|
![]() |
#1 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() Evo ovako, imam ADSL i onaj splitter ima samo jedan izlaz za telefon. Mene sada zanima postoji li neka spravica (po mogućnosti jeftina ![]() Tnx unaprijed... EDIT: Je li možda ovo što meni treba: link P.S. Neka cijenjena gospoda moderatori unaprijed prime moje isprike ako ova tema nije na dobrom mjestu i molim ih da me u slučaju možebitnog premještanja obavijeste na PM jer u suprotnom neću imati pojma gdje mi je završila tema ,a tražilica nikad ne nađe ono što trebam. ![]()
Failure is always an option. Zadnje izmijenjeno od: RisingPower. 18.12.2008. u 21:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
to je spliter kojeg tražiš, samo je pitanje da li će ti fizički stati adapter i do njega priključak za modem radi blizine utičnica. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
čudovište
|
Citiraj:
![]() Vjerujem da meni treba samo običan telefonski razdjelnik koji će od jedne utičnice napraviti dvije. Neka me netko ispravi ako se varam.
![]() |
![]() |
#5 |
čudovište
|
Nitko ne čita sa razumijevanjem što pišem... Dakle, trebam ovo sa slike: ![]() Naravno, to uključim iza splittera i telefoni bi morali raditi. Ostaje jedino pitanje gdje da to nabavim? Valjda sam bio dovoljno jasan ovaj put... ![]()
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() |
#7 | |
čudovište
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
nautic expert
|
2xženski). -->
ovaj drugi koji si predložio (ž-->2xž) traži komad kabela od adsl splitera do njega i to će stati. ![]() skužio sam te i prvi put. sliku sam stavio da pokažem da su utičnice adsl splitera preblizu za onaj prvi adapter-razdjelnik (muški-->2xženski).
ovaj drugi koji si predložio (ž-->2xž) traži komad kabela od adsl splitera do njega i to će stati. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Tako sam i ja rijesiio s tim adapterom,ali trostruki,kupio u ELZAPU ![]() @mymoon i ja sam se bojao da nece stat,ali sam kad sam slagao sjetio se da je TEL sa strane di je samo jedna uticnica,a LINE i MODEM su tu di su dvije ![]() EDIT: jos jedno pitanjce naime imamo dva telefona u kuci,u stanu gore i dolje,ista tel linija,oba imaju svoju bazu (bezicni).Sta mi treba da se medusobno mozemo pozivati (ako je moguce) te da drugi prekine zvoniti istog trenutka kad se netko na prvi telefon javi?
![]() |
#10 | |
nautic expert
|
Citiraj:
![]() što se tiče povezivanja 2 tel. postoje male centrale za takve slučajeve, ali to su uglavnom poslovna rješenja. postoje i telefoni sa 2 bežične (ili više) slušalice gdje je to fora riješeno bez ikakvih centrala. baza sve radi. siemens i grundig tel su tu najjači, panas kaska ali ima i on takvih modela. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
da,to sam se i bojao,naime nemogu ih na istu bazu staviti jer mi gore u stanu ne lovi najsretnije u boravku i kuhinji :/
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Svaki ima svoju vlastitu bazu, ali se mogu međusobno povezivati bez ikakvih dodataka. Siemens ima takav sistem. Imam adapter kao gore, ali m->2ž i spojen na 2 telefona. Kad se na jednom javim, drugi prestane zvoniti.
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
U svom bivšem stanu sam sistem posložio malo drugačije (bilo je više telefona). Odredio sam si jednu liniju/kabel samo za adsl, a jedna je bila za sve ostale telefone. Onda sam splitter stavio u tf razvodni ormarić na stubištu zgrade. I sve je radilo kako treba godinama.
![]() |
#16 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
nije to komplikacija, kako da ja spojim telefon u mom konkretnom slučaju. Imam dva objekta, telefonska linija dolazi na prvi, te u njemu imam tel. uređaj, i onda žica ide zrakom na kuću, u kojoj imam drugi telefon. Na istom broju. i kako da ja to napravim sad.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
A gdje ti je modem. Mislio sam na onaj razvodnik za dva telefona, po meni potpuno nepotrebno jer isto možeš dobit da spojiš žice tako da ih sfrčeš i izoliraš, osim ako imaš več konektore.
![]() |
#18 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Ako ti je problem ADSL onda je to nešt drugo ali to je problem mreže unutar kuće, ako ne prolazi WiFi ili BT uvjek se može povuć žičana mreža...
![]() |
![]() |
#19 |
čudovište
|
2xženski).
ovaj drugi koji si predložio (ž-->2xž) traži komad kabela od adsl splitera do njega i to će stati. ![]() |
![]() |
#20 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() @gabre,ja sam sebi sve u potkrovlje stavio odma kraj njihove one kutije (osim modema-on je gore u stanu)
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
![]() |
#23 | |
nautic expert
|
Citiraj:
to bi kod roberta moglo biti nezgodno kada preko telefona ogovara sestru. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
ma skuzi se kad neko digne slusalicu drugu,ali kazem jebo mater ne prestaje odma zvonit,bas smo testirali ^^ A za pozivanje sam pokusavao ono s jedne baze na drugu,al jebo mater neznam kak ih "umrezit" ![]() da se bar mogu dodjelit ip adrese i subnet ^^
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|