Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.01.2009., 18:09   #1
Pepermint
Premium
Moj komp

Pepermint's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Istopio se kabel

juce mi stigo novi komp(sad je pod moj komp), i fino pospajao, stavio win, sve 5.

i danas ugradio neonke 2x30cm u kuciste, i radile 2-3 sata, i odjednom se pocelo dimit iz kucista, i brzo pogasio sve, na svu srecu nije velika steta, samo je kabel sto ide od molexa do onog splittera za neonke izgorio, otopila se izolacija i puko kabel...
e sad jel zna neko jel to neka tvornicka greska il u cem bi mogo bit problem? sve je dobro pospajano jer se konektori nemogu naopacke okrenit. evo i slika da vidite na sta to lici. poslo sam mail u shop da vidim oce priznati reklamaciju

Pepermint je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2009., 19:01   #2
krimos
Premium
Moj komp

krimos's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Stopit ti se može kabel sam ak je došlo do kratkog spoja i protekla jako velika struja...si siguran da si ama baš sve spojio oke?
Oglas

Oglas
Staro 30.01.2009., 19:26   #3
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ili je kabel bio naslonjen na neki hladnjak.
Staro 30.01.2009., 20:03   #4
Pepermint
Premium
Moj komp

Pepermint's Avatar

taj splitter i kablove sam stavio na dno 5.25" kaveza, i ušteko kablove kak spada(nemogu se okrenit naopačke jer na jednoj strani konektor ima izbočinu, a u spliteru je na tom mjestu rupa, tak da samo tako može uć). a i radilo je 3 sata bez problema, nekontam kak se onda spržilo. iza toga nije ništa spojeno bilo, tak da nije neki drugi uređaj mogo povuć struju il nešt. nekontam kak se moglo istopit
Staro 30.01.2009., 20:05   #5
pera
Premium
Moj komp

pera's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor krimos Pregled postova
Stopit ti se može kabel sam ak je došlo do kratkog spoja i protekla jako velika struja...si siguran da si ama baš sve spojio oke?

Ma daj samo zbog toga se topu kabeli, moze bit da ti je greska u tom ispravljacu regulatoru ili sta je vec ubiti najvjerovatnije je ,a jeli ti napajanje radi ok sada
pera je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2009., 20:12   #6
Pepermint
Premium
Moj komp

Pepermint's Avatar

da sve ok, komp radi.dimilo se jedno 10 sekundi dok se nisam uspio zavuć iza stola da ištekam napajanje... i dobro pa nisam zašarafio bočnu stranicu pa sam ju mogo odma otvorit, i vidim da je užarena žica, pa sam ju iščupo sa molexa. sva sreća nije ništ drugo izgorilo
Staro 31.01.2009., 10:19   #7
NEODLUCAN
Premium

NEODLUCAN's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Gle u mene situacije.Isto tako mi se desilo. Konfiguracija je bila p3.256mb.i neka dva diska i naravno floppy. I kada sam mjenjao napajanje,ma ama bas sam sve fino ukopcao i od floppy-a oni naponski kabal sto mu daje struju potpuno je izgorio .Ogulila se izolacija . Al sto je najsmjesnije napajanje i dalje radi,naravno nije u nicijem racunalo stoji kod mene doma,kao izlozbeni primjerak.

Te neonke iskreno meni su bzv. Imam ih i ja nisu bile na racunalo 10dana.
NEODLUCAN je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno