Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.11.2008., 21:41   #1
_Matej_
Chaotic
Moj komp

_Matej_'s Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Foobar i organizacija glazbene kolekcije

Planiram ovih dana retagati svoju kolekciju albuma, pa me zanima kako drugi uređuju svoje kolekcije. Koje tagove popunjavate i s kojim informacijama?

Osim općenitog sistema, konkretno me zanima:

1. Da li zapisujete informacije poput:
  • Bonus Track, Bonus Disc
  • Disc Number, Disc Subtitle (naziv pojedinačnih CD-a)
  • Limited Edition, Special Edition, Reissue, Remastered
  • Featured Artists
2. U slučaju da koristite Reissue, Remastered i slične informacije, da li za Date tag koristite godinu izdanja izvornog albuma, a Reissue godinu zapisujete u recimo Comments ili koristite Reissue godinu kao Date tag?

3. U slučaju da koristite informacije poput Disc Number, Bonus Disc, Disc Subtitle, Limited Edition, Remastered i ostale gore navedene, da li ih zapisujete u Album tag ili negdje dalje?

4. U slučaju da zapisujete Featured Artiste, stavljate li ih u Artist, Title ili neki drugi tag?

Topic sam zamislio kao mjesto gdje će ljudi moći opisati način na koji organiziraju svoju glazbenu kolekciju, kao i mjesto na kojem će moći pitati stvari koje ih zanimaju oko uređivanja glazbe, tako da ako nekoga nešto zanima neka slobodno pita.

Pozdrav.

P.S. Foobar je u naslovu s obzirom da pruža praktički neograničene mogućnosti prilikom organizacije glazbe (mala besplatna reklama ).
_Matej_ je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2008., 22:46   #2
Tichma
Premium

Tichma's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor _Matej_ Pregled postova
konkretno me zanima:

• Featured Artists
2. U slučaju da koristite Reissue, Remastered i slične informacije, da li za Date tag koristite godinu izdanja izvornog albuma, a Reissue godinu zapisujete u recimo Comments ili koristite Reissue godinu kao Date tag?

3. U slučaju da koristite informacije poput Disc Number, Bonus Disc, Disc Subtitle, Limited Edition, Remastered i ostale gore navedene, da li ih zapisujete u Album tag ili negdje dalje?

4. U slučaju da zapisujete Featured Artiste, stavljate li ih u Artist, Title ili neki drugi tag?

Topic sam zamislio kao mjesto gdje će ljudi moći opisati način na koji organiziraju svoju glazbenu kolekciju, kao i mjesto na kojem će moći pitati stvari koje ih zanimaju oko uređivanja glazbe, tako da ako nekoga nešto zanima neka slobodno pita.

Pozdrav.

P.S. Foobar je u naslovu s obzirom da pruža praktički neograničene mogućnosti prilikom organizacije glazbe (mala besplatna reklama ).
1.
- Bonus track dodam iza imena pjesme:

- Bonus Disc dodam isto kao i za track, npr: ako je album:
Stone Sour - Stone Sour [Bonus Disc]

- Reissue, Remastered i slične informacije dodavam isto iz imena albuma, kao i kod Bonus Disc

- Featured Artists:

- Općenito u tagove stavljam:
- Artist
- Track
- Track #
- Album
- Year
- Genre - izbjegavm jer je tesko danas bilo šta definirati, ima masu mješavina glazb. jedino gdje u biti koristim žanrove je u mp3 folderu gdje mi ja glazba sortirana po sljedećiim žanrovima: Domaće, Hip-Hop, Electronic, Rock-Punk, New Breed i Soundtracks, ali u tagovima ne sortiram po žanru-

-I ovo sta sam naveo gore, to stavljam iz imena albuma/pjesme samo kada ima neki Feat. Artist, Reissue i sl...., a jedino Disc Number stavljam u zaseban tag u foobaru, npr:

to bi ugl. bilo to

Zadnje izmijenjeno od: Tichma. 12.11.2008. u 20:04.
Tichma je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.11.2008., 02:05   #3
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor _Matej_ Pregled postova
Planiram ovih dana retagati svoju kolekciju albuma, pa me zanima kako drugi uređuju svoje kolekcije. Koje tagove popunjavate i s kojim informacijama?

Osim općenitog sistema, konkretno me zanima:

• Featured Artists

Pozdrav.

1. Ako ima vise diskova, iza imena albuma (znaci Album tag) stavim "(Disc 1)" ili eventualno "(Bonus Disc)" ako je rijec bas o bonus disku. Ako imam vise verzija istog albuma stavim u drugu zagradu i "Remastered", "Deluxe Edition" itd., u suprotnom te info stavim po Comments. Featured Artists i Bonus track ne stavljam.

2.Skloniji sam staviti Reissue godinu pod date tag.

3 i 4.Vidi pod 1

5.Discnumber tag i kvacicu na Various Artists izbjegavam

Ovaj moj nacin mi se cini najbolji jer koristim foobar i za organizaciju fileova i foldera (prema tagovima) pa se na taj nacin izbjegavaju moguci konflikti.

Zadnje izmijenjeno od: morph. 13.11.2008. u 02:18.
morph je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2008., 20:01   #4
Tichma
Premium

Tichma's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
ja sam jos zaboravio napomeniti da za svaki album skidam posebno cover, koji spremam u folder od albuma pod imenom "folder" tako da zaokruzim cijelu kolekciju, a i u foobaru se moze sve to lijepo srediti ako se imaju coveri, pa je nekako još i veći gušt uživati u glazbi
Tichma je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2008., 16:44   #5
_Matej_
Chaotic
Moj komp

_Matej_'s Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Hvala na odgovorima.

Nekako sam ovako odlučio riješiti gornje situacije:

Artist Name:

1. Ime izvođača.
2. Featured Artists ako je u pitanju suradnja.

Track Title:

1. Ime pjesme.
2. Verzija (Live, Remix etc.) u () zagrade.
3. Bonus Track u [] zagrade.

Album Title:

1. Ime albuma.
2. Disc Number u () zagrade (ako album ima više od jednog diska).
3. Naslov diska ako je bitan za razlikovanje pjesama (imam par albuma koji na jednom disku imaju Chill verzije pjesama, a na drugom Dance verzije s istim imenima, pa da ih mogu lagano razlikovati) u () zagrade. Ako nije bitan ide u Comments.
4. Verzija (Limited, Special Edition etc.) u () zagrade.
5. Bonus Disc u [] zagrade.

Date:

1. Godina originalnog izdanja. Reissue, Remastered etc. godine idu uz verziju u Album tag (npr. 2001 Reissue).

Album Artist:

1. U slučaju da je album kompilacija, inače ostaje prazno.
_Matej_ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno