|
![]() |
#1 |
Chaotic
Datum registracije: Jun 2007
|
Foobar i organizacija glazbene kolekcije
Planiram ovih dana retagati svoju kolekciju albuma, pa me zanima kako drugi uređuju svoje kolekcije. Koje tagove popunjavate i s kojim informacijama? Osim općenitog sistema, konkretno me zanima: 1. Da li zapisujete informacije poput:
3. U slučaju da koristite informacije poput Disc Number, Bonus Disc, Disc Subtitle, Limited Edition, Remastered i ostale gore navedene, da li ih zapisujete u Album tag ili negdje dalje? 4. U slučaju da zapisujete Featured Artiste, stavljate li ih u Artist, Title ili neki drugi tag? Topic sam zamislio kao mjesto gdje će ljudi moći opisati način na koji organiziraju svoju glazbenu kolekciju, kao i mjesto na kojem će moći pitati stvari koje ih zanimaju oko uređivanja glazbe, tako da ako nekoga nešto zanima neka slobodno pita. Pozdrav. P.S. Foobar je u naslovu s obzirom da pruža praktički neograničene mogućnosti prilikom organizacije glazbe (mala besplatna reklama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
- Bonus track dodam iza imena pjesme: ![]() - Bonus Disc dodam isto kao i za track, npr: ako je album: Stone Sour - Stone Sour [Bonus Disc] - Reissue, Remastered i slične informacije dodavam isto iz imena albuma, kao i kod Bonus Disc - Featured Artists: ![]() - Općenito u tagove stavljam: - Artist - Track - Track # - Album - Year - Genre - izbjegavm jer je tesko danas bilo šta definirati, ima masu mješavina glazb. jedino gdje u biti koristim žanrove je u mp3 folderu gdje mi ja glazba sortirana po sljedećiim žanrovima: Domaće, Hip-Hop, Electronic, Rock-Punk, New Breed i Soundtracks, ali u tagovima ne sortiram po žanru- -I ovo sta sam naveo gore, to stavljam iz imena albuma/pjesme samo kada ima neki Feat. Artist, Reissue i sl...., a jedino Disc Number stavljam u zaseban tag u foobaru, npr: ![]() to bi ugl. bilo to Zadnje izmijenjeno od: Tichma. 12.11.2008. u 20:04. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
1. Ako ima vise diskova, iza imena albuma (znaci Album tag) stavim "(Disc 1)" ili eventualno "(Bonus Disc)" ako je rijec bas o bonus disku. Ako imam vise verzija istog albuma stavim u drugu zagradu i "Remastered", "Deluxe Edition" itd., u suprotnom te info stavim po Comments. Featured Artists i Bonus track ne stavljam. 2.Skloniji sam staviti Reissue godinu pod date tag. 3 i 4.Vidi pod 1 5.Discnumber tag i kvacicu na Various Artists izbjegavam Ovaj moj nacin mi se cini najbolji jer koristim foobar i za organizaciju fileova i foldera (prema tagovima) pa se na taj nacin izbjegavaju moguci konflikti. Zadnje izmijenjeno od: morph. 13.11.2008. u 02:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
ja sam jos zaboravio napomeniti da za svaki album skidam posebno cover, koji spremam u folder od albuma pod imenom "folder" tako da zaokruzim cijelu kolekciju, a i u foobaru se moze sve to lijepo srediti ako se imaju coveri, pa je nekako još i veći gušt uživati u glazbi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Chaotic
Datum registracije: Jun 2007
|
Hvala na odgovorima. Nekako sam ovako odlučio riješiti gornje situacije: Artist Name: 1. Ime izvođača. 2. Featured Artists ako je u pitanju suradnja. Track Title: 1. Ime pjesme. 2. Verzija (Live, Remix etc.) u () zagrade. 3. Bonus Track u [] zagrade. Album Title: 1. Ime albuma. 2. Disc Number u () zagrade (ako album ima više od jednog diska). 3. Naslov diska ako je bitan za razlikovanje pjesama (imam par albuma koji na jednom disku imaju Chill verzije pjesama, a na drugom Dance verzije s istim imenima, pa da ih mogu lagano razlikovati) u () zagrade. Ako nije bitan ide u Comments. 4. Verzija (Limited, Special Edition etc.) u () zagrade. 5. Bonus Disc u [] zagrade. Date: 1. Godina originalnog izdanja. Reissue, Remastered etc. godine idu uz verziju u Album tag (npr. 2001 Reissue). Album Artist: 1. U slučaju da je album kompilacija, inače ostaje prazno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|