![]() |
Vista net problem
Ovak
Imam Vistu Ultimate x64 matična je p35-ds4 mrežna integrirana rtl8168/8111 imam zyxela spajam se prek kabela ručno konektiranje(ne router mode) t-com 2mbit I ovaj problem ja se konektam i sve ok radi to ljepo fino, i ostavm utorrent da skida i vratim se nakon par sati i torent i dalje skida pristojnih 100-150kb i probam ja otvorit neki sajt u firefoxu i neće, također niti IE7, msn je kao online ali ja probam slat nekom poruku i ništa se ne buni, ali nitko ne odgovara:lol2: i tako ne mogu ništa raditi dok ne restartam, ali utorrent i dalje može skidat |
meni je isto tako, dok mi uTorrent skida ne mogu na net, kada ga isključim dere sve živo...imam isti modem kao ti i isti OS...možda uTorrent ti preoptereti net pa uopće neće na internet il tako nešta...eto moje mišljenje:respekt:
|
Citiraj:
Probam rekonektat i ništa opet, kao konektao je ali ne radi, i moram na kraju restartat komp |
http://i33.tinypic.com/s5lm36.jpg
Restartajte tu konekciju i sve bi trebalo biti u redu |
Citiraj:
Ovako sad sam pokrenuo torrent, i nije ni počelo skidat (znači DL 0 UL 0) i već mi nije htjelo upalit nijednu stranicu. I probam restartat tu konekciju izgasit torrent i nekako uspije upalit PCE, i onda probam opet upalit torrent, i dalje oće na PCE ali nijednu drugu stranicu neće, i tako probam ić na nekolikos tranica, i one se kao loadaju ali ništa se ne događa i odjednom mi izbaci blue screen. A vjerujte mi komp je bio i pod većim naporima od firefoxa pa je preživio... |
Bilo je vec takvih tema utorrent->smrzavanje->BSOD itd.Ajde iskljuci ti automatically restart pa vidi sta ima na BSOD-u kad se pojavi prepisi tu na forum sta pise..
|
Citiraj:
|
Moze biti problem oko TCP/IP... ja imam problem sa laptopom, nakon par minuta ili sati Network samo pukne... moze biti i hardwerski problem
|
Stvar je u tome da veza ne puca, nego se firefox zamrzne, odnosno nakon nekog vremena ne želi otvarati nove stranice
|
jučer sam baš naletio kad me pitalo hoću li da mi gasi konekciju nakon duže neaktivnosti i stisnuo sam da neću. Do jučer mi se i komp automatski bacao u S3 dok nisam ništa radio na njemu neko vrijeme.
i ne znam je li to imalo ikakvog utjecaja sve ali danas evo dođem sad, nakon 10 sati kaj je komp sam stajao, komp još uvjek upaljen, torent skida 200kbps (maximalno) i sasvim pristojnom brzinom otvara pce, a i ostale forume i stranice ?!?!?!? wtf, neznam, ali ne bunim se |
Citiraj:
e ja isto nekad moram restartat komp, ali moj je modem na routingu a ne bridgingu...samo ne znam zašto komp poludi nakon upotrebe torrenta...:D |
Sad trenutno surfam sa deinstaliranim Zonealarmom pa ćemo vidjeti, isprobavam sve moguće savjete koje dobijam, činjenica je da sam normalno surfala kad sam imala Mcafee (došo je sa kupljenim laptopom), sad sam ga maknula (jer imam lincencirani NOD32) i onda su počeli problemi. Ako je stvarno problem u zonealarmu koji firewal da stavim.....
|
koji OS imas ako imas vistu onda ti netreba neki poseban jer vista ima dosta dobar svoj firewall.
|
Evo ovako: imao sam isti problem, kombinacija Vista x64 SP1 + Marvell Yukon 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet + kabel + Netgear WG602 AP u client mode-u + BitComet. Kad upalim Comet internet explorer ne radi, ali skida normalno. Kad isključim Comet internet i dalje ne radi pa moram restart napravit. Nakon toga kad upalim Internet explorer sve radi normalno dok opet ne upalim Comet...:wtf2:
MOJE RJEŠENJE: Reinstaliro Vistu i stavio uTorent. Sve radi:banana: |
Pročitaj opet prvu poruku, ali pažljivije...
|
Ja imam Vistu x64 SP1 i elconom router i isto evo prije par dana ostavim laptop da mi skida cijelu vecer premo FlashGet i kad dodjem pogledam veza je pukla, sve mogu radit ali internet veza sama od sebe pukne??
i jos jedna stvar kad upalim laptop sam mi odma pokrene onaj kao pita me dali da se spoji na internet odma onaj prozorcic za konektiranje a dosada nije ga sam otvaro kad upalim laptop? |
Citiraj:
A izgleda da ću se morati oslanjati na vistin firewall ili staviti XP. Stavila sam comodo i dva dana je bilo u redu i danas sam počela nešto malo skidati i nakon tri sata pukne veza i to dva puta. Ali najgore je ono što moram restartati laptop jer se više ne mogu konektirati. Ali mi nije jasno šta mu se desi da nakon toliko vremena samo pukne, zašto onda odmah neda da se konektiramo i bok, a ne da danas moram razmišljati hoću li ostaviti preko noći da mi radi ili ne, da ne bi bilo uzalud.:hitthewal::Machineg:, ljuta sam, ljuta sam....... |
Evo ja sam rješio problem prelaskom na BitTorrent
Ali sad imam drugi problem, bittorent ima neki limit da daje skidati onolko kolko uploudam. npr inače sam imao staru verziju utorrenta koji nije imao taj limit, a sad u ovome limitiram upload na 3 i skida nekih 30kbps, stavim limit na 5 i isti tren skoči download na 100 kako da to rješim |
Tak da staviš UL na 15... :p
|
Citiraj:
|
E da torrenti nisu za balkance moraš i slat nešto ak hoćeš skidati
|
ne mora na 15, ja držim između 8-10 i imam utorrent.
|
Citiraj:
|
Gle to ti je limitacija torrenta, ako ti ne paše imaš rapid i ostale sisteme skidanja, malo sam karikirao ali 7-11 ti je dosta za 2mbit mrežu da je iskoristiš kolko se da - 200ak kb/s ali naravno to ovisi i o tome kakav je torrent tj kolko ima seedera i peerova i kako si podesio klijent...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:58. |