PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Priključivanje 2 telefona iza splittera? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=130942)

RisingPower 18.12.2008. 20:59

Priključivanje 2 telefona iza splittera?

Evo ovako, imam ADSL i onaj splitter ima samo jedan izlaz za telefon. Mene sada zanima postoji li neka spravica (po mogućnosti jeftina :D ) pomoću koje mogu istodobno imati 2 telefona iza splittera?

Tnx unaprijed...

EDIT: Je li možda ovo što meni treba: link

P.S.
Neka cijenjena gospoda moderatori unaprijed prime moje isprike ako ova tema nije na dobrom mjestu i molim ih da me u slučaju možebitnog premještanja obavijeste na PM jer u suprotnom neću imati pojma gdje mi je završila tema ,a tražilica nikad ne nađe ono što trebam. :D

mymoon 18.12.2008. 21:16

to je spliter kojeg tražiš, samo je pitanje da li će ti fizički stati adapter i do njega priključak za modem radi blizine utičnica.

http://www.ic.ims.hr/informaticke_mr...sl-spliter.jpg

RisingPower 18.12.2008. 21:28

Citiraj:

Autor mymoon (Post 1224270)
to je spliter kojeg tražiš, samo je pitanje da li će ti fizički stati adapter i do njega priključak za modem radi blizine utičnica.

Na slici je ADSL splitter kojeg već imam... :stoopid:

Vjerujem da meni treba samo običan telefonski razdjelnik koji će od jedne utičnice napraviti dvije. Neka me netko ispravi ako se varam.

tiki66 18.12.2008. 21:31

Imam totalno istu stvar i prikljucena 2 telefona. Samo to ulljucis u PHONE na splitteru i ovo od telefona u to. Poslikam sutra ako treba

RisingPower 18.12.2008. 21:39

Nitko ne čita sa razumijevanjem što pišem... Dakle, trebam ovo sa slike:

http://img.w3dizajn.net/images/T-0036qwe.jpg

Naravno, to uključim iza splittera i telefoni bi morali raditi. Ostaje jedino pitanje gdje da to nabavim?

Valjda sam bio dovoljno jasan ovaj put... :D

yedwy 18.12.2008. 21:46

http://www.telebit.hr/default.aspx?sifGrp=-345268412

RisingPower 18.12.2008. 21:50

Citiraj:

Autor yedwy (Post 1224310)

Aleluja, zahvaljujem! :care:

mymoon 18.12.2008. 23:40

skužio sam te i prvi put. sliku sam stavio da pokažem da su utičnice adsl splitera preblizu za onaj prvi adapter-razdjelnik (muški-->2xženski).

ovaj drugi koji si predložio (ž-->2xž) traži komad kabela od adsl splitera do njega i to će stati. ;)

robert7 18.12.2008. 23:58

Tako sam i ja rijesiio s tim adapterom,ali trostruki,kupio u ELZAPU :D

@mymoon i ja sam se bojao da nece stat,ali sam kad sam slagao sjetio se da je TEL sa strane di je samo jedna uticnica,a LINE i MODEM su tu di su dvije :p

EDIT: jos jedno pitanjce

naime imamo dva telefona u kuci,u stanu gore i dolje,ista tel linija,oba imaju svoju bazu (bezicni).Sta mi treba da se medusobno mozemo pozivati (ako je moguce) te da drugi prekine zvoniti istog trenutka kad se netko na prvi telefon javi?

mymoon 19.12.2008. 00:27

Citiraj:

Autor robert7 (Post 1224465)
...
@mymoon i ja sam se bojao da nece stat,ali sam kad sam slagao sjetio se da je TEL sa strane di je samo jedna uticnica,a LINE i MODEM su tu di su dvije :p ...

'bemmumiša, moguće. ne da mi se sada ići zavlačiti ispod stola da provjerim. :)

što se tiče povezivanja 2 tel. postoje male centrale za takve slučajeve, ali to su uglavnom poslovna rješenja. postoje i telefoni sa 2 bežične (ili više) slušalice gdje je to fora riješeno bez ikakvih centrala. baza sve radi. siemens i grundig tel su tu najjači, panas kaska ali ima i on takvih modela.

robert7 19.12.2008. 00:33

da,to sam se i bojao,naime nemogu ih na istu bazu staviti jer mi gore u stanu ne lovi najsretnije u boravku i kuhinji :/

coconut 19.12.2008. 08:37

Svaki ima svoju vlastitu bazu, ali se mogu međusobno povezivati bez ikakvih dodataka. Siemens ima takav sistem.

Imam adapter kao gore, ali m->2ž i spojen na 2 telefona. Kad se na jednom javim, drugi prestane zvoniti.

