PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   winodws xp problem sa bootanjem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=135712)

ratz_hell 24.01.2009. 16:06

winodws xp problem sa bootanjem

ovako imao sam jedan hard disk c: i na njemu windowse xp i hrpu programa koje nisam zelio izbrisati, pa sam u ducanu uceo novi hard disk i na tome novom hard disku instalirao nove winowse tj na e: driveu i prebacio sam si bitne podatke sa c: drivea na e drive , i htio bih formatirat c: drive , da mi boota sa e: drivea , u biosu kad stavim da mi je primari boot drive e: onda mi napise "reboot or insert boot media in selcted boot device and press a key" a kada vratim da mije primariy boot drive c:(stari hdd ) , onda mi se pojavi onaj izbornik prije nego udje u windowse hocu li stare windowse pokrenit(na c:driveu ) ili ove nove na (e:) , kako da napravim da mi dize odma windowse sa e: drivea tako da mogu formatirat c: drive ?

zmikic 24.01.2009. 17:39

Moras iskljuciti status active na C: particiji i namjestiti active na E: particiji. Kada to napravis kompjuter ce prvo bootat sa E: particije.

No problem je sto ce kada bootas sa E: particije, ona postati C: posto je particija sa koje se boota uvijek C: !
To ti moze stvoriti problem jer su windowsi na E: particiji namjesteni da ucitavaju svoje sistemske datoteke sa E: particije...te bootanjem ti windowsi nece uspjesno naci svoje podatke jer je slovo njezine particije promijenjeno

ratz_hell 25.01.2009. 02:11

hmm razumijem , ali svejedno bi probao da napravim to, kako da prebacim onda sa active c: na active e: ?

thopok 25.01.2009. 02:17

The computer does not start after you change the active partition by using the Disk Management tool

Citiraj:

jedan hard disk c: i na njemu windowse xp i hrpu programa koje nisam zelio izbrisati, pa sam u ducanu uceo novi hard disk i na tome novom hard disku instalirao nove winowse tj na e: driveu i prebacio sam si bitne podatke sa c: drivea na e drive
Kloniranje diskova pomocu Acronis True Image programa?
Čak i npr. "omiljeni" proizvođač diskova to omogućava...

ratz_hell 25.01.2009. 02:25

sta onda uciniti ako to ne ?

EDIT:

cek nisam skontao...mogu li ovaj disk e: sa tim programom iskopirat cijeli na c: , ali c: drive nije formatiran , a rjesenje bi bilo to samo kako formatirat c drive? nedopusta mi formatirat c: buduci da je bash on active , moze li taj program formatirat c drive i odma prekopirat e drive na c : ??

zmikic 25.01.2009. 10:02

Ja bi ti preporucio da ubacis instalacijski cd od windowsa, udes u setup, izbrises C: particiju i instaliras windowse na C: particiju, pokrenes te nove windowse sa te C: particije i ponovo kopiras sve bitne podatke natrag sa E: particije na C: particiju jer ces nesto vjerovatno zahebat.

ratz_hell 25.01.2009. 19:55

a cini mi se da cu tako i napravit, dupli posao opet isto radit , al eto...izgleda da nema druge...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:28.