Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.01.2009., 16:06   #1
ratz_hell
Premium

ratz_hell's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
winodws xp problem sa bootanjem

ovako imao sam jedan hard disk c: i na njemu windowse xp i hrpu programa koje nisam zelio izbrisati, pa sam u ducanu uceo novi hard disk i na tome novom hard disku instalirao nove winowse tj na e: driveu i prebacio sam si bitne podatke sa c: drivea na e drive , i htio bih formatirat c: drive , da mi boota sa e: drivea , u biosu kad stavim da mi je primari boot drive e: onda mi napise "reboot or insert boot media in selcted boot device and press a key" a kada vratim da mije primariy boot drive cstari hdd ) , onda mi se pojavi onaj izbornik prije nego udje u windowse hocu li stare windowse pokrenit(na c:driveu ) ili ove nove na (e , kako da napravim da mi dize odma windowse sa e: drivea tako da mogu formatirat c: drive ?
Staro 24.01.2009., 17:39   #2
zmikic
Premium

zmikic's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Moras iskljuciti status active na C: particiji i namjestiti active na E: particiji. Kada to napravis kompjuter ce prvo bootat sa E: particije.

No problem je sto ce kada bootas sa E: particije, ona postati C: posto je particija sa koje se boota uvijek C: !
To ti moze stvoriti problem jer su windowsi na E: particiji namjesteni da ucitavaju svoje sistemske datoteke sa E: particije...te bootanjem ti windowsi nece uspjesno naci svoje podatke jer je slovo njezine particije promijenjeno
Oglas

Oglas
Staro 25.01.2009., 02:11   #3
ratz_hell
Premium

ratz_hell's Avatar

hmm razumijem , ali svejedno bi probao da napravim to, kako da prebacim onda sa active c: na active e: ?
Staro 25.01.2009., 02:17   #4
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
The computer does not start after you change the active partition by using the Disk Management tool

Citiraj:
jedan hard disk c: i na njemu windowse xp i hrpu programa koje nisam zelio izbrisati, pa sam u ducanu uceo novi hard disk i na tome novom hard disku instalirao nove winowse tj na e: driveu i prebacio sam si bitne podatke sa c: drivea na e drive
Kloniranje diskova pomocu Acronis True Image programa?
Čak i npr. "omiljeni" proizvođač diskova to omogućava...
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2009., 02:25   #5
ratz_hell
Premium

ratz_hell's Avatar

sta onda uciniti ako to ne ?

EDIT:

cek nisam skontao...mogu li ovaj disk e: sa tim programom iskopirat cijeli na c: , ali c: drive nije formatiran , a rjesenje bi bilo to samo kako formatirat c drive? nedopusta mi formatirat c: buduci da je bash on active , moze li taj program formatirat c drive i odma prekopirat e drive na c : ??

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 26.01.2009. u 18:26.
ratz_hell je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2009., 10:02   #6
zmikic
Premium

zmikic's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ja bi ti preporucio da ubacis instalacijski cd od windowsa, udes u setup, izbrises C: particiju i instaliras windowse na C: particiju, pokrenes te nove windowse sa te C: particije i ponovo kopiras sve bitne podatke natrag sa E: particije na C: particiju jer ces nesto vjerovatno zahebat.
Staro 25.01.2009., 19:55   #7
ratz_hell
Premium

ratz_hell's Avatar

a cini mi se da cu tako i napravit, dupli posao opet isto radit , al eto...izgleda da nema druge...
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno