Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.11.2008., 20:38   #1
M.Vlahovic
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2008
Vista net problem

Ovak
Imam Vistu Ultimate x64
matična je p35-ds4
mrežna integrirana rtl8168/8111
imam zyxela
spajam se prek kabela
ručno konektiranje(ne router mode)
t-com 2mbit

I ovaj problem ja se konektam i sve ok radi to ljepo fino, i ostavm utorrent da skida i vratim se nakon par sati i torent i dalje skida pristojnih 100-150kb
i probam ja otvorit neki sajt u firefoxu i neće, također niti IE7, msn je kao online ali ja probam slat nekom poruku i ništa se ne buni, ali nitko ne odgovara
i tako ne mogu ništa raditi dok ne restartam, ali utorrent i dalje može skidat
M.Vlahovic je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2008., 20:48   #2
fanspeed
ATI FOREVER
Moj komp

fanspeed's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
meni je isto tako, dok mi uTorrent skida ne mogu na net, kada ga isključim dere sve živo...imam isti modem kao ti i isti OS...možda uTorrent ti preoptereti net pa uopće neće na internet il tako nešta...eto moje mišljenje
fanspeed je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.11.2008., 20:50   #3
M.Vlahovic
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor fanspeed Pregled postova
meni je isto tako, dok mi uTorrent skida ne mogu na net, kada ga isključim dere sve živo...imam isti modem kao ti i isti OS...možda uTorrent ti preoptereti net pa uopće neće na internet il tako nešta...eto moje mišljenje
ali ne, pazi, ja mogu sad surfat dok utorrent skida, a kasnije kad ne diram ništa neko vrijeme, onda se zblesira, utorrent dalje skida, surfat ne mogu, probam izgasit torrent i dalje ne mogu surfat... i ne radi msn ni mail
Probam rekonektat i ništa opet, kao konektao je ali ne radi, i moram na kraju restartat komp

Zadnje izmijenjeno od: M.Vlahovic. 23.11.2008. u 21:14.
Staro 23.11.2008., 21:15   #4
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
http://i33.tinypic.com/s5lm36.jpg
Restartajte tu konekciju i sve bi trebalo biti u redu
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2008., 21:31   #5
M.Vlahovic
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor sipe Pregled postova
http://i33.tinypic.com/s5lm36.jpg
Restartajte tu konekciju i sve bi trebalo biti u redu
Sve mi se čini da je problem negdje dublje

Ovako sad sam pokrenuo torrent, i nije ni počelo skidat (znači DL 0 UL 0) i već mi nije htjelo upalit nijednu stranicu.
I probam restartat tu konekciju izgasit torrent i nekako uspije upalit PCE, i onda probam opet upalit torrent, i dalje oće na PCE ali nijednu drugu stranicu neće, i tako probam ić na nekolikos tranica, i one se kao loadaju ali ništa se ne događa i odjednom mi izbaci blue screen.
A vjerujte mi komp je bio i pod većim naporima od firefoxa pa je preživio...
Staro 24.11.2008., 00:54   #6
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Bilo je vec takvih tema utorrent->smrzavanje->BSOD itd.Ajde iskljuci ti automatically restart pa vidi sta ima na BSOD-u kad se pojavi prepisi tu na forum sta pise..
Staro 24.11.2008., 01:06   #7
jasmina1969
Premium
Moj komp

jasmina1969's Avatar

Citiraj:
Autor M.Vlahovic Pregled postova
Ovak
Imam Vistu Ultimate x64
matična je p35-ds4
mrežna integrirana rtl8168/8111
imam zyxela
spajam se prek kabela
ručno konektiranje(ne router mode)
t-com 2mbit

I ovaj problem ja se konektam i sve ok radi to ljepo fino, i ostavm utorrent da skida i vratim se nakon par sati i torent i dalje skida pristojnih 100-150kb
i probam ja otvorit neki sajt u firefoxu i neće, također niti IE7, msn je kao online ali ja probam slat nekom poruku i ništa se ne buni, ali nitko ne odgovara
i tako ne mogu ništa raditi dok ne restartam, ali utorrent i dalje može skidat
Hvala bogu da neko ima isti taj problem, ja imam elconovog modema i zyxela, meni to radi na oba modema znači da nije u njima problem. Na drugom laptopu i stolnom kompjuteru sve radi kako treba (tamo je XP). Novi laptop kupljen 11.11.08. i sve je radilo super do prije tri dana kada sam instalirala utorrent i skype, ali nisu ni oni problem jer sam mislila da sam nešto pokupila na netu pa sam napravila reinstalaciju viste i ništ nisam instalirala osim mozzile, NOD32 i zonealarm i opet ista stvar. I kada se ne žele otvoriti stranice ne mogu ugasiti mozzilu u task menageru - moram restartati cijeli laptop. Isključila sam čak i automatske update da slučajno nešto ovi iz microsofta ne blokiraju ali nije. Nije mi jasno jer je radilo sve do prije tri dana super. Polako ali sigurno sam na rubu živaca.....
jasmina1969 je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2008., 01:12   #8
-ELF
Banned
Moj komp

-ELF's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Moze biti problem oko TCP/IP... ja imam problem sa laptopom, nakon par minuta ili sati Network samo pukne... moze biti i hardwerski problem
-ELF je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2008., 15:23   #9
jasmina1969
Premium
Moj komp

jasmina1969's Avatar

Stvar je u tome da veza ne puca, nego se firefox zamrzne, odnosno nakon nekog vremena ne želi otvarati nove stranice
Staro 24.11.2008., 16:28   #10
M.Vlahovic
Premium
Moj komp

jučer sam baš naletio kad me pitalo hoću li da mi gasi konekciju nakon duže neaktivnosti i stisnuo sam da neću. Do jučer mi se i komp automatski bacao u S3 dok nisam ništa radio na njemu neko vrijeme.
i ne znam je li to imalo ikakvog utjecaja sve ali danas evo dođem sad, nakon 10 sati kaj je komp sam stajao, komp još uvjek upaljen, torent skida 200kbps (maximalno) i sasvim pristojnom brzinom otvara pce, a i ostale forume i stranice ?!?!?!? wtf, neznam, ali ne bunim se
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.11.2008., 16:40   #11
fanspeed
ATI FOREVER
Moj komp

fanspeed's Avatar

Citiraj:
Autor M.Vlahovic Pregled postova
ali ne, pazi, ja mogu sad surfat dok utorrent skida, a kasnije kad ne diram ništa neko vrijeme, onda se zblesira, utorrent dalje skida, surfat ne mogu, probam izgasit torrent i dalje ne mogu surfat... i ne radi msn ni mail
Probam rekonektat i ništa opet, kao konektao je ali ne radi, i moram na kraju restartat komp

e ja isto nekad moram restartat komp, ali moj je modem na routingu a ne bridgingu...samo ne znam zašto komp poludi nakon upotrebe torrenta...
fanspeed je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2008., 18:50   #12
jasmina1969
Premium
Moj komp

jasmina1969's Avatar

Sad trenutno surfam sa deinstaliranim Zonealarmom pa ćemo vidjeti, isprobavam sve moguće savjete koje dobijam, činjenica je da sam normalno surfala kad sam imala Mcafee (došo je sa kupljenim laptopom), sad sam ga maknula (jer imam lincencirani NOD32) i onda su počeli problemi. Ako je stvarno problem u zonealarmu koji firewal da stavim.....
Staro 25.11.2008., 20:10   #13
malcom
Premium
Moj komp

malcom's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
koji OS imas ako imas vistu onda ti netreba neki poseban jer vista ima dosta dobar svoj firewall.
Staro 26.11.2008., 16:25   #14
etna22
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
Evo ovako: imao sam isti problem, kombinacija Vista x64 SP1 + Marvell Yukon 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet + kabel + Netgear WG602 AP u client mode-u + BitComet. Kad upalim Comet internet explorer ne radi, ali skida normalno. Kad isključim Comet internet i dalje ne radi pa moram restart napravit. Nakon toga kad upalim Internet explorer sve radi normalno dok opet ne upalim Comet...

MOJE RJEŠENJE: Reinstaliro Vistu i stavio uTorent. Sve radi
etna22 je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2008., 18:33   #15
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Pročitaj opet prvu poruku, ali pažljivije...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2008., 19:41   #16
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Ja imam Vistu x64 SP1 i elconom router i isto evo prije par dana ostavim laptop da mi skida cijelu vecer premo FlashGet i kad dodjem pogledam veza je pukla, sve mogu radit ali internet veza sama od sebe pukne??

i jos jedna stvar kad upalim laptop sam mi odma pokrene onaj kao pita me dali da se spoji na internet odma onaj prozorcic za konektiranje a dosada nije ga sam otvaro kad upalim laptop?
joga bonito je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2008., 23:29   #17
jasmina1969
Premium
Moj komp

jasmina1969's Avatar

Citiraj:
Autor malcom Pregled postova
koji OS imas ako imas vistu onda ti netreba neki poseban jer vista ima dosta dobar svoj firewall.

A izgleda da ću se morati oslanjati na vistin firewall ili staviti XP. Stavila sam comodo i dva dana je bilo u redu i danas sam počela nešto malo skidati i nakon tri sata pukne veza i to dva puta. Ali najgore je ono što moram restartati laptop jer se više ne mogu konektirati. Ali mi nije jasno šta mu se desi da nakon toliko vremena samo pukne, zašto onda odmah neda da se konektiramo i bok, a ne da danas moram razmišljati hoću li ostaviti preko noći da mi radi ili ne, da ne bi bilo uzalud., ljuta sam, ljuta sam.......
Staro 30.11.2008., 12:29   #18
M.Vlahovic
Premium
Moj komp

Evo ja sam rješio problem prelaskom na BitTorrent
Ali sad imam drugi problem, bittorent ima neki limit da daje skidati onolko kolko uploudam.
npr inače sam imao staru verziju utorrenta koji nije imao taj limit, a sad u ovome limitiram upload na 3 i skida nekih 30kbps, stavim limit na 5 i isti tren skoči download na 100
kako da to rješim
Staro 30.11.2008., 12:41   #19
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Tak da staviš UL na 15...
Staro 30.11.2008., 13:13   #20
M.Vlahovic
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Tak da staviš UL na 15...
a da sad
Staro 30.11.2008., 13:17   #21
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
E da torrenti nisu za balkance moraš i slat nešto ak hoćeš skidati
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2008., 13:37   #22
jasmina1969
Premium
Moj komp

jasmina1969's Avatar

ne mora na 15, ja držim između 8-10 i imam utorrent.
Staro 30.11.2008., 14:31   #23
M.Vlahovic
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor sipe Pregled postova
E da torrenti nisu za balkance moraš i slat nešto ak hoćeš skidati
slao bi ja i 1000 gigabajta kad mi to ne bi zakrčilo download i zablokiralo bilo kakav surf netom
Staro 01.12.2008., 10:54   #24
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Gle to ti je limitacija torrenta, ako ti ne paše imaš rapid i ostale sisteme skidanja, malo sam karikirao ali 7-11 ti je dosta za 2mbit mrežu da je iskoristiš kolko se da - 200ak kb/s ali naravno to ovisi i o tome kakav je torrent tj kolko ima seedera i peerova i kako si podesio klijent...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno