD ekrane.

Hvala.
DirectHit je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2009., 18:45   #2
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
profesionalno ciscenje ekrana?a pa sto mu je?ugl ja ti koristim njeke maramice za 30kn i lijepo ociste moje lcd-e...
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.05.2009., 19:43   #3
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Ma koliko ga ja god čistio uvijek ostane prašina, ono magični krug očistiš ali uvijek je neka čestica tu prisutna, a na crnoj površini se takve stvari stvarno primjete.

Koje si inače maramice koristio? No dobro, GBA je notoran po tome da je LCD display tesko očistiti kako treba uvijek nešto ostane. Koristio sam obične maramice + specijalni sprej za LCD display.
Staro 02.05.2009., 19:51   #4
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
eh...sad ih nemam kod sepe trenutno...ugl 100 tih LCD maramica za 34kune...kupio u najobicnijem computer shopu...a sad iskreno neznam kako se to na gameboyu moze rijesiti...
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2009., 20:13   #5
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Čistio si LCD display mobilnog uređaja s tim maramicama?
Staro 02.05.2009., 20:53   #6
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ajme, koje ti imaš probleme
Pa ako ti ostaje koja točkica, to znači da ti ispod zaštitne plastike ima točkica prašine i s tim ti je najbolje da se pomiriš.
Ionako igre ne koriste puno crne boje pa da te toliko smeta.

Najbolje čišćenje je da kupiš "magičnu" krpu (microfibra) i malo "staklopera".
Staro 02.05.2009., 20:59   #7
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Hm, ima kakv webshop za microfibra krpicu?

To je antistatička krpica?
Staro 02.05.2009., 21:01   #8
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Ovo je sprdnja ili?!?!?
Brown Acid je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2009., 21:06   #9
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
1) Monitor mora bit hladan
2) Uzmeš sredstvo za pranje stakla,pošpricaš
3) Brzim kružnim pokretajima po cijelom ekranu sa papirnatim maramicama/ručnikom/WC papirom (poželjno nešto mekano) obrišeš ekran
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2009., 00:46   #10
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
No, no, no ako je LCD u pitanju. Nikad direktno špricat sredstva za čišćenje po njemu. Jedan je kolega uspio uništit LCD na laptopu tako (bio je ugašen).

Inače, najučinkovitija smjesa je 50% otopina izopropilnog alkohola u destiliranoj vodi (negdje 30:70 u korist vode ako je medicinski alkohol u pitanju). Prvo se prašina obriše običnom krpom, ona se uzme mekana krpica ili jastučić za skidanje šminke, blago natopi tekućinom i kružnim pokretima obriše.

Al' to obično čišćenje LCD-a pretvaramo u znanost
tutix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.05.2009., 01:21   #11
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
No, no, no ako je LCD u pitanju. Nikad direktno špricat sredstva za čišćenje po njemu. Jedan je kolega uspio uništit LCD na laptopu tako (bio je ugašen).

Inače, najučinkovitija smjesa je 50% otopina izopropilnog alkohola u destiliranoj vodi (negdje 30:70 u korist vode ako je medicinski alkohol u pitanju). Prvo se prašina obriše običnom krpom, ona se uzme mekana krpica ili jastučić za skidanje šminke, blago natopi tekućinom i kružnim pokretima obriše.

Pa očito ću je morati primjeniti u praksu ako želim čist LCD display.
Staro 03.05.2009., 08:40   #12
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova

Šljaka na mom 2232,curinom 730BF i svim LCD-ima na poslu...bitno je da tekućina ostane na monitoru,da ne iscuri dolje
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2009., 09:16   #13
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor DirectHit Pregled postova
Trebao bih profesionalno čišćenje LCD ekrana s Game Boy Advance konzole, pa me znanima jeli netko zna pošto svi servisi u mojoj blizini kažu da nemaju opremu za takvo čišćenje.

Hvala.

Dobro mi je došlo malo da se nasmijem za dobro jutro. Jebate, kad čovjek ovo gore pročita, misli si da je neko istresao kamion đubra na game boy.
Profesionalno čiščenje LCD ekrana... oprema za takvo čiščenje... servis koji čisti LCD ekrane... Koji . Šteta što su lockali mladež i droge...

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2009., 09:35   #14
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova

Dobro mi je došlo malo da se nasmijem za dobro jutro. Jebate, kad čovjek ovo gore pročita, misli si da je neko istresao kamion đubra na game boy.
Profesionalno čiščenje LCD ekrana... oprema za takvo čiščenje... servis koji čisti LCD ekrane... Koji . Šteta što su lockali mladež i droge...
Da, postoji servis za profesionalno čišćenje LCD displaya ako nisi znao. Inače se odrađuju u većim poslovnicama koje prodaju mobilne uređaje i za to postoje posebne komore ( bez zezancije) u kojima se posao odrađuje.

Tako da, možeš se smijati samo sebi a tvoja konstatacija da je netko "istresao kamion đubra na game boy" ne drži vodu pošto je moja stvar koliko ja smatram da mi te mrlje spriječavaju uživanje u igranju.

100 ljudi 100 ćudi, moraš zaista biti primitivan i zaostao da ideš bez pozvanja i čovjeka i situacije donositi tako glupe zaključke.

Neznam za tebe, no ja nisam na drogama. Možda si ti na kakvom opojnom sredstvu kad ti je sve smješno?

U svakom slučaju ako nemaš što pametno za reći, zamolio bih te da ne postaš. Thx.
Staro 03.05.2009., 10:22   #15
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

1. Prvi put čujem za takav servis. Molim nekakve linkove da se uvjerim u postojanje takvog nečeg.

2.Mislim da je tvoj post izazvao smijeh na forumu, ne moj. Brown Acid je čak pitao jel to sprdnja or what? Imam hrpicu uređaja s LC displayom kod kuće, u autu, na poslu i NIKAD mi nije trebao "profesionalni servis za čiščenje LCD-a". Jerbo mi nije jasno kako uopće možeš toliko zaprljat LCD da ti treba takvo nešto? Zato sam stavio analogiju s kamionom đubra. Al očito je da tebi treba. Dal je razlog tvoje higijenske navike ili kamion đubra, nebi ulazio u to.

3.Baš tako, 100 ljudi 100 ćudi. To što ti ne primjećuješ smajlija nakon izjave o kamionu je tvoj problem i mislim da bi trebao malo poraditi na svom smislu za humor. O primitivnosti mojoj ili tvojoj bi se dalo raspravljat, al to bi trebalo prebacit na PM a na spamat ovaj tvoj tako "ozbiljan " thread.

4.Droge su no no za mene. FYI postojao je thread pod nazivom "Mladež i droge"u koji su ljudi stavljali postove poput tvog.

5. Da si se ti držao svog
Citiraj:
ako nemaš što pametno za reći, zamolio bih te da ne postaš
mislim da nikad nebi ni otvorio ovaj thread nego bi uzeo krpicu i očistio svoj LCD.

Lijepi pozdrav

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 03.05.2009., 10:38   #16
Demon Hunter
Registered User

Ljudska glupost stvarno nema granice

Bilo koja mekana krpa + sredstvo za čišćenje stakla riješava stvar u mojoj kući već godinama.
Za one paranoične uvijek postoje ona "specijalna" sredstva za čišćenje monitora, dostupna u svim vašim voljenim pc shopovima za samo 49,99
Demon Hunter je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2009., 10:38   #17
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Citiraj:
1. Prvi put čujem za takav servis. Molim nekakve linkove da se uvjerim u postojanje takvog nečeg.

2.Mislim da je tvoj post izazvao smijeh na forumu, ne moj. Brown Acid je čak pitao jel to sprdnja or what? Imam hrpicu uređaja s LC displayom kod kuće, u autu, na poslu i NIKAD mi nije trebao "profesionalni servis za čiščenje LCD-a". Jerbo mi nije jasno kako uopće možeš toliko zaprljat LCD da ti treba takvo nešto? Zato sam stavio analogiju s kamionom đubra. Al očito je da tebi treba. Dal je razlog tvoje higijenske navike ili kamion đubra, nebi ulazio u to.

3.Baš tako, 100 ljudi 100 ćudi. To što ti ne primjećuješ smajlija nakon izjave o kamionu je tvoj problem i mislim da bi trebao malo poraditi na svom smislu za humor. O primitivnosti mojoj ili tvojoj bi se dalo raspravljat, al to bi trebalo prebacit na PM a na spamat ovaj tvoj tako "ozbiljan " thread.

4.Droge su no no za mene. FYI postojao je thread pod nazivom "Mladež i droge"u koji su ljudi stavljali postove poput tvog.

5. Da si se ti držao svog

mislim da nikad nebi ni otvorio ovaj thread nego bi uzeo krpicu i očistio svoj LCD.

Lijepi pozdrav
1. Nemogu ti dati linkove jer ako nisi primjetio, trazim takav servis no znam da postojim pošto sam dobio take informacije, i rečeno mi je u 3 poslovnice (sve koje sam bio) da takve postoje, no da su u većim gradovima. Stoga sam htio vidjeti što ljudi na ovom forumu govore o tome.

2. Nije sprdnja, što je on neki Bog da je njegova zadnja i finalna pa je sve sprdnja što je njemu neshvatljivo? Da ste imali GBA znali bi kakav posao Nintendo radi s LCD displayima - katastrofalan. Netrebaš mi govoriti da uzmem krpicu i očistim jer sam probao sve od običnog čišćenja, čišćenja s posebnim maramicama, s posebnim sprejom za LCD i još barem 5-6 preporučenih tehnika no uvijek ostane končiža ili pak bijelih čestica prašine pri samom čišćenju.

3. 100 ljudi 100 ćudi, zašto misliš da je svim dan za smijanje i humor? To je primitivno, ravnati svoje osjećaje i tražiti druge da se ponašaju u skladu s time. To je kao da se ja idem ceriti svakom čovjeku u facu po gradu i onda ga pitam zašto nema smisao za humor, a ja sam npr. osvojio sedmicu na lotu a on ima 3-4 kredita i četveročlanu obitelj. Sam si počeo spam s ismijavanjem i offtopicom koji nije pomogao niti meni niti tebi.

4. Sam si počeo diskusiju o drogi, ja sam ti samo vratio rukavicu u lice. Ono je inače bilo veoma bezobrazno, nisam siguran što te je ponukalo da to kažeš.

5. Već sam ti rekao i naveo sam u topicu što sam isprobao sve. Tako da ono... ne drži vodu.

Pozdrav i tebi.
Staro 03.05.2009., 10:58   #18
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Citiraj:
Autor Demon Hunter Pregled postova
Ljudska glupost stvarno nema granice

Bilo koja mekana krpa + sredstvo za čišćenje stakla riješava stvar u mojoj kući već godinama.
Za one paranoične uvijek postoje ona "specijalna" sredstva za čišćenje monitora, dostupna u svim vašim voljenim pc shopovima za samo 49,99
Tako, nazovi ljude glupima preko foruma + usporedi "svoje stvari iz kuće" s LCD-om GBA konzole koja je notorna po ovakvim stvarima.

Šteta što sam ja tako glup a ti tako pametan.
Staro 03.05.2009., 13:06   #19
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Ovo što su ti rekli da postoje takvi servisi, to su ti valjda rekli iz zajebancije jerbo nisu mogli vjerovat što tražiš. Ostane ti končića i čestica prašine??? Hm, možda je to zato što nisi dobro očistio??? Tebi fakat nije jasno da je vjerojatno svima koji su pročitali ovaj thread nevjerojatno da tražiš servis za profesionalno čiščenje LCD-a. Bilo je bezobrazno što sam naveo da je postojao thread Mladež i droge? Čuj, činjenica je da je takav thread postojao i da su tamo fakat išli postovi poput tvog. Dakle, nisu išli postovi poput; "Windowsi mi se restartaju iz nekog razloga" nego oni nevjerojatni.
Što se tiče tvoje posebnosti i osjećajnosti, sorry, nisam znao da je nedjelja, dan kojim si ti u bedu i nije ti do humora. To su neke emo spike, jel?
Ali da zaključim spamaru, sumnjam da ćeš naći takav servis, dapače sumnjam i da postoji i zato krpicu u ruke i trljaj.
Lijepi pozdrav

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 03.05.2009., 13:33   #20
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Citiraj:
Ovo što su ti rekli da postoje takvi servisi, to su ti valjda rekli iz zajebancije jerbo nisu mogli vjerovat što tražiš. Ostane ti končića i čestica prašine??? Hm, možda je to zato što nisi dobro očistio??? Tebi fakat nije jasno da je vjerojatno svima koji su pročitali ovaj thread nevjerojatno da tražiš servis za profesionalno čiščenje LCD-a. Bilo je bezobrazno što sam naveo da je postojao thread Mladež i droge? Čuj, činjenica je da je takav thread postojao i da su tamo fakat išli postovi poput tvog. Dakle, nisu išli postovi poput; "Windowsi mi se restartaju iz nekog razloga" nego oni nevjerojatni.
Što se tiče tvoje posebnosti i osjećajnosti, sorry, nisam znao da je nedjelja, dan kojim si ti u bedu i nije ti do humora. To su neke emo spike, jel?
Ali da zaključim spamaru, sumnjam da ćeš naći takav servis, dapače sumnjam i da postoji i zato krpicu u ruke i trljaj.
Lijepi pozdrav
1. Nisu mi samo rekli oni ( kao prvo to su 3 firme od koje su 2 firme u kojoj rade ljudi koje dobro poznajem i nisu se zejbavali) nego i još par ljudi iz Zagreba koji su čistili LCD display od mobitela takvim načinom.

2. Ne, nemoguce je ovakvim "normalnim" načinom sasvim dobro očistiti LCD, uvijek nešto ostane. Uvijek.

3. Bezobrazno je što si indirektno rekao da sam na drogi pošto sam otvorio ovaj thread.

Citiraj:
Šteta što su lockali mladež i droge
4. Emo nisam, a spammer si sam pošto si prvi počeo s offtopicom ,to je valjda i tebi jasno.

5. Frustracije koje imaš plz. iskaljavaj na nekom drugom, Internet trpi kao i papir, i lako je pljuckati na sve strane dok se u RL šuti , shvati da pričaš s ljudima od krvi i mesa.

Lijepi pozdrav i tebi.
Staro 03.05.2009., 14:05   #21
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
To sto si opisao se dogada na puno mjesta. Jednostavno je prasina usla s unutrašnje strace ekrana. Morao bi otvoriti game boy i ocistiti.
Imam ja bar 5 uredaja s tim problemom.
Staro 03.05.2009., 16:16   #22
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Citiraj:
Autor pipe Pregled postova
To sto si opisao se dogada na puno mjesta. Jednostavno je prasina usla s unutrašnje strace ekrana. Morao bi otvoriti game boy i ocistiti.
Imam ja bar 5 uredaja s tim problemom.
Očistih ga, no pri svakom čišćenju se nakupi dodatnih čestica prašine,končića... upravo ću sad probati s antistatičkom krpicom i sredstvom za LCD displaye.
Staro 03.05.2009., 18:36   #23
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Evo upravo probao, nije baš urodilo plodom, vražije bjele točkice su stalno prisutne...
Staro 03.05.2009., 18:57   #24
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Nemate se sta smijati decku zato sto je trazio servis za profesionalno ciscenje LCD displaya, ali kad je u pitanju igraca konzola ipak je pomalo ...
Radim na servisiranju bankomatu za najvecu banku kod nas u BiH, i jednom godisnje LCD displayi se skidaju sa uređaja, stavljaju se zamjenski, a ovi prljavi se nose u servis na ciscenje. Neznam jel kad tko od vas rastavio LCD, ali vjerujte mi da ja ne mogu vise od dva komada dnevno rastaviti, temeljito ocistiti i ponovo sastaviti. A odradio sam ih preko 300 komada do sada
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2009., 21:21   #25
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
1. Nisu mi samo rekli oni ( kao prvo to su 3 firme od koje su 2 firme u kojoj rade ljudi koje dobro poznajem i nisu se zejbavali) nego i još par ljudi iz Zagreba koji su čistili LCD display od mobitela takvim načinom.

2. Ne, nemoguce je ovakvim "normalnim" načinom sasvim dobro očistiti LCD, uvijek nešto ostane. Uvijek.

3. Bezobrazno je što si indirektno rekao da sam na drogi pošto sam otvorio ovaj thread.

4. Emo nisam, a spammer si sam pošto si prvi počeo s offtopicom ,to je valjda i tebi jasno.

5. Frustracije koje imaš plz. iskaljavaj na nekom drugom, Internet trpi kao i papir, i lako je pljuckati na sve strane dok se u RL šuti , shvati da pričaš s ljudima od krvi i mesa.

Lijepi pozdrav i tebi.
1. Dobro, nek ti onda ti pouzdani izvori daju adrese tih servisa. Što si uopće postavljao pitanje ovdje?

2.Gle, ti ne kužiš da ljudima na forumu nije jasno u čemu je tvoj problem da ne možeš očistiti jedan mali LCD. Čime je on toliko zaprljan da tebi treba profesionalna pomoć? I ako ti nađeš taj famozni servis, zar ćeš visit tamo dvaput tjedno pošto se te konzolice nosaju po džepovima, diraju se prstima itd. pa će ti stalno bit prljav. Ti spominješ da ti ostaju končići i prašina. Pa zaboga, koristiš lošu krpicu! Ovdje su neki na forumu govorili da čiste svoje displaye tako da pljucnu na ekran i pobrišu krpicom i kunuli su se da je nevjerojatno učinkovito. A tebi trebaju profesionalci. Zato te nitko ozbiljno ne shvaća.

3.Nisam rekao da si na drogi nego sam rekao da bi tvoj post zaslužio da uđe u thread mladež i droge. U tom threadu se ne priča o drogiranju. U tom threadu (da si otvorio link, shvatio bi) su postovi čije je postojanje nerazumno, nevjerojatno, suludo, kakogod. I po mom mišljenju, svatko kome treba profesionalna pomoć da očisti svoju malu gameboy konzolicu (dakle, ne govorimo o WraGGovim bankomatima koji su izloženi svemu i svačemu) zaslužuje da ga se citira u tom threadu.

4. OK, možda nisi emo ali si vrlo posebna i osjetljiva biljčica. Gledaš ljude s visoka i nemreš shvatit da nam je suludo da netko traži tako nešto kao ti. Da si prihvatio šalu, vjerujem da bi više pomoći dobio. Da si rekao, ej, znam da zvuči nevjerojatno al sjebo sam ekran od gameboya na taj i taj način, kak da to očistim, našlo bi se pametnih odgovora. Al ti spominješ da tebi nakon čiščenja ostane trunka prašine i komadići končića. I šta da ti čovjek na to kaže? NISI DOBRO OČISTIO. Uzmi krpicu od mikrofibre ili onu krpicu što dobiješ s naočalama što ne puštaju končiće, dobro obriši i bok.

5. Što se frustracija tiče, hm, baš i ne znam ko ovdje ispada isfrustriran, ti ili ja. Ja nisam na zajebanciju odgovorio sa storijama o kreditima i četveročlanoj obitelji te danima za smijanje i humor. Ja ti lijepo preporučam da ostaviš svoj mali gameboy, izađeš u RL, družiš se s ljudima i da se ne živciraš toliko oko toga.

Lijepi pozdrav

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 03.05.2009., 22:45   #26
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

1. Nisam ih htio dalje gnjaviti, znaš, oni su na poslu, gužva je.

2. Nažalost trebao bi vidjeti o čemu se radi da znaš kakav je GBA LCD display pain in the ass.

3. Kaži što hoćeš, no ispalo je tako kako sam ti rekao.

4. Nisam osjetljiv. Pitao sam pitanje, ako je nekom to suludo - zašto uopće posta onda? Nisam ništa sjebao tako da neznam zašto bi to navodio? Jednostavno je na LCD-u jedan dan osvanulo smetalo u obliku prašine ili čeg već.

5. Sorry, no neznam zašto moj socijalni život povezuješ s gameboyem. Neznam niti kako je on relevantan s cijelom ovom temom. Već sam naglasio, da sam isprobao čak i danas microfiber krpu no stvar ostaje ista ili bude malo bolje no ne dovoljno. Očito je da se samim postupkom čišćenja nanosi nešto prašine stoga je potrebno izmisliti neku drugu tehniku, i radim na tome no zatrazio sam pomoć u vidu ideja i iskustva.

lp !
Staro 03.05.2009., 23:03   #27
AiM
Premium

Datum registracije: Jul 2006
Kako ti je uopce prasina uspjela doci pod LCD ?.. Šta si ga otvarao ili sta, jer prasina sama tesko da dode ispod, i to sto upadne je neprimjetno
AiM je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2009., 23:42   #28
Nybelung
Guest

Citiraj:

Hvala.
Ne mogu vjerovati... Pa prvi april je već prošao.
  Reply With Quote
Staro 04.05.2009., 01:14   #29
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Citiraj:
Autor AiM Pregled postova
Kako ti je uopce prasina uspjela doci pod LCD ?.. Šta si ga otvarao ili sta, jer prasina sama tesko da dode ispod, i to sto upadne je neprimjetno
Nisam otvarao. Nije neprimjetno.

@Nybelung

hi.
Staro 04.05.2009., 07:49   #30
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
1. Nisam ih htio dalje gnjaviti, znaš, oni su na poslu, gužva je.
3 firme od koje su 2 firme u kojoj rade ljudi koje dobro poznaješ plus par ljudi iz Zagreba koji su čistili u tom servisu i ti nikog od njih nisi mogao pitat gdje se nalazi??? Jer su zauzeti? Kaj i vikendom?

Citiraj:
2. Nažalost trebao bi vidjeti o čemu se radi da znaš kakav je GBA LCD display pain in the ass.
Fakat, užas živi... Pogledaj samo te gomile kuteva, neravnine, zakučaste dijelove... WTF?

Citiraj:
3. Kaži što hoćeš, no ispalo je tako kako sam ti rekao.
Nimalo me ne dira kako si shvatio pošto sam decidirano objasnio na što mislim. Thread je postojao, i dalje se može čitati al je lockan.

Citiraj:
4. Nisam osjetljiv. Pitao sam pitanje, ako je nekom to suludo - zašto uopće posta onda? Nisam ništa sjebao tako da neznam zašto bi to navodio? Jednostavno je na LCD-u jedan dan osvanulo smetalo u obliku prašine ili čeg već.
Ako to nije prašina koja se ne može skinuti, onda je ogrebotina. Ako nije ogrebotina, onda je zaflekano s nečim drugim. Jerbo prašinu i končić sam uvijek uspio skinuti s nekakvog displaya (suludo je što to uopće moram pisat).

Citiraj:
5. Sorry, no neznam zašto moj socijalni život povezuješ s gameboyem. Neznam niti kako je on relevantan s cijelom ovom temom. Već sam naglasio, da sam isprobao čak i danas microfiber krpu no stvar ostaje ista ili bude malo bolje no ne dovoljno. Očito je da se samim postupkom čišćenja nanosi nešto prašine stoga je potrebno izmisliti neku drugu tehniku, i radim na tome no zatrazio sam pomoć u vidu ideja i iskustva.
Gle, sam si počeo spominjat RL, kak je teško ljudima od krvi i mesa itd. I nevjerojatno mi je da s čistom krpicom s mikrovlaknima ti uspiješ nanest novu prašinu. Pa ak ti ostaje prašina i ti ne znaš što bi, otpuši ju s fenom (naravno, stavi na hladno puhanje).

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F