Gabre 19.12.2008. 09:37

meni je apsolutni kretenizam to sa spliterima i ovim novim ruterima..
pa kako da si spojim telefon u kući ako mi je kuća na 3 kata i na svakom katu hoću imat urerđaj...

coconut 19.12.2008. 10:17

U svom bivšem stanu sam sistem posložio malo drugačije (bilo je više telefona). Odredio sam si jednu liniju/kabel samo za adsl, a jedna je bila za sve ostale telefone. Onda sam splitter stavio u tf razvodni ormarić na stubištu zgrade. I sve je radilo kako treba godinama.

pinkskin 19.12.2008. 10:35

Al komplicirate, ja sam spojio tri telefona poslije splitera tako da sam ogulio žice i spojio zdravo seljački i sve radi.

Gabre 19.12.2008. 10:48

nije to komplikacija, kako da ja spojim telefon u mom konkretnom slučaju.

Imam dva objekta, telefonska linija dolazi na prvi, te u njemu imam tel. uređaj, i onda žica ide zrakom na kuću, u kojoj imam drugi telefon. Na istom broju.

i kako da ja to napravim sad..

pinkskin 19.12.2008. 11:07

A gdje ti je modem.

Mislio sam na onaj razvodnik za dva telefona, po meni potpuno nepotrebno jer isto možeš dobit da spojiš žice tako da ih sfrčeš i izoliraš, osim ako imaš več konektore.

yedwy 19.12.2008. 11:44

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1224618)
meni je apsolutni kretenizam to sa spliterima i ovim novim ruterima..
pa kako da si spojim telefon u kući ako mi je kuća na 3 kata i na svakom katu hoću imat urerđaj...

Ljepo ako već imaš telefonsku instalaciju staviš između svake utičnice i telefona na svakom katu (pretpostavljam da imaš jednog na katu) splitter ili mikrofilter i gotovo, nemora nužno biti spojen i ADSL u njega niti je limit na jedan splitter, on samo "filtrira" ADSL tonove iz signala koji ide na telefon da ne stvara probleme s telefonom, ADSL radi uvjek, čak i bez filtera/splittera, možeš ga zabit i drito u zid ako oćeš...

Ako ti je problem ADSL onda je to nešt drugo ali to je problem mreže unutar kuće, ako ne prolazi WiFi ili BT uvjek se može povuć žičana mreža...

RisingPower 19.12.2008. 13:20

Citiraj:

Autor mymoon (Post 1224451)
skužio sam te i prvi put. sliku sam stavio da pokažem da su utičnice adsl splitera preblizu za onaj prvi adapter-razdjelnik (muški-->2xženski).

ovaj drugi koji si predložio (ž-->2xž) traži komad kabela od adsl splitera do njega i to će stati. ;)

Tako sam i ja mislio dok nisam pogledao splitter i na njemu su zajedno ulazi za liniju i modem, dok je ulaz za telefon sam. Zato sam na kraju u Linksu uzeo 1x muški - 2x ženski razdjelnik i sve radi super.

thopok 19.12.2008. 16:36

Citiraj:

Ljepo ako već imaš telefonsku instalaciju staviš između svake utičnice i telefona na svakom katu (pretpostavljam da imaš jednog na katu) splitter ili mikrofilter i gotovo
Sve mi se čini da je tu problem VoIP.

robert7 19.12.2008. 17:35

Citiraj:

Autor coconut (Post 1224595)
Svaki ima svoju vlastitu bazu, ali se mogu međusobno povezivati bez ikakvih dodataka. Siemens ima takav sistem.

Imam adapter kao gore, ali m->2ž i spojen na 2 telefona. Kad se na jednom javim, drugi prestane zvoniti.

Onda ce bit da mene panasonic zajebava,jerbo niti se ne uspijem pozivati,niti se odma prekida ton dojave na drugom (delay od par sec :D)

@gabre,ja sam sebi sve u potkrovlje stavio odma kraj njihove one kutije (osim modema-on je gore u stanu)

pinkskin 19.12.2008. 18:29

Citiraj:

Autor robert7 (Post 1224903)
@gabre,ja sam sebi sve u potkrovlje stavio odma kraj njihove one kutije (osim modema-on je gore u stanu)

Tak sam i ja stavio jer imam tri priključka za telefon i jedan za modem i tak mi je bilo najlakše.

mymoon 19.12.2008. 20:11

Citiraj:

Autor coconut (Post 1224595)
...

to je normalno da prestane zvoniti pa da imaš spojeno i 20 telefona spliterima, samo što je problem što se na svakom od tih telefona može prisluškivati razgovor.

to bi kod roberta moglo biti nezgodno kada preko telefona ogovara sestru. ;)

robert7 20.12.2008. 01:57

ma skuzi se kad neko digne slusalicu drugu,ali kazem jebo mater ne prestaje odma zvonit,bas smo testirali ^^

A za pozivanje sam pokusavao ono s jedne baze na drugu,al jebo mater neznam kak ih "umrezit" :D

da se bar mogu dodjelit ip adrese i subnet ^^

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:30.