Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 08.03.2009., 01:28   #1
GoranSB
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Croatia
Postovi: 13
T-Com MAXadsl

bok
moze sam jedno pitanje.u modem/router mi stoju u status od modema
DSL Up 6016 kbps / 768 kbps
a meni kod speedtest stoji jel to normalno ili je tu neka greska????mislim da meni pokaziva speedtest da imam 2 mbit ak stoji 1721 kb/s ili se varam?!?moze mi neko odgovorit

HVALA

POZZ
GoranSB je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2009., 01:45   #2
Veki-os
Premium
Moj komp
 
Veki-os's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 3,915
Ma to ti je do speedtesta,meni isto tako pokaže ako testiram na Varaždin,probaj na SLo testirat,ili jednostavno skini nešto.
Veki-os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 08.03.2009., 10:29   #3
pipe
Bill Gates
Moj komp
 
pipe's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Vukovar
Postovi: 1,978
Jel imas MaxTV? Ako imas onda je zbog toga.
__________________
[Project] Silent Bandwidth Killer [56k Warning!]
I ja imam na ploci.
pipe je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2009., 14:28   #4
jurbAs
Premium
Moj komp
 
jurbAs's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 2,490
ja isto mislim da je to max tv tj on ti je sam 4mbita a 2 ti je brzina....
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2009., 21:02   #5
GoranSB
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Croatia
Postovi: 13
Citiraj:
Autor pipe Pregled postova
Jel imas MaxTV? Ako imas onda je zbog toga.
da imam max tv znaci jos mi nisu povecali brzinu

hvala na odgovorima
GoranSB je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2009., 12:18   #6
Rufus1987
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Vukovar
Postovi: 20
Problem s brzinom (TCOM)

Ovako imam sljedeci problem u petak su mi povećali brzinu i sve fino išlo i sad danas odjednom smanjena brzina na 2mbita a u routeru stoji 8mbita nekuzim kako uzeo sam maxtv na probni rok al nisam to ni dobio jos a skidao je fino 800 i nešto kb/s i sad odjednom banana na speedtestu kaze 1700kbs.hvala unaprijed svima
Rufus1987 je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2009., 13:30   #7
DjedMraz
Chile
Moj komp
 
DjedMraz's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: Destination Unknown
Postovi: 370
Jel ti imas 2/256 adsl? ostalih 6 mbps ti otpada na maxtv.. nista cudno
__________________
___________________
DjedMraz je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2009., 13:33   #8
Rufus1987
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Vukovar
Postovi: 20
Tako je imam 2mbita po pravilu brzinu al pazi maxtv nemam jos tek sam narucio prije par dana u petak je povecana bila brzina znaci skidalo je 800kb/s jel inace koliko znam za maxtv da nemos koristit njegov dio brzine i nekuzim kako sam mogao koristit i kako sad odjednom smanjeno i jel neide za maxtv 4mbita?
Rufus1987 je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2009., 13:58   #9
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,856
Znam na šta misliš, bug koji su prije imali (a to je da dok neradi MaxTv imaš "cijelu" vezu za net) su u međuvremenu rješili. Imao si kratko vrijeme dok nisu skonfigurirali do kraja.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2009., 14:10   #10
Rufus1987
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Vukovar
Postovi: 20
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Znam na šta misliš, bug koji su prije imali (a to je da dok neradi MaxTv imaš "cijelu" vezu za net) su u međuvremenu rješili. Imao si kratko vrijeme dok nisu skonfigurirali do kraja.
Hmm i nakraju koliko treba za maxtv biti 4mbita ili 6?
jel evo frend ima 6mbita kod tcoma s maxt-vom i 2mbita brzinu znaci za maxtv bi trebalo biti 4mbita dosta znaci ako ja imam 8mbita sad trebalo bi ici pola pola al eto 2mbita mi download ni toliko

Zadnje izmijenjeno od: Rufus1987. 10.03.2009. u 15:08.
Rufus1987 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 10.03.2009., 18:45   #11
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,856
Prvo provjeri na SZK ili user stranicama koliku brzinu "službeno" trebaš imati (samo net, drugo te ne interesira). Ako je 2MB dl, odbi T-Koma "fer" brzinu (cca 1.7 MB), trebao bi imati oko 170 kB pojedinačni dl.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2009., 18:55   #12
thuNdeR
Premium
 
thuNdeR's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: +55 Brasil, SP
Postovi: 926
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Znam na šta misliš, bug koji su prije imali (a to je da dok neradi MaxTv imaš "cijelu" vezu za net) su u međuvremenu rješili. Imao si kratko vrijeme dok nisu skonfigurirali do kraja.
jesi siguran da su to riješili
thuNdeR je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2009., 19:05   #13
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,856
Netko je ovdje tako prijavio prije neki dan. Možda nisu "popravili" svugdje.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2009., 19:39   #14
Rufus1987
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Vukovar
Postovi: 20
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Prvo provjeri na SZK ili user stranicama koliku brzinu "službeno" trebaš imati (samo net, drugo te ne interesira). Ako je 2MB dl, odbi T-Koma "fer" brzinu (cca 1.7 MB), trebao bi imati oko 170 kB pojedinačni dl.

evo kaze mi u szk da maxtv koristi 4mbita zašto onda ja imam 8mbita jel bi to mozda trebalo ici pola pola za dl i maxtv?

Zadnje izmijenjeno od: Rufus1987. 10.03.2009. u 20:06.
Rufus1987 je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2009., 11:41   #15
Rufus1987
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Vukovar
Postovi: 20
evo sad mi je 2sata bio lik iz tcoma pokušavao napraviti i neide imam 8mbita trebalo bi ici pola pola maxtv i net i jednostavno nece da ide tih 4mbita za dl nazove on likove sto su radili maxtv kazu sve uredu kod njih sta da sad radim neku zalbu il nesto da posaljem?
Rufus1987 je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2009., 13:05   #16
Thoroughbred B
Banned
Moj komp
 
Thoroughbred B's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2003
Lokacija: RI/ZG
Postovi: 4,867
Citiraj:
Autor Rufus1987 Pregled postova
evo sad mi je 2sata bio lik iz tcoma pokušavao napraviti i neide imam 8mbita trebalo bi ici pola pola maxtv i net i jednostavno nece da ide tih 4mbita za dl nazove on likove sto su radili maxtv kazu sve uredu kod njih sta da sad radim neku zalbu il nesto da posaljem?
mozda ti je to max sta ti linija moze podnjet...6mbit

nije mi jasno ovo s max tv-om,ja imam max tv na routeru koji ima net od 2mbit-a ali on i dalje downloada 210kbs dok max tv radi...jos je to router na koji je spojeno 6 kompjutera u firmi (za internet)
Thoroughbred B je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2009., 14:34   #17
Rufus1987
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Vukovar
Postovi: 20
Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
mozda ti je to max sta ti linija moze podnjet...6mbit

nije mi jasno ovo s max tv-om,ja imam max tv na routeru koji ima net od 2mbit-a ali on i dalje downloada 210kbs dok max tv radi...jos je to router na koji je spojeno 6 kompjutera u firmi (za internet)
hehe a nije gle sad mi je trenutno 8mbita stavljeno 8.702 tocnije a mogu 22mbita provjerio mi je lik i sad nezna ni on sta vise napravit to su ovi na centrali nesto zbrkali zvao ih je kazu da sve radi normalno kod njih nece da prstom mrdnu da pogledaju i ubiti trebao bi imati 4mbita za maxtv i 4 za net a on samo vuče 2 sad mozda da se nisu zajebali i stavili 6mbita za maxtv
Rufus1987 je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2009., 17:21   #18
MadBoY
MadModerator
Moj komp
 
MadBoY's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: Varaždin
Postovi: 4,538
Ne vidim u cemu je problem ako ti je download normalnih 2Mbit?

Jedino ako ti do 5.mj. se ne poveca download preko 2Mbit onda je to problem.
__________________
skupi-dupi-du, skupi-dupi-du, pam pam... pf
MadBoY je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2009., 17:31   #19
žile
Banned
 
žile's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 3,074
Lik ima 8mbit vezu.
Ako plaćaš 8,a imaš 25% od toga,a ostalih dva se iz nekog razloga izgubi-meni to zvuči kao problem.
I kod mene slučaj kao kod Thoroughbred B,5 kompova+maxtv na 2mbit=210dl otkad sam to sve namjestio da radi.
žile je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2009., 17:36   #20
MadBoY
MadModerator
Moj komp
 
MadBoY's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: Varaždin
Postovi: 4,538
Citiraj:
Autor Rufus1987 Pregled postova
Tako je imam 2mbita po pravilu brzinu
Citiraj:
Autor žile Pregled postova
Lik ima 8mbit vezu.
__________________
skupi-dupi-du, skupi-dupi-du, pam pam... pf
MadBoY je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2009., 17:38   #21
žile
Banned
 
žile's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 3,074
Citiraj:
Autor Rufus1987 Pregled postova
gle sad mi je trenutno 8mbita stavljeno 8.702 tocnije
žile je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2009., 17:43   #22
MadBoY
MadModerator
Moj komp
 
MadBoY's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: Varaždin
Postovi: 4,538
Toliko mu je pusteno u routeru radi MaxTV-a, koliko sam skuzio nije trazio povecanje na 8mbit, vec su mu samo pustili vise radi MaxTv-a.

Da ima 8Mbit (po novom 10) u ruteru bi mu pisalo "Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.125 / 15.837"
__________________
skupi-dupi-du, skupi-dupi-du, pam pam... pf
MadBoY je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2009., 18:35   #23
Rufus1987
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Vukovar
Postovi: 20
lol gledajte ovako bio je danas tehničar njihov kod mene, ja sam uzeo u prošlu srijedu maxtv naručio i u petak digli brzinu i kaze on digli su ti 8mbita zbog maxTV-a i ostala 4 su ti odmah dignuli kao novu brzinu i jučer je ta brzina opala na 2mbita jednostavno oni su izgleda stavili 6mbita na maxtv umjesto 4 čudi se i on sam nije znao šta napravit a ovi na centrali kazu sve u redu trebam imati 4mbita novu brzinu kod njih sve kaze da radi a neradi a njima je teško otići provjeriti
Rufus1987 je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2009., 21:06   #24
GoranSB
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Croatia
Postovi: 13
bok
pa ko mi moze ovdje neke stvari objasnit.imao sam 2 mbit brzinu kod t-com i ak su povecali onda bi trebao imat 4 mbit jel tak ili sam totalno budala?a pazi sad ovo u routeri mi pise UP 8701 kbps a down 831 kbps moze mi neko reci sta to treba da znaci?jesam ja budala ili ***** ili moj router?jel samo brzina povecana za dsl ili je povecana i brzina za max tv.ah da oprostite nisam napisao imam i max tv
hvala unaprijed na odgovorima

GoranSB je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2009., 21:19   #25
Wozniak jR.
humanware
Moj komp
 
Wozniak jR.'s Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: zGb
Postovi: 416
imas 4 mb i ne vidim di je problem.
To sto router prikazuje +4 mb je zbog maxtv-a
Wozniak jR. je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2009., 21:29   #26
Vejita
Hurr durr
Moj komp
 
Vejita's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Stančić
Postovi: 1,444
Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
"Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.125 / 15.837"
Ja imam Max+8Mib pa imam samo down 11.997. Mozda mi i zato steka toliko. :P

Zovem SZK u petak i kazem da bi si dignio brzinu s 8 na 10 i kaze zenska nema problema u roku od 24h ce biti dignuto kada ono nista, zovem preksutra i kazem kada bi to moglo biti jer je receno da ce biti u roku od 24h i kaze mi da u roku od 72h bi trebalo biti, ja ono ok i nakon 3 dana opet nista i idem ih opet nazvati i kaze mi lik da budu se brzine dizale od 1.3 do 1.5 ...... mogli su mi odma reci a ne da ih zivkam jer su spori.
Vejita je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2009., 15:24   #27
MadBoY
MadModerator
Moj komp
 
MadBoY's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: Varaždin
Postovi: 4,538
Citiraj:
Autor Vejita Pregled postova
Ja imam Max+8Mib pa imam samo down 11.997. Mozda mi i zato steka toliko. :P
Pa sam si rekao da toliko imas sa max+8mbit, sa max+10mbit ukupno puste 15mbit-a.
Citiraj:
Autor Vejita Pregled postova
...... mogli su mi odma reci a ne da ih zivkam jer su spori.
Pa i rekli su odmah, svugdje im pise da ce do 1.5 svima podic brzine, zivkanje da ti dignu nece pomoci.
__________________
skupi-dupi-du, skupi-dupi-du, pam pam... pf
MadBoY je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2009., 15:26   #28
Crash009
Banned
Moj komp
 
Crash009's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 7,362
Meni u zadnja dva dana puca veza svakih 10min zvao ih 100x svaki mi kaze nesto drugo, hebote idem po sacmaricu
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2009., 15:43   #29
Moree
Guest
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 328
brzina mi je jucer bila oko 4kb/sec
Moree je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2009., 15:49   #30
Vejita
Hurr durr
Moj komp
 
Vejita's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Stančić
Postovi: 1,444
Nisam ja niti znao za to dizanje brzina svima, nego bezveze idem da vidim dali ima koja nova akcija i vidim da su brzine vece i malo skuplje pa ono idem ih nazvati da mi digneju na 10 jer 15kn vise neigra nikakvu ulogu i onda mi je zenska mogla reci da se dizeju globalno brzine.
U subotu su imali neki kreš oko 4 ujutro, tako da net nije radio a max jer prikazivao sliku 2min pa 1min pise da je kanal nedostupan.
Vejita je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na